VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Raspunsul mieros al MApN legat de Florinel Enache

 Ieri am primit de la Ministerul Apararii Nationale un raspuns la solicitarile noastre. 
Bineinteles ca mesajul este unul diplomatic si mieros, acestia negand in mod grosolan faptul ca au incercat sa impiedice accesul presei la Florinel cand se afla aici in America., dar si alte probleme si nemultumiri pe care noi le-am semnalat. Presa din tara va vedea probabil pe propria piele acest lucru cand va incerca sa stea de vorba cu Florinel.

"Cu privire la aspectele menţionate de dumneavoastră în cuprinsul solicitării de informaţii, vă comunicăm faptul că Biroul de presă al Ministerului Apărării Naţionale a răspuns tuturor întrebărilor jurnaliştilor români sau străini referitoare la situaţia plutonierului adjutant principal Florinel Enache.
Ministerul Apărării Naţionale acordă o importanţă majoră răniţilor în teatrele de operaţii, prin sistemul de asistenţă socială bine integrat pe care îl are la dispoziţie. Cheltuielile cu îngrijirile medicale, protezarea şi tratamentul militarului, în ţară sau în străinătate, sunt suportate din bugetul Ministerului Apărării Naţionale. 
Aproximativ 150.000 de dolari au fost plătiţi deja pentru spitalizarea plutonierului adjutant principal Enache, din evaluările specialiştilor noştri suma totală fiind de peste 350.000 de dolari, diferenţa urmând să fie plătită ulterior. Pentru deplasările familiei, au fost cheltuiţi peste 30.000 de dolari, pentru diurnă şi cheltuieli de transport. Chiar în acest moment, soţia militarului este alături de el.
În plus, au mai fost alocaţi 31.000 de dolari pentru achiziţionarea unui scaun electric ce îi este necesar pentru deplasare.
Referitor la interviurile solicitate de jurnalişti, vă precizăm faptul că Ministerul Apărării Naţionale a făcut toate demersurile necesare realizării acestora.
Niciun reprezentant al Ministerului Apărării Naţionale nu a condiţionat în vreun fel realizarea acestor interviuri. Militarii care pleacă în teatrele de operaţii nu semnează un contract de confidenţialitate, dar ei trebuie să respecte legislaţia privind protecţia informaţiilor clasificate.
În ceea ce priveşte situaţia concretă a plutonierului adjutant principal Florinel Enache, vă informăm că, la întoarcerea în ţară, acesta va fi internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila“ (SUUMC), unde este amenajat un spaţiu special necesităţilor medicale ale pacientului. Un medic al Spitalului Militar s-a aflat în SUA pentru a strânge toate datele de la specialiştii americani referitoare la nevoile de recuperare şi condiţiile de spitalizare.
La SUUMC, militarul va beneficia de asistenţa medicală a unei comisii pluridisciplinare de medici specialişti, care va pune în aplicare conduita terapeutică şi programul de recuperare medicală, pe baza tuturor datelor medicale puse la dispoziţie de către medicii specialişti americani care l-au tratat pe militar în ultimul an (în paralel se va stabili şi situaţia medico-militară).
Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, împreună cu autorităţile publice locale, au rezolvat deja unele probleme privind condiţiile de acces la domiciliu. Astfel, a fost asfaltat drumul ce leagă locuinţa sa de şoseaua naţională, au fost betonate aleile din curtea casei, a fost amenajată  rampa de acces la intrarea într-un corp de clădire. De asemenea, s-au realizat şi alte lucrări în locuinţă care să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale rănitului după întoarcerea acasă."
 Biroul de Presă MApN








 

Comentarii