VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Manuel Costescu candidatul pe Diaspora la Camera Deputaților



Manuel Costescu s-a născut și a copilărit la Sibiu, fiind absolvent al liceului Brukenthal. Ulterior, el a aplicat și-a primit o bursă universitară completă în SUA, unde a studiat economie și matematică. Următorul pas academic a fost acceptarea lui la Harvard Kennedy School of Government, pentru a studia administrație publică și dezvoltare economică internațională. Concomitent, Manuel, a fost acceptat și pentru un MBA la MIT (Sloan School of Business). Toate cunoștințele acumulate până la acel punct i-au permis să se angajeze la McKinsey & Company, firma de consultanță strategică recunoscută pentru faptul că produce un număr semnificativ de directori executivi pentru companiile din Fortune 1000. In cadrul McKinsey & Co, Manuel a devenit Engagement Manager, poziție care i-a permis să coordoneze proiecte de anvergură pe piețele nord americane mai ales în industria financiară. Pasiunea pentru economie și finanțe l-au făcut să treacă la următoarea etapă, angajandu-se în cadrul JP Morgan, în Londra. La JPM a început ca strategist, fiind responsabil de expansiunea băncii în Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Ulterior, Manuel s-a reprofilat pe o poziție de investitor bancar, fiind responsabil de instituțiile financiare publice din Europa (trezorerii de stat, bănci centrale, guverne etc.).
În ultimul an, Manuel s-a dedicat echipei InvestRomânia din cadrul Guvernului condus de Dacian Cioloș, din poziția de Secretar de Stat responsabil pentru investiții străine și, ulterior, pentru exporturi. În timpul mandatului său, InvestRomânia a devenit un adevărat hub al investitorilor străini și primul punct de contact al acestora cu România ca destinație de afaceri.
Obiectivul lui Manuel în prezent este acela de a ajuta România să devină un adevărat Duster pentru economia Uniunii Europene, respectiv să aiba o economie puternică, fiabilă și competitivă. Din acest punct de vedere, esențial este să ne uităm la modul în care funcționează antreprenoriatul, acesta fiind coloana vertebrală a programului economic al USR. În acest context devine primordială diaspora care, prin expertiza, cunostințele și abilitățile dobândite în străinătate, trebuie ajutată să se reintoarcă în România și să ajute la construcția economiei românești ca un Duster european.
“Deși rezultatele acestui guvern de un an sunt peste așteptări, putem mai mult. Trebuie să ne implicăm. Trebuie să facem creșterea economică și socială a României din ultimul an să fie sustenabilă. Cu răbdare, bun simț și competență, vom reuși.” declară Manuel.

Comentarii