Votul american prin corespondenta sau cum voteaza un roman-american din Ieud ?!


Prietenul Gheorghe Chindris, a ajuns pe taram american cu loteria vizelor cu ceva ani in urma.  Dupa ce si-a luat cetatenia, acum un an si ceva s-a reintors in Romania fiind reprezentantul unei companii americane in tara noastra, in zona Maramuresului,  de unde este el de origine.  Acum 2 luni a venit prin America, prilej cu care ne-am revazut aici la Chicago, si a solicitat autoritatilor electorale americane sa-i trimita buletinul de vot in Romania, pentru a-si putea exercita acest drept. Acum cateva saptamani a primit buletinul prin posta cu instructiunile aferente.
L-am rugat sa faca un scurt filmulet si sa explice modul in care voteaza un cetatean american din Ieud. Fiind mare iubitor de folclor si traditii romanesti din zona Maramuresului, Gheorge a tinut sa se imbrace in costum popular romanesc.
 Ar fi bine ca romanii sa ia aminte la cest filmulet si sa invete si ei cum voteaza americanii, mai ales ca romanilor sau mai bine spus politicienilor, le este frica de votul prin corespondenta, lucru care ar fi extrem de benefic pentru romanii imprastiati prin diferite parti ale lumii fara posibilitatea de a putea vota.

Comentarii