VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Partidul fostilor comunisti revine la putere in Romania

Alegerile parlamentare care au avut loc pe 11 decembrie în România, dar la care am putut și noi lua parte, aici în diaspora nord americană, au produs câteva surprize pe scena politică din România. Proaspăt înființată, Uniunea Salvați România(USR) a reușit să devină, după aceste alegeri, cea de-a treia forță politică a țării. În diaspora, USR, a reușit să se claseze chiar pe primul loc, surclasând tradiționalul PNL. Chiar dacă prezența la vot în Statele Unite a fost foarte scăzută( sub de 3 mii de votanți ) USR a avut un procent aproape dublu față de PNL.
În România, prezența la vot a fost una slabă, doar aproximativ 39,5% dintre românii cu drept de vot alegând să își exercite acest drept, lucru care a contribuit la câștigarea alegerilor de către Partidul Social Democrat(PSD). Așadar, după  27 de ani de la Revoluție partidul foștilor comuniști, a revenit la putere. Cu alte cuvinte, după ce în ultimul an am avut parte de un guvern tehnocrat, condus de Dacian Cioloș, cel mai cinstit, competent și transparent guvern de după '89, am revenit la partidul penalilor și infractorilor. 
Nepăsarea celor 60% dintre cetățenii care nu au ieșit la vot, combinat cu haosul actual din PNL, a dus din păcate la această situație. Cauzele lehamitei, manifestate de alegătorii care nu au mers la vot, sunt multiple. Este evident mai ales faptul că procentele Partidul Național Liberal (PNL) au scăzut drastic, iar asta, în ciuda fuziunii lor cu PD-L, ajungând ca de la peste 50%, cât aveau împreună la alegerile din 2008, să scadă la doar 20%, la aceste alegeri. 
Dacă ar fi să găsim o explicație rapidă a acestui eșec, motivele principale ar fi numărul mare de politicieni din PNL cu probleme penale și indiferența față de cerințele și nevoile poporului. Conducerea PNL a cam pierdut contactul cu realitatea și cetățeanul, ba mai mult, a fost mult prea timidă în a condamna și exclude din partid personale condamnate sau cu probleme penale. Acest lucru se menține și în prezent.
De exemplu, senatorul PNL Tudor Chiuariu este condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul de la  Poșta Română. Deputatul PNL Grigore Crăciunescu a fost condamnat definitiv la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare. 
Senatorul Dian Popescu a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu, dare de mită şi uz de fals. Senatorul Corneliu Dobrițoiu  este condamnat la un 1 de închisoare cu suspendare în dosarul "Case pentru generali".  Senatorul Christian Gigi Chiru a fost condamnat la 6 luni închisoare cu suspendare, el fiind acuzat că a dat mită electorală. Toți aceștia sunt încă în funcții in parlament! 
Următorii parlamentari PNL sunt cercetați penal, unora dintre ei chiar s-a încercat, punerea sub urmărire penală, în diferite dosare și cazuri de corupție, Parlamentul refuzând însă ridicarea imunității: Cornel Mircea Sămăritean, Alin Popoviciu, Ion Ariton, Ioan Oltean, Theodor Nicolescu, George Scutaru, Dan Motreanu, Victor Paul Dobre , Ion Ariton , Mircea Roşca, Ionuț Zisu, Cătălin Teodorescu, Gheorghe Costin, Dan Bordeianu, Daniel Chițoiu, Varujan Vosganian, etc.  Toți acești membri PNL, unii din ei migrați deja spre alte partide sau deveniți independenți, în continuare sunt membri activi în Parlamentul României.
Cu siguranță, lista membrilor PNL certați cu legea este mai lunga. La Cluj Napoca, de exemplu, tocmai a fost reales, pentru un nou mandat, fiind în capul listei de candidați a PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară. Asta în ciuda dosarului penal pe care îl avea, pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, implicare într-un accident  de masina și rănirea une persoane. 
Un alt lucru revoltător, legat de  PNL, este faptul că deputatul Mihai Voicu, șeful filialei PNL București din sectorul 1, a fost pus cap de lista în Diaspora, câștigând un nou mandat de parlamentar.  Asta în ciuda faptului că Mihai Voicu este cel care a condus comisia parlamentară pentru codul electoral, care a făcut legea votului prin corespondență și care a avut înțelegere cu PSD privind legile alegerilor locale și parlamentare, fără să țină cont de referendumul din 2009, de reducere la 300 a numărului de parlamentari. Voicu este totodată PNL-istul care, la alegerile locale, a afirmat că "e foarte bine ca primarii să fie aleși într-un singur tur de scrutin", cu toate că asta dezavantaja pe ceilalți candidați. 
O altă bătaie de joc față de românii din diaspora, după ce noi l-am făcut președinte pe Klaus Iohannis, ieșind în număr mare la vot, este faptul că Mihai Voicu a impus în legea alegerilor parlamentare că " numai cei stabiliți cu forme legale în străinătate să poată vota" pentru diaspora. În acest fel s-a îngrădit accesul la vot câtorva milioane de români, ce muncesc sau trăiesc fără forme legale în alte țări.
Și mai revoltător este faptul că, în ciuda acestor nedreptăți prezentate, deputatul nostru din America Mircea Lubanovici, tot membru PNL, a închis ochii și a acceptat toate acestea fără să manifeste nemulțumire sau revoltă,  să protesteze de la tribuna parlamentului sau macar în presă, și de ce nu, chiar să își dea demisia în semn de protest. 
Revenind la rezultatele alegerilor de pe 11 decembrie din diaspora, acestea arată clar că în special tinerii au ales  să susțină o nouă formațiune politică, Uniunea Salvați România(USR), pentru că își doresc un altfel de mod de a face politică. Apariția acestei noi formațiuni, în care s-au înscris oameni care nu au mai făcut politică până acum, oameni tineri, fără probleme penale, educați în occident, mulți chiar aici în America, la universități prestigioase, ne dă speranța că, în ciuda faptului că au câștigat alegerile, partidul penalilor lui Ponta și Dragnea, adică PSD -ul, nu va fi lăsat să jefuiască țara  nestingheriți. Pentru asta este însă nevoie de implicarea noastră, a cetățenilor, deoarece este datoria și obligația noastră  să urmărim activitatea acestor parlamentari pe tot parcursul mandatului și nu doar să ne mulțumim cu faptul că i-am votat, iar 4 ani nu ne mai interesează ce fac.

image2.JPG

Comentarii