VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Titus Corlatean si MAE nu doreste infiintarea de noi sectii de votare in strainatate

Ministru de Externe Titus Corlatean minte cu nesimtire!

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a declarat, vineri, că legea nu permite înființarea de noi secții de votare în străinătate și nici prelungirea programului de vot.
"Am avut această discuție în cadrul ședinței de la BEC de marțea trecută și în lumina acelei discuții BEC a adoptat o decizie și respectiv o hotărâre. Acea hotărâre nu confirmă existența unei baze juridice potrivit legii și asta a fost conduita juridică a MAE și autorităților în toate ciclurilor electorale pe baza legii în vigoare — nu permite înființarea de noi secții", a arătat Corlățean conform Agerpress.


Comunicatul Biroului Electoral Central spune exact invers!
 Prin Hotărîrea nr. 4H/4.11.2014 BEC a dat o interpretare dispoziţiilor art.54, alin.1 din Legea 370/2004, în sensul INEXISTENŢEI impedimentului legal referitor la organizarea de noi secţii de votare în străinătate, invocat de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul discutării celor mai eficiente măsuri pentru organizarea turului II de scrutin”.

BEC, prin presedintele, Veronica Năstăsie, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arată deci că legea PERMITE înfiinţarea de noi secţii de vot în diaspora.Membri BEC au interpretat în acest sens legea. Titus Corlăţean ştia de aceste lucruri, dar a preferat să minta.
 Cu alte cuvinte se pot înfiinţa noi secţii de votare în diaspora, dar MAE şi ministrul Titus Corlăţean nu vor.

La Seattle unde exista o comunitate numeroasa de romani s-a renuntat la sectia de votare care a existat in 2009, la alegeri. Romanii de acolo nu pot vota! Sunt numeroase alte orase unde romanii sunt impliedicatis a isi exercite astfel dreptul de vot!

Comentarii