duminică, 12 aprilie 2015

Antena 3 se va autoevalua si premia la "competitia" contracost la care participa in America

Antena 3 se va autoevalua si probabil premia anul acesta la competitia din America.
Mircea Badea se afla in juriul care va premia materialele trimise, contracost, la evaluarea din America, de televiziunea unde lucreaza. Acesta va nota probabil cu punctaje maxime cele 4 materiale trimise la evaluare.

Pretul platit pentru inregistrarea materialelor la fiecare categorie este de 375 de dolari. Anul acesta Antena3 a anuntat ca a participat cu patru materiale. In total, au platit  asadar 1496 de dolari, plus 2.5% comision, daca plata se face cu carte de credit sau 35 de dolari pentru transfer bancar. Daca vor fi premiate toate cele 4 materialele, Antena 3 va mai plati  minim inca 860 de dolari, sau chiar mai mult daca fiecare membru din echipa care a realizat materialele va dori sa aibe un trofeu cu numele sau pe el.
Pentru ca este un excelent prilej de facut bani, organizatorii incurajeaza pe site ca fiecare participant sa-si cumpere un astfel de trofeu, pe care sa-l tina pe birou, citez: "Our World medal is a must have on everyone's desk."


Conform sitului festivalului, in 2014 doar trofeele Antenei 3 au costat cam 1,500 de dolari, adica 215 dolari bucata, la care se mai adauga, conform regulamentului de participare, alti 3,690 de dolari taxa initiala de inregistrare a materialelor.  Iar daca mai vorbim si de costul biletelor de avion, cazare, masa etc...pentru toata trupa prezenta in America, vorbim de cateva zeci de mii de dolari.
 "There is no numerical limit of the number of finalists in any category. Each entry is, in effect, in competition with itself..... One, none, or more than one medal may be given in any category." New York Festivals.

  Regulamentul celor de la New York Festivals arata ca in festival pot exista un numar nelimitat de finalisti la fiecare categorie, fara sa existe o competitie reala intre materialele celorlalte televiziuni participante (contrar incearcarilor Antenei 3 de a manipula publicul). Acestia pot oferi una, mai multe sau nicio medalie la aceeasi categorie. 
Festivalul are o asa diversitatea de categorii in care poti sa te inscri cu materiale, daca ai banii, incat sansele sa fi premiat sunt aproape garantate, mai ales ca nu ai concurenta.

 In 2014, ANTENA3, la categoria "Current affairs", unde a luat "Gold" adica "Aur" cu materialul "The long jurney home", tot "Aur" au luat si alte doua televiziuni din Malaezia si Suedia. Adica festivalul e darnic in a da premii, deci Antena3 nu e singura cea mai tare!
La argint premiile au fost acordate tot in numar de trei,  iar la categoria bronz au fost nu mai putin de 4(patru) premii.

La categoria "Investigative report" 2 televiziuni au luat "Aur",  alte 5 premii au fost de "Argint", printre care unul luat de Antena3. Una din televiziuni luand nu mai putin de 3 premii de argint la aceasta categorie.

La categoria "Biography/profiles"  unde Antena3 a mai luat o medalie de "Aur", tot aceleasi medalii de aur le-au mai luat alte doua televiziuni. Asadar trei medalii de aur la aceeasi categorie.

La "Best investigative report" au existat 2 premii de "Aur", Antena 3 a luat unul de "Argint" impreuna cu alte 2 televiziuni, iar la categoria "Bronz" nu a existat niciun premiu. 

La categori "Best News Documentary/Special" unde Antena3 a luat "Aur" au fost doar 3 materiale participante, din care Antena3 si inca o televiziune au luat "Aurul" si cealalta "Argintul". Bronzul nu l-au mai dat la nimeni ca nu aveau cui!
Cu siguranta ca premiile luate si in 2015 vor fi anuntate cu surle si trambite la o ora de maxima audienta de nimeni altul decat pastorul si directorul Antenei 3 Gadea Mihai.

5 comentarii:

Anonim spunea...

mey nea petruta, sincer nu pricep ce ai vrut tu sa dezvalui aici pentru ca tot ce ai spus ne-au spus deja si cei ed la A3. In Romania postacii astia ca tine sint platiti c uvreo 30 bani/comentariu; pe tine cat te-a platit evezoaia ca sa scrii porcariile astea? sint convins ca esti foarte successful de altfel , toata America stie de tine; In rest, vorba lui eba , iti doresc succesuri in continuare ca ai nevoie derbedeule mic

Anonim spunea...

aaaaaaaaaaaaa
brava blogarasule, te plangeai ca A3 isi autoevalueaza materialele; se pare ca tu , deontologule, iti cenzurezi orice comentariu; esti tare dom'le mi-ai castigat respectul;
pa frumoaso.,

Anonim spunea...

Nu stiu ce sa cred. Exista , clar , o invidie in presa romaneasca, ea este departe de a fi presa adevarata, cam asa ca justitia.Eu una nu cred ca se poate cumpara orice, oriunde. La noi iti mai poti cumpara o diploma, dar chiar toti sunt ca noi? In ceea ce priveste "Lungul drum spre casa", chiar a fost un documentar excelent, imi placea foarte mult, indiferent de televiziunea din randurile careia ar fi iesit un astfel de film.

Marian Petruța spunea...

Cei care stiti doar sa injurati, sa stiti ca cenzurarea a fost creata si pt voi!

Alex Eremia spunea...

Salut, mda , nu prea e stire si nici munca de investigatie articolul, la modul la care si eu m-am uitat pe pagina "New York Festivales World..." si am putut observa toate detaliile oferite de dumneavostra.

Ce ar fi misto e ca cineva sa comande un trofeu pe care sa copie ce scrie pe unul din trofeele antena 3, adica sa aiva si el o copie si sa o puna pe net la modu "nea ca am si eu...", nu stiu daca e posibil, dar macar cineva sa-si ia un trofeu similar si sa scrie o boacana pe el pe care in America nimeni nu o intelege, eu cred ca doar asa s-ar face inteles mesajul asta al mai multora nu doar al dumneavoastra si poate doar asa anonimi ca domnul de mai sus (sau mai jos, nu stiu care e ordinea comentariilor) poate intelege ca defapt ce face Gadea acolo poate face oricine cu 500 de bucs in buzunar.

Adica e clar ca reportajele antenei 3 nu fac doi lei , si spoturile publicitare de pe Discovery sunt mai bune si mai de premiat, dar na, au gasit ei nisa asta si se vede ca la publicul "anonim" prinde, public care nu pune la indoiala nimic, nici macar atunci cand e scris negru pe alb pe site, public care chiar si cu informatia adusa pe tava vine si spune ca defapt e o "invidie romaneasca" si ca defapt e o conspiratie si ca cine scrie articole de genul defapt are pe cineva in spate si clar un motiv bine definit.

Sincer, daca stau sa ma gandesc, da e invidie, eu unu ma oftic, si dumneavoastra va ofticati, si cred ca ca si alte televiziuni se oftica, si asta pentru ca antena 3 a reusit sa-si formeze publicul de asa natura incat daca Gadea si-ar vinde cacatul (la propiu, materia fecale, pentru ca la figurat vinde zi de zi ) la suta de grame, cacatul lui ar deveni mai popular in Romania ca ziarul libertatea, etnobotanicele, si chiar suta de vodka in mediul rural, cred ca ar fi asa popular ca toata lumea ar dori sa aiva 100 de grame de materie fecale de Gadea, s-ar face cadou la zile de nastere, la botez la nunti, ar deveni moneda de schimb, ba mai mult s-ar vinde pe ebay si s-ar face trafic ilegal, in America multi "anonimi" ar plati sume enorme pentru o bucatica de cacat Gadea.

Normal ca te oftici dracului si esti invidios cand vezi ca nu-ti poti explica fenomenul de manipulare in masa antena 3 , si Gustave le Bon s-ar oftica, s-ar apuca de vandut seminte la intrare in antena 3.

Va salut cu respect si thumbs up :)