VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Tanar institutionalizat absolvent de masterat incearca sa supravietuiasca in Romania


"Un tânăr instituţionalizat din Mureş, absolvent de studii postuniversitare, care spune că nu şi-a găsit un loc de muncă şi ar putea fi dat afară din centrul de tranzit, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului pentru a-i semnala problemele tinerilor care ies din sistemul de protecţie specială."

"Kristof Lajos are 28 de ani şi a fost abandonat de părinţi de la vârsta de trei ani, fiind crescut în sistemul de protecţie specială din judeţul Mureş. Acesta a absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene cu media 9.83 şi a urmat un program de masterat, specializarea Psihologie clinică, lucrează ca voluntar la IRSCA Gifted Education, o asociaţie care promovează copiii şi tinerii supradotaţi, însă nu reuşeşte să îşi găsească un loc de muncă pentru a-şi asigura o viaţă independentă.
Tânărul a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că autorităţile locale l-au anunţat că nu îl mai pot găzdui în centrul de tranzit în care locuieşte în prezent şi nici nu îşi permit, aşa cum prevede legea, să îi asigure o locuinţă socială sau să îi plătească o chirie. Acesta a spus că a încercat să se angajeze inclusiv ca lăcătuş de locomotivă doar pentru a nu i se reproşa că face mofturi, însă a fost de fiecare dată respins pe motiv că este supracalificat.
Kristof Lajos a mai spus că şi-a dorit să lucreze în sistemul care l-a crescut şi a candidat chiar pentru un post de instructor de educaţie, însă a primit nota 2."
Detalii aici :  http://www.actualitati.net/extern/863433

Comentarii