VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Trafic ilegal de persoane dinspre Romania spre Canada via Mexic si SUA


Dupa ce au invadat si au speriat Europa datorita numeroaselor infractiuni pe care le-au facut, tiganii romani, sau romanii de etnie roma, cum doriti sa le spuneti,  au inceput in ultimii ani sa traverseze Atlanticul emigrand spre Statele Unite si Canada.
Majoritatea celor care vin aici bineinteles ca nu folosesc metoda traditionala de a calatori, adica  obtinerea unei vize pentru America sau Canada. Acestia platesc mii sau zeci de mii de dolari unor retele de traficanti de persoane pentru a fi trecuti ilegali granita din Mexic in Statele Unite, apoi in timp ce o parte raman in America, restul isi continua drumul spre Canada.
In urma cu cateva saptamani am fost contactat telefonic de o familie de romani originari din Valcea, care au cerut insa sa le fie protejata identitatea de teama repercursiunilor venite din partea mafiei tiganesti. Acestia mi-au oferit detalii despre cum au platit suma de 50,000 de dolari unor tigani, care le-au promis ca ii vor ajuta sa ajunga la sigur in Canada, unde vor putea obtine rezidenta in doar cateva luni. Promisiunile, din spusele martorilor, au venit din partea unuia din capii retelei de traficanti, pe nume Stoian Ulise. 

Nemultumiti de criza economica si financiara din Romania, la incurajarile si sfaturile lui Stoian Ulise, la sfarsitul lunii ianuarie 2012, familia de valceni si-a facut bagajele, si-a plecat din Europa cu avionul spre Mexic. Pentru a vizita Mexicul romanii nu au nevoie de viza. Conform aceleasi surse, tot in aceeasi perioada, pe 26 ianuarie, 2012 a plecat dinspre Frankfurt, Germania spre Cancun, Mexic si Ulise Stoian, cel care incasase cei 50,000 de dolari. Grupul s-a intalnit in Mexic si ajutati de o calauza mexicana, au calatorit pana in orasul Mexicali,  langa granita sud-vestica a Statele Unite, in zona statului California. Grupul de imigranti de nationalitate romana era format din 17 persoane. Acestia au traversat granita spre Calexico, California si imediat  ce au trecut granita au fost luati in custodia vamesilor americani. Dupa ce au stat cateva zile inchisi, grupul a fost eliberat si imediat acestia si-au continuat drumul spre Fulerton, California de unde au luat trenul spre New York. Aici au fost asteptati de cateva microbuze care i-a preluat si i-a dus mai departe spre granita cu Canada. Trecerea dinspre SUA spre Canada s-a facut in statul Vermont. Din orasul de granita Derby Line, Vermont au trecut in Stansted, Quebec unde s-au predat vamesilor canadieni cerand azil politic. Dupa ce au fost tinuti si aici inchisi cateva zile  acestia au fost eliberati, deoarece procedura de obtinere a azilului politic dureaza chiar ani de zile. 
Abia dupa ce a ajuns in Canada familia de valceni a inceput sa realizeze ca situatia nu era deloc roza. Capii retelei de tigani i-au sfatuit sa declare autoritatilor canadiene ca sunt si ei tigani, ca sunt persecutati in Romania, ca sotiile si famiiliile le sunt batute sau violate de politie si multe altele, pentru a putea obtine mai usor azil politic. Pentru ca familia de valceni nu se considera a fi tigani si pentru ca nu a dorit sa minta, iar in plus a realizat ca sansa sa obtina rezidenta este pusa sub semnul intrebari, au decis ca cea mai buna varianta este sa se reintoarca inapoi in tara, unde aveau totusi un oarecare statut social. Mai mult decat atat au vazut ca majoritatea tiganilor care au ajuns ilegal in Canada pe aceeasi filiera, au inceput sa se apuce de furat si tot felul de excrocheri si ilegalitati.

Drept dovada, a acestor ilegalitati, sta faptul ca la sfarsitul anului trecut autoritatile canadiene anuntau arestarea unui grup de peste 30 de infractori de nationalitate romana, in majoritatea lor tigani, pe numele carora au fost aduse peste 260 de capete de acuzare. Acestia au savarsit diferite infractiuni, in special furturi in zona Toronto si Montreal. 
In fotografia alaturata politia canadiana demonstreaza metoda prin care tigancile mergeau la furat in magazine avand ascuns sub poala rochiei un sac, special confectionat, in care ascundeau lucrurile furate. Autoritatile canadiene mai banuiesc ca o parte dintre tigani au fost fortati de catre traficanti sa mearga la furat pentru a le putea plati datoriile legate de tranzitul spre Canada.

Mai jos am postat fotografiile a o parte dintre acesti infractori, facute publice de catre autoritatile canadiene. O parte dintre infractori aveau cazier si in Romania, cel putin unul dintre ei fiind acuzat de omor. O parte dintre ei au fost arestati iar altii sunt fugitivi. Stoian Ulise se afla si el pe lista infractorilor alaturi de sotia sa Ileana si fiul Cristiano in varsta de 19 ani. Acestia se pare ca au reusit insa sa dispara din Canada si sa fuga in Romania, unde la sfarsitul luni februarie, pe raza comunei Draganu, din judetul Arges BMV-ul in care se aflau Stoian Ulise si Stoian Cristiano impreuna cu alti doi pasageri, a fost implicat intr-un grav accident de masina, Ulise fiind ranit grav la picioare.

Conform statisticlor oferite de autoritatile americane, un numar de aproximativ 900 de persoane de nationalitate romana au trecut fraudulos granita din Mexic in Statele Unite in 2012, asta comparativ cu 384 de persoane in 2010 si 575 in 2011. O parte dintre ei au ramas insa in America in state precum California, Florida sau New York, dar si alte state unde deja au inceput sa comita diverse infractiuni, o parte din ei fiind cautati inclusiv de catre FBI.

La sfarsitul lunii trecute DIICOT (Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism) a reusit sa aresteze cativa din capii mafiei de traficanti de carne vie in urma unor razii facute  pe raza judetelor Mededinti, Dolj si Valcea, acestia fiind acuzati ca au reusit sa adune aproximativ un milion de dolari din aceasta activitate infractionala.

Lista cu infractori romani, majoritatea de etnie rroma, facuta publica de politia din Canada:
Anita Narcisa ASAN

Benone BITA

Dinarca CALDARAS

Eva CALDARAS

Ovidiu CALDARAS

Robert CALDARAS

Samuiel CALDARAS 

Crin CHICIU

Costel IANCU

Dida IANCU

Rozalia IANCU

Catalin MICLESCU

Ileana MICLESCU

Miheala MICLESCU

Bebi MOLDOVAN

Loredana NEDERIC

Mariea NICOLAIE

Illie PAUN 

Adriana RADUCANU

Veniamin RADUCANU

Simona SERDARU

Marin SFETCU 

Sorin SFETCU

Guta STANCU

Ileana STOIAN


Florentina STOICAN 

Claudiu UNGURU

Bilford VADUVA

Maria VADUVA

Danuta WALTER

Comentarii

Anonim a spus…
Dezgustatoare rasa de oameni, nu scapam nici in America de ei ? De ce sunt tolerati asemenea blestematii de fiinte?Daca regret ceva din deceniile anterioare regret ca Hitler nu si-a dus la capat planul de exterminare totala a acestor creaturi damnate, lumea ar fi fost mult mai curata, mult mai pasnica fara acesti monstrii cu doua picioare, niste blestemati.
Calina a spus…
Nu e dezgustatoare rasa lor, mai degraba sunt ideile rasiste enuntate de tine, din pacate insa este lipsita de sprijin etnia lor, in special educational iar asta duce la comportamentul acesta.
Anonim a spus…
Mesaj exclusiv pentru Calina !

Calina eu am incercat cind am fost in Romania sa ma implic sa sprijin acesti indivizi etnici cum le zici tu. Si m-am izbit de un comportament dizgratios si raspunsul lor mereu a fost "tiganul va fi tigan si nu il va schimba nimeni si nimic"
Decit sa fiu utilizat de ei ca un furnizor de imbracaminte, haine, bani, adapost, pe care vine vorba, maine zi erau imbracati din nou in haine rupte si urit mirositoare, si din nou in aceleasi canale si din nou inapoi la furat si smintit mintile naivilor cu pleuri slefuite pe post de aur...am renuntat. Stiu ce spun Calina, cu indivizii astia nu se poate lucra. Iti imaginezi cumva ca poti sa le oferi o patrie, ca si palestinienilor...sa faci din ei un popor pe un meridian anume ? Astia vagabondeaza Calina, astia calatoresc aiurea, si isi educa puradeii intr-un sistem haotic, cu legi de ei infiintate cu modurile lor originale de a discerne faptele. Sunt de nedescris in ceea ce priveste religia. Se folosesc de anumiti termeni religiosi doar ca sa impresioneze, duminica pot fi "religiosi" si lautari de calibru, dar de luni incolo fumeaza, beau, fura,ca si cum nu mai sunt aceeasi "oameni tematori de Dumnezeu". Deci "give me a break" nu imi vinde gogosi cu "idei rasiste". Si-au batut joc de englezi, de spanioli, de germani, mai nou se pare ca intra si pe pamint american. O sa te vad atunci cit de mult iubesti mizerabilii astia care iti terfelesc numele si cetatenia. Saruta-i adinc imediat cum te intilnesti cu ei, cheama-i la tine acasa si culca-i in your guest room. Si daca mai ai curaj, revino aici si posteaza un raspuns, dar numai dupa ce faci pe gazda primitoare. Eu am facut-o in Romania si mi-au furat si clantele de la usa, si prizele din pereti. Deci spor la treaba !
Marian Petruta a spus…
Nu e simplu, la fel se considerau marginalizati si lasati sa moara si copii cu handicapuri fizice, asa zici copii "irecuperabili" care erau lasati sa moara inainte de '89 pentru ca nimeni nu dorea sa se ocupe de ei. Intre 60% -90% mureau anual sau mai bine spus erau lasati sa moara de foame, frig si boli. Cazul de la Cighid este cel mai cunoscut. La fel si in alte parti, o s ava socati de imagini si de ce scria presa internationala in 1990. Culmea e ca imediat ce dr. Oarcea parca il chema a venit in Romanai si a preluat conducerea acelui centru pt copii n-a mai murit nici un copil. Ei tot asa si cu tiganii. O sa fie greu, dar trebuie sa existe un inceput, o sa fie un drum anevoios dar daca nu se incearca nu vom reusi sa ii schimbam. categoric ca trebuie gandit un program de reabilitare si educare a lor, oameni specialisti nu doar asa ca vrea x sau y fara pregatire sa-i schimbe peste noapte.
Anonim a spus…
Ţiganii nu or sa vrea niciodată sa se ijtegreze, nu ma refer la cei romanizati, cuminţi şi la locul lor, ci la nomazi care nu îşi vor da niciodată copii la scola. Asta a declarat un ciorditor cu o familie de 7 puradei.