Contextul castigatii alegerilor prezidențiale in SUA

Religiozitatea unui popor este direct influentata de saracie


"Religion... keeps the poor from murdering the rich." - Napoleon

Cu cat o tara este mai saraca cu atat religiozitatea e mai crescuta. Astea sunt concluziile care pot fi trase dintr-un studiul facut de WIN Gallup International, in ceea ce priveste religiozitatea populatiei globului.

Organizatia WIN Gallup International este un lider la nivel mondial in ceea ce priveste sondarea opiniei publice.

Conform studiului facut de acestia, in 2015, tara cu gradul cel mai mare de religiozitate este: Tailanda 94%.

Aceasta este urmata de tari precum: Armenia, Bangladesh, Georgia si Maroc, toate cu un procent de 93%, Fiji 92%, sau Africa de Sud 91%.

Romania se afla in topul religiozitatii tarilor la nivel mondial. Din cei chestionati, 77% au spus ca sunt religiosi, 16% au spus ca nu sunt religiosi, iar 1% ca sunt ateisti, in timp ce 6% nu au stiut sa raspunda. Printre tarile cu procentaj mai mare de religiozitate decat Romania se numara: Kenya 89%, Pakistan 88%, Macedonia 88%, Afganistan 88%, Filipine 86%, Nigeria 83%, Papua Noua Guinee 83%, Liban 80%.

Printre tarile cel mai putin religioase din Europa se numara: Suedia 19%, Olanda 26%, Marea Britanie 30%, Germania 34%, Elvetia 38%, Franta 40%.

Republica Ceha este in topul european al tarilor, 75%, cu cei mai multi cetateni nereligiosi (40%) sau atei (35%).

In SUA un procent de 56% din populatie se considera religioasa, in timp ce 33% nu sunt religiosi, iar 6% se considera atei.

In Canada 40% se considera religiosi, iar 53% se considera nereligiosi sau atei.

Tara cel mai putin religioasa este China. Doar 7% spun ca sunt religiosi in timp ce 61% sunt atei si 29% nereligiosi. In Hong Kong 70% se considera atei sau nereligiosi, si doar 26% sunt religiosi. In Japonia 62% se considera nereligiosi sau atei, in timp ce doar 13% sunt religiosi.

In Israel 65% din populatie se declara nereligiosi sau atei, in timp ce doar 30% se considera religiosi. In schimb palestinienii din Palestina (West Bank si Gaza) se considera 75% religiosi si doar 19% din ei nereligiosi sau atei.

Studiul arata ca venitul financiar al unei persoane are o influenta in ceea ce priveste religiozitatea. In categoria celor cu venituri medii spre mari si mari, mai putin de 50% din oameni sunt religiosi, versus cei cu venituri mici, sau mici spre medii, unde un procent de 70% sunt religiosi. La fel si procentajul de atei este mai mare, 22%-25%, din cei cu venit mediu, sau mediu spre mare, versus 6% si 5% din cei cu venituri mici, sau mici spre mediu.

Comentarii