VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Continua seria evenimentelor artistice la Chicago

 Pentru ca este sezon de vara si lumea este in vacanta, cei care n-au plecat si nu vor pleca in luna iulie din zona metropolei Chicago, sunt asteptati la doua evenimente artistice in aer liber.
 Sambata 19 iulie de la 9:00AM- 9:00PM, va avea loc editia a 3-a a "Festivalului Romanesc de Vara" organizat de catedrala Sf. Imparati Constantin si Elena. Printre artisti locali precum Pavel Cebzan, Nicolae Feraru, Doru Bandila, Anastasia Caranfil, sau ansamblurile Hora si Miorita, se va numara si indragitul interpret de muzica populara Dinu Iancu Salajeanu. Programul va cuprinde Sf. Liturghie de la 9.00 am, urmata de deschiderea Festivalului in frumosul peisaj al Manastirii New Gracanica. Printre activitatile desfasurate pe scena, se va organiza si Parada Portului Popular la care cei interesati  pot inca sa se inscrie, indiferent de varsta. Aceasta parada va consta in prezentarea detaliata a costumului popular purtat.
 Participantii sunt asteptati totodata sa participe la un karaoke romanesc, un turneu de fotbal, dans si voie buna. Toate acestea vor fi bineinteles insotite de mancaruri si bauturi traditionale romanesti. Adresa evenimentului: 35240 W Grant Ave, Third Lake, IL.
Pe data de 27 iulie intre11:00AM si 8:00PM, va avea loc cea de-a 11-a editie a "Zilelor Zalaului" la adresa: Schiller Woods South, Grove#2, River Rd., Des Plaines, IL.
 Inceput in urma cu 11 ani ca un picnic al tinerilor zalauani, evenimentul a luat amploare si a crescut an de an devenind un eveniment la care participa sute de romani in fiecare vara. Anul acesta, din meniul culinar nu vor lipsi traditionalul goulas, mititeii, langosii, cranatii la gratar, fasolea cu ciolan si bineinteles delicioasele prajituri oferite de cofetaria Ovi Transilvania Bakery. Atmosfera va fi intretinuta de trupa VoxMaris si Grupul Artistic.

Comentarii