VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Bela Balint condamnat la 34 de luni de inchisoare


Dupa mai bine de 5 ani de fuga de autoritatile federale americane, infractorul brasovean  Bela Balint, 31 de ani, a fost prins, arestat, adus in luna ianuarie 2014 din Danemarca in America, judecat si  condamnat de curand. Cei de la FBI mi-au confirmat azi ca a primit o sentinta de 2 ani si opt luni de inchisoare.
http://cautatdefbi.blogspot.ro/2009/04/constantin-remus-lucan-si-bela-balint.html
Balint a facut parte din reteaua de alti 21 de infractori romani care in urma cu 8-9 ani au inselat peste 2,000 de americani, cu aproximativ 5 milioane de dolari, prin vanzari fictive facute pe eBay.  In 2009 FBI Chicago il punea pe Balint in fruntea listei "Most Wanted" facand un reportaj special la televiziunea locala FoxNews.
Video Bela Balint cautat de FBI






Acesta  fugise insa din America dupa ce fusese pentru scurt tip arestat, dar eliberat pe cautiune, pentru alte infractiuni savarsite in Florida. Stirea ca este de loc din Brasov, a dus la localizarea familiei acestuia in Romania de catre colegii din presa. Parintii lui, oameni in varsta, habar nu aveau insa ca fiul lor este cautat de FBI si au declarat, colegilor de la Monitorul Expres, ca este plecat in Danemarca.
Dupa cativa ani am reusit sa il localizez in Danemarca unde isi facuse o noua viata. Bela Balint nu se lepadase nici acolo insa de meteahna infractiunilor. Ajuns in tarile nordice isi face o afacere ilegala de transport persoane Danemarca-Romania, facand concurenta neloiala celor care erau inregistrati legal cu asigurare si taxe platite la zi, fata de autoritatile daneze. Potrivit romanilor din zona Balint este in spatele firmei Viking Lines din Frederikshawn. Viata era buna, avea bani, o prietena tailandeza, care apoi a schimbat-o cu o romanca.  Facea vacante extravagante prin Europa si se distra. Cei care il cunosteau spuneau insa ca avea o fobie constanta de aparatul foto sau de filmat.
La scurt timp insa dupa tot felu de ilegalitati facute in zona, romanii, care aveau si ei firme de transport, au afla ca este cautat de FBI si l-au dat in vileag autoritatilor.
 Balint cu ultima sa iubita
Balint la nunta la sora lui


Cea mai mare pedeapsa, pentru ca nu a dorit sa isi asume nicio responsabilitate sau vina pentru cele facute, a luat-o Adrian Florin Fechete care a primit 27 de ani de inchisoare. Acesta, conform datelor oferite de Biroul Inchisorilor Federale Americane se afla in prezent incarcerat in Sandstone, Minnesota. Aceasta inchisoare gazduieste 1332 de detinuti, exclusiv barbati.
 Gabriel Constantin a fost condamnat la 5 ani de inchisoare. Va fi eliberat pe 25 decembrie, 2017. Acesta se afla intr-o inchisoare din Pekin, Illinois, care  gazduieste aproape 1500 de  detinuti.
Raimondoray Cerna un alt detinut din acelasi lot va fi eliberat pe 13 octombrie, 2020.

Comentarii