VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Senatul SUA: în 2016 echipa lui Trump a colaborat activ cu Rusia

Republicanii, din echipa de campanie a lui Donald Trump, au muncit mână în mână, la alegerile prezidențiale din 2016, cu rușii și agenții lor de influență.

Aceasta este concluzia unei comisii bipartizane (republicano-democrate) din Senatul Statelor Unite, controlat în prezent de o majoritate republicană. În cele aproape 1000 de pagini, Comisia de Inteligență din Senat (document integral click aici) a prezentat cu lux de amănunte modul în care echipa președintelui Donald Trump a colaborat cu agenții Moscovei.

“Raportul bipartizan al comisiei arată fără echivoc că membrii din echipa de campanie a lui Trump au colaborat cu eforturile rusești de a-l alege pe Trump. Mai reclamă eforturile depuse de Trump și echipa sa pentru a obține lucruri compromițătoare ale adversarului lor, de la indivizi care acționează în numele guvernul rus. Dezvăluie măsurile extraordinare prin care Trump și asociații săi au căutat în mod activ să permită operațiunilor de interferență rusești, prin amplificarea impactului acestor acțiuni asupra electoraltului și răsplătirea făptuitorilor săi – chiar și după ce au fost avertizați de legăturile lor rusești. Mai prezintă, pentru prima dată, dovezi referitoare la faptul că șeful campaniei lui Trump a fost direct conectat cu rușii, prin comunicările sale avute cu un individ identificat a fi un ofițer de informații rus.

Acestea sunt fapte sfidătoare care nu pot fi ignorate. Dovezile se bazează pe descoperirile bipartizane ale comisiei, din volumul 2 și volumul 4, care arată un efort extins al Kremlinului de a-l ajuta, în ascuns, pe candidatul Trump în 2016. Ele vorbesc despre dorința principalului candidat republican și a asociaților săi, în fața atacului unui adversar străin integrității procesului politic din Statele Unite, de a încuraja acea amenințare străină, în schimbul promovării propriului lor interes.

Raportul bipartizan al Comitetului a constatat că Paul Manafort, în timp ce era Președintele Campaniei Trump, comunica în secret cu un ofițer de informații rus, cu care a discutat strategia internă de campaniei și a împărtășit în mod repetat sondaje electorale interne. Aceasta a avut loc în timp ce operațiunea rusească, pentru a-l ajuta pe Trump, era în curs de desfășurare. Mai departe, Manafort a luat măsuri pentru a ascunde aceste comunicări și a mințit în mod repetat anchetatorii federali și pe adjunctul său de campanie, distrugând probele cu mesajele din comunicarea cu ofițerul rus de informații. Comitetul a obținut unele informații care sugerează că ofițerul de informații rus, cu care Manafort a avut o relație de lungă durată, a fost conectat la operațiunea GRU (n.r. Serviciul de Informații al Rusiei) de a fura și-a face publice informații care vizează alegerile din 2016, din SUA.”

Raportul insistă asupra faptului că echipa de tranziție Trump s-a expus influenței rusești, oferind nume și etichetând operatorii ca agenți de informații. “Rusia și alte țări au profitat de inexperiența echipei de tranziție, de opoziția vizibilă față de politicile administrației Obama și de dorința lui Trump de a aprofunda legăturile cu Rusia.”

După trei ani de investigații, comisia senatorială a scos la iveală o rețea extinsă de contacte între consilierii campaniei Trump și oficialii guvernului rus, dar și cu alți cetățeni de origine rusă, inclusiv unii care au legături cu serviciile de informații de la Moscova.

Raportul mai arată că declarațiile și politicile favorabile la adresa Rusiei, făcute de Trump în timpul campaniei din 2016, nu au avut loc în mod izolat. Raportul bipartizan arată că, în timpul campaniei, Donald Trump și Organizația lui Trump au urmărit un contract de afaceri în Rusia.


Acesta este un subiect despre care echipa de Campanie a lui Trump și asociații săi au indus în eroare publicul și Congresul.

Raportul comisiei arată că demersul lui Trump față de Kremlin a început devreme, încă din perioada campaniei alegerilor primare republicane, în jurul perioadei în care Trump a autorizat obținerea afacerii cu Rusia, el cerând o întâlnire în persoană cu Putin. Această cerere a fost transmisă la Kremlin.
Raportul comisiei arată că, în timpul campaniei, Trump a fost actualizat la zi de progresul înțelegerii din Rusia și a făcut comentarii publice pozitive despre Putin, în legătură cu campania electorala, în timp ce negocierile acordului de afaceri erau în desfășurare.

În timpul campaniei electorale, oameni care lucrau pentru sau cu Organizația lui Trump au fost în contact cu Kremlinul, în legătură cu posibila înțelegere de afaceri și au căutat să profite de comentariile pozitive ale lui Trump despre Putin, pentru a-și avansa afacerea.

Evaluarea făcută de o agenție de inteligență americană indică faptul că Putin, care a comandat operația rusă pentru a-l ajuta pe Trump la alegerile din 2016, avea o preferință pentru liderii ale căror interese de afaceri îi făceau să aibe legături cu Rusia. Acest lucru a făcut ca Trump să fie privit ca atrăgător Moscovei, ancheta comisiei constatând faptul că eforturile de influență ale Kremlinului au fost folosite inclusiv pentru a submina candidații republicani, care au concurat împotriva lui Trump, în alegerile primare prezidențiale din Partidul Republican.


Raportul bipartizan arată că, în timpul campaniei, Trump a menținut o corespondență personală cu un oligarh rus și cu fiul adult al acestuia, pe diverse teme, inclusiv alegerile din SUA. Oligarhul din Moscova, care era implicat în oferirea informațiilor derogatorii Campaniei Trump referitoare la alegeri și care i-a oferit lui Trump un cadou consistent în timpul campaniei, a menținut legături importante și îngrijorătoare nu doar cu conducerea Kremlinului, ci și cu crima organizată din Rusia. Trump făcuse anterior afaceri cu oligarhul din Moscova.

Atât înainte cât și în timpul campaniei, Trump a fost informat despre presupuse casete compromițătoare ale acestuia la Moscova. Aceste informații sunt separate de rapoartele lui Christopher Steele, care nu au fost folosite pentru a susține activitatea comisiei de investigație. Comisia a constatat că serviciile de informații ruse, în mod clar, s-au angajat în colectarea de date compromițătoare pentru a avea un avantaj în cazul în care se adevereau zvonurile cu privire la casetele cu Trump, ceea ce rămâne o preocupare continuă cu privire la operațiunile de influență rusești.

Comisia mai menționează faptul că acest raport nu are rolul de a duplica ancheta procurorului special Robert Mueller. Activitatea acestuia a fost de natură infracțională, nu o anchetă de contrainformații. Investigațiile de contrainformații au rolul de a răspunde la întrebările legate de date referitoare la amenințările de securitate națională, și nu doar la infracțiuni. Acesta este motivul pentru care comisia și-a continuat investigațiile din perspectivă contrainformațională.

De aceea, incapacitatea procurorului Mueller de a stabili o conspirație criminală între echipa Trump si cea a Rusiei nu transmite amploarea și complexitatea amenințării prezentată de acțiunile lor. Pentru că nu are capacitatea de a emite mandate de percheziție sau de ascultare a telefoanelor, precum are FBI-ul, comisia are limitările ei, spune raportul. Acestea fiind spuse, comisia consideră că cetățenii americani nu vor putea avea niciodata toate probele care să determine amplitudinea acestei cooperări între echipa Rusiei și cea a lui Trump, în 2016.

Comisia mai afirmă că, din diverse motive, nu au reușit să caute, să aibă acces sau să revizuiască documentele financiare ale lui Donald Trump și faptul că interesele lui se suprapuneau uneori cu cele ale Rusiei. Acest lucru, spune raportul, nu trebuie să convingă publicul că nu s-ar fi găsit nimic de interes, ci doar faptul că este un domeniu important în care comisia nu a putut să dețină mai multe probe.

Comisia declară că acest raport bipartizan arată clar că ce s-a întâmplat între Rusia și echipa Campaniei Trump în 2016 este mult mai grav decât s-a dezvăluit public până acum. Mai mult, în aproape 1.000 de pagini de text, nu au cunoștință de niciun singur caz în care informațiile cenzurate, adică redactate în negru din motive de securitate, ar face comportamentul lui Trump sau al asociaților săi mai puțin îngrijorător. Dimpotrivă, cele mai multe informații cenzurate în raport fac acele descoperiri publice mai grave, mai alarmante și îngrijorătoare.

Raportul menționează că valoarea acestei comisii de investigare nu este doar una pur istorică.
“Lecția de contrainformații din acest document, cu privire la ce s-a întâmplat în 2016, ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru națiune și pentru cei care se pregătesc să ne apere împotriva actualelor sau viitoarelor amenințări, care au ca țintă următoarele alegeri prezidențiale. Într-adevăr, Rusia este pregătită să intervină activ în alegerile din 2020, pentru a-l ajuta pe Donald Trump, iar unii dintre asociații președintelui amplifică acest lucru.“
“Concluzia noastră, pe baza faptelor detaliate în raport, este, că asaltul serviciilor de informații ruse asupra integrității procesului electoral din SUA din 2016 și participarea lui Trump și a asociaților săi la sprijinirea acestei activități ruseșt reprezintă cea mai gravă amenințare la securitatea națională a Americii, din istoria ei modernă.”
Similare



Comentarii