miercuri, 19 iunie 2013

Tanar institutionalizat absolvent de masterat incearca sa supravietuiasca in Romania


"Un tânăr instituţionalizat din Mureş, absolvent de studii postuniversitare, care spune că nu şi-a găsit un loc de muncă şi ar putea fi dat afară din centrul de tranzit, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului pentru a-i semnala problemele tinerilor care ies din sistemul de protecţie specială."

"Kristof Lajos are 28 de ani şi a fost abandonat de părinţi de la vârsta de trei ani, fiind crescut în sistemul de protecţie specială din judeţul Mureş. Acesta a absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene cu media 9.83 şi a urmat un program de masterat, specializarea Psihologie clinică, lucrează ca voluntar la IRSCA Gifted Education, o asociaţie care promovează copiii şi tinerii supradotaţi, însă nu reuşeşte să îşi găsească un loc de muncă pentru a-şi asigura o viaţă independentă.
Tânărul a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că autorităţile locale l-au anunţat că nu îl mai pot găzdui în centrul de tranzit în care locuieşte în prezent şi nici nu îşi permit, aşa cum prevede legea, să îi asigure o locuinţă socială sau să îi plătească o chirie. Acesta a spus că a încercat să se angajeze inclusiv ca lăcătuş de locomotivă doar pentru a nu i se reproşa că face mofturi, însă a fost de fiecare dată respins pe motiv că este supracalificat.
Kristof Lajos a mai spus că şi-a dorit să lucreze în sistemul care l-a crescut şi a candidat chiar pentru un post de instructor de educaţie, însă a primit nota 2."
Detalii aici :  http://www.actualitati.net/extern/863433

Niciun comentariu: