VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Deputatul Mircea Lubanovici si-a deschis birou la Chicago

Deputatul din colegiul 3 Diaspora domnul Mircea Lubanovci a avut in cursul zilei de miercuri o întâlnire cu romanii din comunitate, ocazie cu care si-a anunțat înființarea unui birou parlamentar la Chicago, pentru a veni in intampinarea problemelor cu care se confrunta romanii. In acest fel își îndeplinește promisiunea făcută înca din perioada primului mandat. Sediul biroului a fost pus la dispozitie in mod benevol la adresa 3707 W Montrose, Chicago de catre domnul Petru Amarei, acesta urmand sa fie si cel care va prelua solicitarile venite din partea cetatenilor.
De menționat faptul ca domnul Lubanovici a fost reales in funcție, luna trecută, cu prilejul alegerilor parlamentare. 
Romani prezenți au putut adresa întrebări deputatului. Majoritatea întrebările au fost legate de problemele cu care se confrunta comunitatea. O solicitare care apare frecvent la astfel de intalniri este introducerea unei curse aeriene dinspre Romania spre Satele Unite si in special la Chicago. O alta problema mentionata este mutarea locatiei actualului consulat din centrul orașului Chicago(dintr-un zgârie nor) unde, din orgoliu si pentru un asa zis prestigiu national, statul roman plătește din banul contribuabilului o suma exorbitante lunar, in timp o locatie in suburbie ar fi mai ieftina si ar aduce instituția mai aproape de comunitate, iar  bani care ar fi economisiti ar putea fi utilizati pentru suplinirea numărului de angajati si eficientizarea institutiei. Totodata ar rezolva problema atat a costului cat si a gasirii unui loc de parcare in apropierea cosulatului. Alte probleme discutate au fost cele legate de votul prin corespondenta, a unei mai bune comunicari intre institutiile statului si oameni de afaceri romano-americani, oportunitati de a studia in Romania oferite tinerilor romano-americani, posibile modalitati prin care sa fie sprijinita finalizarea contructiei uneia dintre bisericile ortodoxe din Chicago, dar si alte  subiecte diverse.
Pentru ca era in ajunul sarbatoriri Unirii Principatelor in cursul serii s-a evidentiat si importanta acestui eveniment in istoria poporului roman.  Totodata s-a adus la cunostinta publicului prezent faptul ca de curand s-a prezentat la post si noul consul al Romaniei la Chicago, domnul George Predescu. Din pacate insa acesta nu a putut onora cu prezenta luand parte la un alt eveniment ce avea loc concomitent cu cel din comunitatea noastra.

Comentarii