Puterea de a face sau nu ceva a tradătorului Mike Pence

Germanii de la Der Spiegel au intuit bine acțiunile și intențiile președintelui, încă de anul trecut!

 A fost sau nu trădător Mike Pence? Este trădare sau dezinformare și ignoranță?
Pentru cei care, în naivitatea lor, credeau că vicepreședintele Mike Pence avea puterea să schimbe rezultatele alegerilor prezidențiale, trebuiau să apeleze puțin la gândirea lor critică, se gândească și întrebe de ce oare, după alegerile din 2000, vicepreședintele Al Gore, nu a schimbat rezultatul în favoarea sa?! Avea exact aceeași poziție și rol ca Pence, iar interesul lui era și mai mare, pentru că ar fi urmat să devină, el însuși, președintele SUA. Nu a putut face nimic, nici atunci și nici acuma. Vicepreședintele Gore a constatat doar rezultatul și a acceptat înfrângerea, în favoarea lui George W. Bush. La fel a făcut Pence acum. Din păcate republicanii, în frunte cu Tump, au continuat să facă promisiuni deșarte, să mintă și manipuleze suporterii, să-i radicalizeze chiar, până s-a ajuns la haosul de zilele trecute. Unde au fost oare experții legiști republicani în drept constituțional, care trebuiau să explice acestor suporteri imbecili că nu le permite Constituția Statelor Unite să mai schimbe ceva? De ce n-au pus oare jurnaliștii conservatori aceste întrebări?  De ce nu au oferit răspunsuri și să își educe oare cititorii? Unde a fost oare consiliera spirituală, pastor Paula White?! Dar liderul spiritual Franklin Grahm?! Dar toți ceilalți lideri religiosi cu comunicare și legături directe la Dumnezeu? Unde sunt toți profeți conservatori republicani, ce vântură Biblia pe la TV și care trebuiau să oprească aceasta șaradă și mascaradă politică? 

Sunt cu toții complici. Toți au pe mâinile lor sângele acestora care au murit în zilele astea. Nu era nevoie să se ajungă aici, dacă alegeau adevărul în defavoarea minciunilor si conspirațiilor. Toți sunt responsabili de haosul creat de acest individ cu probleme mentale, ce a ajuns să conducă țara asta. Au tăcut majoritatea pentru că fiecare își urmărea interesele proprii. Le-a plăcut să mintă și să se complacă de dragul de a se învârti in jurul președintelui, și-a avea acces in anturajul lui, asta in defavoarea adevărului, care a devenit alternativ! 

 SUA se află intr-o poziție destul de vulnerabilă în momentul de față, din punct de vedere al securității naționale și ale posibilelor atacuri externe. Dovadă sunt și atacurile cibernetice recente venite dinspre Rusia. În orice moment o putere străină poate să se folosească de această situație confuză și să atace in diferite forme. Preocupați de luptele politice interne, cu un leadership la Casa Albă aproape inexistent, securitatea SUA poate deveni extrem de precară. Președintele este comandatul suprem al armatei, cu acces direct la butoanele armelor nucleare. Săptămâni la rând administratia Trump a împiedicat tranziția pașnică la putere a lui Joe Biden și-a echipei sale, mai ales cei care trebuie să preia frâiele instituțiilor care protejează America. Se știe că și atunci când transferul de putere este pașnic, se creează un momente de vulnerabilitate mai ridicat. Noilor lideri le ia ceva timp să fie informați și să se actualizeze cu pericolele care pândesc America din exterior. Fără o tranziție organizată și eficientă acești lideri riscă să nu aibe toate informațiile necesare pentru a putea lua deciziile cele mai bune, in situații de urgentă. Este extrem de îngijorător la ce nivel de risc s-a ajuns cu această administrație care pune mai presus interesele personale și de partid decât cele ale națiunii,


Comentarii