luni, 1 mai 2017

Decernarea Ordinului Național ”Pentru Merit”, în grad de Mare Ofițer, profesorului Keith Hitchins, de la Universitatea din Illinois

Consulatul General al României la Chicago, a organizat duminica seara o reuniune cu prilejul vizitei la Chicago a domnului George Maior, Ambasadorul României la Washington D.C., care a avut plăcerea să dialogheze cu reprezentanţii comunităţii româno-americane, pe teme de actualitate si de interes general, în cadrul unei sesiuni de intrebări şi răspunsuri. Reuniunea a fost precedată de o ceremonie de decernare de către Ambasadorul George Maior a Ordinului Naţional „Pentru Merit” în grad de Mare Ofiţer, conferit de Preşedintele României domnului profesor Keith Hitchins, de la University of Illinois at Urbana-Champaign.

  George Maior: ”Profesorul Hitchins a demonstrat, în lucrările sale, legitimitatea istorică a cauzei naționale române și valențele reale ale Marii Uniri din 1918, într-un context geopolitic complex și dificil. A făcut acest lucru cu o rigoare academică remarcabilă, într-un câmp intelectual de mare competitivitate cum este cel american” 
Chicago Romanian American News

Niciun comentariu: