Teodor Laurentiu Costea și Robert Codrut Dumitrescu extrădati in SUA pentru frauda

FBI. 
Hakerii Teodor Laurentiu Costea(41 de ani) și Robert Codrut Dumitrescu (40ani), au fost arestați și extrădati in Statele Unite pentru  furt de identitate și fraude financiare savrasite pe internet. 
Cosmin Draghici (28 de ani), un alt complice de-al lor, este arestat in Romania și își așteaptă extrădarea in SUA.  
In perioada 2011-2014 aceștia au instalat pe niște computere din zona orașului Atlanta, Georgia softuri audio care sa sune automat clienții unor  bănci, pretinzând ca sunt reprezentanții acestora, și cărora apoi li se cereau sa se identifice cu informații cu caracter personal, precum contul bancar, adresa și ultimele cifre ale numărului social. Pagubele financiare ale acestora se ridica la 18 milioane de dolari, asupra lor fiind găsite peste 36 de mii de conturi bancare ale cetățenilor americani. Toti trei sunt din Ploiești și au pe numele lor 31 de capete de acuzare, riscând ani grei de închisoare. 
“Dorim sa transmitem clar un mesaj hakerilor și infractorilor internaționali ca indiferent de unde se afla pe glob vom merge sa ii arestam și sa ii aducem in fata  justiției “ a declarat un reprezentat al FBI. 

Judecătoria din Ploiești confirma și ea arestarea celui de-al treilea infractor.
“ Admite cererea formulată la data de 21 martie 2018 de Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Nord al Statului Georgia – Divizia Atlanta – S.U.A. Constată îndeplinite condiţiile art. 19 şi următoarele din Legea nr. 302/2004 şi dispune extrădarea numitului Dumitrescu Robert Codruţ. În baza art. 43 din Legea nr. 302/2004 dispune arestarea provizorie în vederea extrădării a persoanei extrădabile Dumitrescu Robert Codruţ, pe o perioadă de 30 de zile de la 11 aprilie 2018 la 10 mai 2018, inclusiv. Constată că persoana extrădabilă Dumitrescu Robert Codruţ a fost reţinută 24 de ore conform Ordonanţei nr.2312/II/5/2018 din data de 10.04.2018 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Dispune emiterea mandatului de arestare provizorie în vederea extrădării. După rămânerea definitivă a hotărârii asupra extrădării se va comunica copie Procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi Direcţiei de specialitate din Ministerul Justiţiei , Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol.”

Comentarii