VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Migratia în lanț și ipocrizia familiei Trump


Într-o postare pe twiter pe 15 Septembrie 2017 președintele Donald Trump scria “Migraea în lanț nu poate face parte din nicio legislație a sistemului imigrațional.”

În timpul unui interviu cu Sean Hannity la televiziunea Fox News, în 11 Octombrie 2017 președintele Trump spunea că “migrarea în lanț este una din dezastre. O persoană poate să aducă chiar și 10 sau 12 persoane.”

Într-un alt mesaj pe twiter președintele spunea “Migratia în lanț trebuie stopată acum! Unii oameni vin aici și își aduc întreaga familie cu ei, care pot fi foarte dăunător. INACCEPTABIL!”

În timpul unei întâlniri cu cabinetul sau pe 1 Noiembrie 2017 și apoi într-o altă postare pe twitter, Trump, afirma că nu putem lăsa migrarea în lanț să permită ca cineva să aducă numeroși membri ai familiei sale în America sau un sistem de imigrare care nu e pe bază de merite, nu așa la întâmplare (ex. Loteria Vizelor). “Congresul trebuie să oprească migrația în lanț pentru a avea un sistem bazat pe securitate. Trebuie să protejăm America.” Președintele cerea așadar stoparea acestui sistem “oribil” de imigrare prin care cetățenii americanii își pot reîntregi familiile.

În ajutorul președintelui au sărit bineînțeles suporteri din media, ce lucrează la Fox News. Comentatoarea Laura Ingraham comenta că “atât imigrația legală cât și cea ilegală schimba în mod irevocabil America”. “America pe care noi o știm și o iubim nu mai există. Schimbări demografice masive au fost impuse fără voi cetățenilor americani, și sunt schimbări pe care noi nu le-am votat și care majorității dintre noi nu ne plac” concluziona aceasta.

Ce este însă “migrația în lanț” sau “chain migration” cum o denumește președintele Trump? În termeni legali formularea este “family based immigration” adică imigrare pe bază de familie sau de reîntregire a familiei. Este un proces de imigrare mai îndelungat, dar legal, prin care un cetățean american sau rezident permanent poate sponsoriza membri apropiați din familie, precum soț sau soție, copii, părinți, frați sau surori pentru a deveni rezidenți permanenți în SUA. Această formă, mult condamnată și criticată de actualul președinte, este una din temeliile principale ale sistemului legal de imigrare. Mii și zeci de mii de imigranți români și-au adus în acest fel familiile în America de-a lungul anilor, în special românii neoprotestanți care au familii mai numeroase. Cum însă termenul “imigrare pe bază de familie” nu sună atât de grav, încât să sperie lumea, este folosit, de către președintele Trump, un termen rasist și discriminator “migrare in lanț”.

Săptămana aceasta însă am avut cu toții o mare surpriză. Părinții primei doamne, Melania Trump, au devenit cetățeni americani, naturalizați într-o ceremonie în New York, pe baza “migrării în lanț” mult criticată de soțul ei. Viktor și Amalija Knavas au devenit cetățeni americani, sponsorizați fiind de fiica lor. Cu alte cuvinte printr-o metodă “oribilă” de imigrare pe care cetățenii americanii (cel puțin cei Republicani, susținători ai președintelui Trump) n-au votat-o, nu o vor și pe care nu o acceptă să le-o vâre cineva, forțat, pe gât. Sau poate că atunci când este vorba de familia președintelui este o binemeritată reîntregire de familie, absolut firească și legală, iar când este vorba de altcineva vorbim de “migrație în lanț” ce trebuie STOPATĂ?!

Avocatul familiei, Michael Wildes, întrebat de jurnaliștii de la New York Times dacă socrii președintelui Trump au obținut cetățenia prin “migrația în lanț” a spus că presupune că așa este, apoi a mai adăugat că termenul “imigrare in lanț” este “unul murdar sau nepotrivit pentru a descrie această temelie a procesului de imigrare pe care se bazează reunificarea familiei”.

Într-o altă postare din decembrie, anul trecut, administrația Trump afirma că “sistemul de imigrare în lanț reduce nivelul de calificare al forței de muncă, pune presiune și scade salariile, crescând deficitul și punând în pericol securitatea națională”. Mesajul era însoțit inclusiv de un grafic care sublinia acest pericol manifestat de imigranți, ce în final vulnerabilizează pe cetățeanul american.

Cu alte cuvinte, concluzia ce se poate trage este că părinții Melaniei Trump sunt un adevărat pericol la securitatea economică și strategică a Statelor Unite, cu atât mai mult cu cât socrul lui Trump, domnul Viktor Knavas, a fost membru al Partidului Comunist din Slovenia.

Comentarii