VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

SUA a adoptat rezolutia cu privire la sprijinirea si apararea independentei si suveranitatii Republicii Moldova

 Document extrem de important in ceea ce priveste viitorul Republicii Moldova
Senatul Statelor Unite  a adoptat ieri  seara cu unanimitate de voturi Rezolutia S500 "Expressing the sense of the Senate with respect to enhanced relations with the Republic of Moldova and support for the Republic of Moldova’s territorial integrity"  care prevede intarirea relatiilor cu Republica Moldova si totodata suportul oferit acesteia pentru integritatea sa teritoriala, in fata  amenintarilor venite dinspre Rusia.
"Rezolutia a fost votata in sedinta de plen a Senatului american, dupa ce aceasta a primit sustinerea bi-partizana si unanima in Comitetul pentru Afaceri Externe. Rezolutia S500 a fost propusa de Dna Senator J. SHAHEEN, si sponsorizata de influentii senatorii Mr. RUBIO, Mr. MENENDEZ, Mr. MCCAIN si Mr. MURPHY. Un mesaj puternic de sustinere si solidaritate, restul depinde de noi." declara  Igor Munteanu ambasadorul Republici Moldova la Washington D.C.

Citez cateva din cele mai importante afirmatii din document:

"Statele Unite sustin aspiratiile democratice ale cetatenilor din R. Moldova si dorinta acestora de asociere la Uniune Europeana"

"Republici Moldova este un partener valoros si de incredere in promovarea securitati globale  prin participarea sa in programele de mentinere a paci ale Natiunilor Unite in misiuni precum Liberia, Coasta de Fildes, Sudan, Georgia sau Kosovo." 

" Este de datoria Statelor Unite sa sustina suveranitatea, independenta, integritatea teritoriala a R. Moldova cat si inviolabilitatea granitelor sale."

" Cerem presedintelui (n.r. Barack Obama) sa urgenteze  cooperarea cu guvernul Republicii Moldova in dpmeniul securitatii si informatiilor. "

" Incurajam Presedintele si Secretarul de Stat sa imbunatateasca relatiile de cooperare cu guvernul R. Moldova, organizatiile societatii civile si sa se concentreze pe asistenta in ceea ce priveste respectarea legilor, eforturile de lupta anti-coruptie, securitatea energetica, si imbunatatirea relatiilor de schimburi comerciale si investitii."

 "Republica  Moldova are dreptul suveran de a-si alege partenerii, fara a fi obligata sau presata de forte externe, si totodata dreptul de a se asocia cu Uniunea Europeana si alte organizatii regionale."
"Cerem guvernului Federatiei Ruse sa se abtina in a face presiuni economice impotriva R. Moldova , si sa inceteze suportul oferit miscarilor separatiste de pe teritoriul moldovean si sa isi indeplineasca angajamentele facute la sumitul OSCE ( Organizatia Pentru Cooperare si Securitate in Europa) de la Istambul, din 1999, prin care se angaja sa retraga fortele militare si armamentul din  interiorul R. Moldova."

" Sustinem angajarea guvernului R. Moldova in dezvoltarea unor relatii constructive si de incredere cu autoritatile din regiunea Tranznistreana pentru a gasi solutii pasnice la conflictul legat de nerespectarea suveranitatii si integritatii teritoriale a R. Moldova."

" Cerem autoritatilor Tranznistriene sa permita accesul nerestrictionat al monitorilor OSCE in regiune,."

"Descurajam actiunile unilaterale care pot duce la deteliorarea eforturilor de pace si intelegerilor deja obtinute; incurajam totodata reluarea negocierilor care sa duca la niste acorduri politice intre parti."

"Securitatea si stabilitatea pe termen lung in Europa este o prioritate importanta pentru Statele Unite, care poate fi realizata doar daca se respecta integritatea si suveranitatea teritoriala a tuturor tarilor din Europa."






Comentarii