VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

2020 anul cu cel mai mare număr de decese in Statele Unite


Anul 2020 a înregistrat cel mai mare număr de decese din istoria Statelor Unite, numărul celor morți fiind așteptat să depășească 3 milioane pentru prima dată - datorită în principal pandemiei de coronavirus.  

Datele finale privind mortalitatea pentru acest an vor fi disponibile doar peste câteva luni. Numerele preliminare sugerează că Statele Unite sunt pe cale să înregistreze peste 3,2 milioane de decese anul acesta, sau cu cel puțin 400.000 mai multe decât în ​​2019. Decesele din SUA cresc anual, deci era de așteptat o creștere a numărului de decese, dar cifrele din 2020 au făcut la un salt de aproximativ 15% și ar putea crește odată cu contabilizarea tuturor deceselor din această lună, arată un raport al agenției de presă AP. Aceast procent ar marca cel mai mare salt procentual anual din 1918 încoace, când zeci de mii de soldați americani au murit în Primul Război Mondial și sute de mii de americani au murit într-o pandemie de gripă. Decesele au crescut cu 46% în acel an, comparativ cu 1917. 

 COVID-19 a ucis mai mult de 318.000 de americani și numărul lor continuă să crească. Înainte să apară pandemia, existau motive pentru a fi plini de speranță cu privire la tendințele deceselor din SUA. Rata generală a mortalității naționale a scăzut puțin în 2019, din cauza reducerii bolilor de inimă și a deceselor provocate de cancer. Speranța de viață a crescut - cu câteva săptămâni - pentru al doilea an consecutiv, conform datelor certificatelor de deces publicate recent de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Instituția a înregistrat anul trecut 2.854.838 de decese din SUA, sau cu aproape 16.000 mai multe decât în ​​2018. Aceasta este o veste destul de bună: decesele cresc de obicei cu aproximativ 20.000 până la 50.000 în fiecare an, în principal din cauza îmbătrânirii populației naționale și a creșterii populației. Într-adevăr, rata de deces ajustată în funcție de vârstă a scăzut cu aproximativ 1% în 2019, iar speranța de viață a crescut cu aproximativ șase săptămâni până la 78,8 ani, a raportat CDC. "De fapt, a fost un an destul de bun pentru mortalitate", a spus Anderson, care supraveghează statisticile CDC privind decesele. 

 Epidemia de coronavirus din SUA a fost un important factor de deces în acest an, atât direct, cât și indirect. Virusul a fost identificat pentru prima dată în China anul trecut, iar primele cazuri din SUA au fost raportate anul acesta. Dar a devenit a treia cauză principală de deces, în urma bolilor de inimă și a cancerului. Pentru anumite perioade din acest an, COVID-19 a fost însă ucigașul numărul unu. 

Comentarii