VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

VIDEO.Interviuri din izolare: Chicago - Grand Rapids cu Dorin Nadrău


Pe DORIN NĂDRĂU l-am cunoscut in 2015 la Detroit cu ocazia unei întâlniri între jurnaliștii români din America de Nord. Am aflat atunci fascinanta lui poveste despre cum a ajuns la 60 de ani să emigreze în Statele Unite.
S-a stabilit în  statul Michigan, prin căsătorie, uzând de dreptul fundamental al omului la liberă circulație și s-a alăturat comunității românilor -americani din Michigan, „Statul Marilor Lacuri”. În România, celor 15 ani de inginerie, le-a adăugat încă pe atâția exercitați în fascinantul domeniu juridic, ca avocat. Pe tărâmul american, și-a descoperit o nouă pasiune: scrisul. Astăzi, gânduri, frământări sau recenzii, deseori însoțite de relatări ale unor episoade de experiență individuală sau reflecții personale, sub care semnează, pot fi citite constant în trei gazete consacrate din Statele Unite și Canada.
Profitând de pandemie și izolare am decis să stăm puțin de vorbă ca între ardeleni. Așa am aflat că lucrează la scrierea unei cărți despre emigrația românească din America, despre preocupările lui curente, viața în izolare si multe altele. Un dialog fascinant cu un interlocutor pe măsură.

Prima parte


Partea a 2-a

Partea a 3-a

Partea a 4-a

Comentarii