VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Video. Acuzat de abuzuri sexuale fostul antrenor al echipei de gimnastică al Statelor Unite s-a sinucis

 

Antrenorul de gimnastică al SUA - John Geddert

La doar câteva ore de la anunțul autorităților, că este pus sub acuzare pentru abuzuri sexuale, fostul antrenor al echipei de gimnastică al Statelor Unite, John Geddert, s-a sinucis. Pe numele acestuia au fost aduse 24 de capete de acuzare. 

"Se bănuiește că John Geddert a folosit forța, frauda și constrângerea împotriva tinerilor sportivi pe care îi antrena la gimnastică, în folosul său financiar", a spus  Dana Nessel procurorul sef al statului Michigan . "Victimele au suferit de o alimentație dezordonată, inclusiv bulimie și anorexie, tentative de sinucidere și auto-vătămare, antrenamente fizice excesive, fiind obligate în mod repetat să le efectueze chiar și atunci când erau rănite, având parte de abuzuri emoționale extreme și abuz fizic, inclusiv agresiune sexuală."

Geddert a fost antrenorul principal al echipei de gimnastică a Statelor Unite la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

 

Geddert a fost fostul proprietar al renumitului club de gimnastică Twistars din Michigan. A fost unul dintre locurile în care Larry Nassar, fostul medic al echipei de gimnastică, a recunoscut că a abuzat sexual de tinerele sportive. Doctorul Nassar a primit pentru faptele sale 60 de ani de închisoare.

În 2018, când s-a anunțat că Geddert a făcut obiectul unei anchete polițienești, avocatul său Chris Bergstrom a spus că „în acest moment, domnul Geddert dorește doar să transmită din inimă compasiunea sa tuturor victimelor abuzului lui Larry Nassar. Orice comentarii suplimentare vor distrage atenția de la declarațiile victimelor făcute la condamnarea lui Nassar."

În ianuarie 2018, echipa de gimnastică a SUA l-a suspendat pe Geddert. Organizația nu a detaliat de ce, dar a citat o prevedere din statutul organizației care permite luarea unor măsuri provizorii pentru „a asigura siguranța și bunăstarea comunității de gimnastică”.

Comentarii