VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

VIDEO. Paradă surpriză pentru un erou veteran de război

A doua zi din luna Mai, metropola Chicago și întreg statul Illinois este teoretic încă în carantină. E deja primăvară și America este, ca de altfel întregul mapamondul, încă sub efectele nefaste ale acestei pandemii, Corona Virus sau COVID19.  Într-o suburbie a metropolei este însă forfotă mare pe străzi. Oamenii și-au scos scaunele în fața casei, lângă drum și așteaptă ceva. Într-o parcare se adună mașini, multe din ele împodobite sau decorate cu baloane și steaguri americane. Lumea se pregătește de paradă. Este în cinstea unui erou, veteran de război ce împlinește o frumoasă vârstă. Mașini de politie, pompieri, vehicule de colecție ale armatei din perioada războiului din Vietnam sau Coreea, mașini antice, sau motociclete Harley Davidson, împodobite cu steaguri ale armatei sau marinei americane, majoritatea fiind conduse de veterani de război, din diferitele conflicte armate duse de America în ultimele câteva decenii. La ora 2 fix alaiul se pune în mișcare. Întâi pornesc mașinile de poliție. Două din ele se pun de-a curmezișul pe strada să oprească traficul. Urmează mașina de pompieri, motocicliștii, mașinile de armată iar spre final mașinile civile. Sirenele de la mașinile de poliție și pompieri vestesc începerea paradei iar oamenii ies tot mai mulți din case. Pe străzi oamenii aplaudă sau flutură steaguri americane. E o sărbătoare comunitară binevenită după aproape 2 luni de izolare și carantină.  Alaiul este lung de câțiva kilometri. Tony Heim, eroul sărbătorit este scos din casă în apropiere de stradă. Abia atunci află că tot alaiul este în cinstea aniversării sale. Este copleșit de emoție. Este atât de evidentă emoția lui că în câteva ocazii  îi dau lacrimile. O bucurie imensă i se vede pe față, amestecată cu entuziasm. Nu avusese nici cea mai mică idee ce i se pregătea de aniversarea celor 89 de ani, pe care-i împlinea. Surpriza a fost organizată de familie cu sprijinul autorităților locale: poliție, pompieri, veterani de război și vecini din comunitate, care acum o săptămâna au fost anunțați, printr-o scrisoare, de această surpriză, la care au fost chemați să se alăture.
Fost veteran de război, în conflictul din Coreea, deținător al decorației “Purple Heart”, o distincție din partea președintelui SUA, pentru cei care au fost răniți sau uciși în război.
 Tony Heim își duce în liniște viața în această suburbie, sud-vestică a metropolei Chicago, în Orland Park. Aici s-a născut, de aici a plecat la 17 ani când s-a înrolat în armată. Tot aici s-a întors, crescând odată cu orașul în care a trăit atât înainte cât și după ce a ieșit la pensie, acum 20 de ani. Toată lumea pare să-l cunoască, îl strigă, îi urează la mulți ani sau glumesc cu el.  Copiii și vecinii de peste drum îi cântă la final un la mulți ani. Nici măcar tortul de ciocolată, favoritul lui, n-a lipsit pentru Tony. Parada se termină, toți manifestând respect și admirație pentru un erou de război care și-a servit patria și comunitatea din care face parte și în care încă mai trăiește.
Întrebat ce anume a făcut de când s-a pensionat acesta a răspuns: nimic, doar am jucat golf.
Visul oricărui veteran de război ajuns pensionar, nu-i așa?!


Comentarii