Jurnalistul Cristi Citre concediat ca a scris negativ de Ponta pe Facebook


Digi24 a reusit performanta de a concedia un jurnalist pentru ca si-a exprimat pe pagina sa de Facebook parerile despre, nimeni altul decat, Victor Ponta. Jurnalistul in cauza, Cristi Citre, scria pe pagina sa de FB urmatoarele: "Mai are cineva vreun dubiu ca omul e bolnav, nesimtit si fara discernamant? Ca isi bate joc, ca iti rade in fata, ca te minte fara sa clipeasca? Dupa ce azi la Cotroceni isi curata scamele de pe sacou si isi dadea ochii peste cap de plictiseala, dupa ce ca a dovedit ca este un habarnist total in materie de economie, iata ce declara Victor Ponta (la RTV, of course):


„L-am văzut nervos, transpirat, roşu la faţă. La așa zisele consultări de la Cotroceni, Traian Băsescu a dovedit că nu stăpânește termenii economici. E o catastrofă”
Eu il cunosc foarte bine pe domnul Basescu si stiam ca astazi ma va evita si ca va incerca sa isi canalizeze atentia spre doamna Petrescu. I-am spus si inainte ca nu are curaj sa vorbeasca cu mine (...) Dar a facut fata foarte bine si a raspuns argumentat" .

“Fără să-mi indice postarea respectivă, mi-a spus că am sărit calul pe Facebook, am citat. Și mi-a spus că noi, jurnaliștii, n-avem dreptul la opinii. N-a fost o discuție mai lungă deoarece nu aveam ce discuta mai mult”, a relatat jurnalistul pentru AMRONEWS.

Iata si justificarea sefului sau direct, Cosmin Prelipceanu : "Digi24 rămâne consecvent principiilor jurnalismului echidistant şi se bazează pe toţi membrii echipei pentru respectarea acestor standarde. Ne vom despărţi de oricine nu împărtăşeşte valorile în care noi credem - echilibru, echidistanţă, imparţialitate. Credem si in civilitate. In numele ei si al aerului respirabil pe care ar trebui sa-l emane media din Romania, Digi24 se delimiteaza de jignirile aduse in spatiul public oricaror persoane, fie ca este vorba despre politicieni sau nu. Consideram ca libertatea de exprimare include intotdeauna si respectul."

Serios?! Cu ce unitate de masura masoara DIGI24tv oare?! Despre care consecventa vorbesc?! Despre care civilitate?! Jurnalistul Cristian Tudor Popescu care este invitat in mod frecvent sa vorbeasca in direct pe Digi24, si pe care banuiesc ca il platesc cu banii buni, sa vorbeasca live, a folosi un limbaj foarte "echidistant"," impartial" si plin de "civilitate" cand pe 15 aprile, vorbea in direct de "butoiul de cacat"," si "aruncarea cu cacat", descriind in mod plastic scena. Citez : „ Este ca și cum te-ai apuca să măsuri densitatea mocirlei, sau mai exact, densitatea cacatului.Sportul pe care îl practică aceste două personaje se poate numi aruncarea cu cacat cu mâna liberă. Știți cum se face? Fiecare competitor are un butoi cu substanța asta pe care v-am spus-o lângă el, introduce mâna cât mai adânc, o umple cu respectiva substanță și o ridică, ca să o arunce. Și până să arunce, curge pe el, pentru că e o substanță semisolidă și nu ajunge prea mult pe adversar, pentru că ea în aer se dezagregă, pentru că este semisolidă. Și ăsta este rezultatul: în primul rând, cei doi se mânjesc singuri în această bătălie la care suntem siliți, noi, să asistăm”" Cristian Tudor Popescu la Digi24 Pentru a sta nu a fost insa intrerupta convorbirea, concediat, dat afara, nu s-a scandalizat nimeni, ba chiar a comparat acum doua zile scena de la Cotroceni de la intalnirea Petrescu, Ponta, Basescu ca una similara cu cea din filmul Caligula "Şi e acolo un moment în care Caligula o abuzează temeinic pe o tânără mireasă şi mirele vine revoltat să protesteze, iar Caligula ştiţi ce face? Caligula îl abuzează şi pe el. Nu mai spun ce face la sfârşit, că îi pune şi o viorea într-un orificiu mirelui." Stiti despre ce abuz este vorba daca nu ati vazut filmul?! Unul de natura sexuala! Adica Basescu i-a tras-o pe la spate lui Ponta dupa ce a violat-o pe Petrescu, si la final Basescu ii infinge o floare in orificiu la Ponta. Banuiesc ca stiti despre care "orificiu" este vorba! Apoi CTP isi exprima parerea personala impartiala, echidistanta si plina de civilitate tot in direct pt DIGI4TV ca Traian Basescu ii considera pe romani a fi "pitecantropi" Ce e un pitecantrop?! Conform dexonline: "Om fosil având caractere intermediare între maimuțele antropoide și omul primitiv". Felicitari domnului Prelipceanu si Digi24 pentru impartialitatea jurnalistica de care au dat dovada, concediind un om!!!

Sigur, Victor Ponta nu a intervenit direct pentru a fi concediat jurnalistul, ci indirect, prin cei care isi urmaresc interesele personale si sunt slugile celor de la putere. Va imaginati ce va urma daca castiga USL alegerile prezidentiale, nu?!

Comentarii