VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

"Jurnal de Oas" un ziar online ce da copy/paste la articole ce nu le apartin

 Update. 15 Iulie

Prinsi in flagrant,  "Jurnal de Oas" a scos azi articolul de pe site. In loc de scuze insa, postacii copy/paste care se ascund in spatele unui anonimat, tot ei, derbedeii, au tupeul sa injure ca niste ordinari, suparati ca au fost prinsi si dati in vileag!




Un alt site copy/paste! "Jurnal de Oas"
Fara a cere voie sa preia articole, fara nici macar sa citeze sursa sau autorul materialului,( de platit nici nu mai vorbim) "Jurnal de Oas" da copy paste la articolul despre festivalul "Sambra oilor" care a avut loc de curand, aici, la Chicago.  Al meu, nu este singurul copiat, nici alte articole postate la ei pe site nu au nici un autor sau sursa!
In Romania, furtul, hotia si minciuna au devenit "sport" national. Este ceva atat de obisnuit incat nu se mai tine cont de cele mai elementare norme deontologice. Daca este sa ne referim doar la cei care se vor a fi numiti jurnalisti,  acestia de fapt stau in fata unui computer si dau doar "copy/paste", adica copiaza cu nesimtire munca altora, pretinzand apoi ca ei fac presa.
Timpul si efortul de a merge la un eveniment,  a scrie,  a filma sau fotografia, este rasplatit de aceti hoti ai internetului printr-un furt grosolan, un click de "copy/pase".
Nu le-am cerut niciodata sa vina sa imi copieze articolele, nu am nevoie de promovarea lor, si ca atare daca vor sa faca presa nu au decat sa isi plateasca oameni sa mearga pe teren si sa scrie, iar apois a publice. Daca vor totusi, pot sa  scrie despre ce evenimente se ntampla in alte parti, depunand minimul de efort in a scrie ei cateva fraze apoi sa citeze din ce au scris altii, iar daca li se da voi sa ia eventual fotografii, si nu doar sa dea "copy/paste".
Niste hoti care merita sa fie trasi la raspundere si sa plateasca pentru furtul pe care il comit, pentru ca nu este niciun fel de diferenta intre a fura o carte sau un ziar dintr-o librarie sau a fura de pe internet. Furtul este tot furt, iti insusesti munca altuia, ceva ce nu-i al tau!
Le-am scris celor de la redactia ziarului, dar bineinteles ca pe site nu au o echipa redactionala, nu au nume nu sti cu cine vorbesti, cui te adresa, nu au sediu, nu au numar de telefon. Apartine doar se pare de Claus Web SRL, Satu Mare.Cu siguranta ca in spatele sitului sta 1-2 persoane care dau copy/paste la ce muncesc altii.




Comentarii