VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Cât durează să aplici să îți deschizi o companie în America?


 Răspusul este: cam 20 de minute. Asta pentru cei care aplică online. Iar răspunsul de confirmare  îl poți primi instant sau după câteva ore.

Nu știu care este procedeul de a-ți dechide o companie în România, dar în SUA procedura nu este foarte complicată. În mai puțin de jumătate de oră poți aplica online pentru a îți deschide o companie. 

Am deschis trei astfel de companii în ultimii 20 de ani iar procedurile sunt și acum la fel de simple. 

 Cum să îți deschizi o companie în statul Illinois

Pentru că, în prezent, locuiesc în statul Illinois, zona metropolei Chicago, am să fac referire concretă la procedurile care le-am urmat în acest stat. 

Întâi de toate trebuie să vă decideți ce fel de business doriți să faceți, iar în funție de asta, să vă alegeți tipul de companie pe care doriți să o stabiliți. Pentru asta trebuie să aveți o adresă stabilă în acest stat. Pentru tipul de companie aleasă, dacă nu aveți experiență,  este de preferat să consultați un contabil bun, împreună cu care să vă sfătuiți ce tip de corporație vi se potrivește cel mai bine tipului de afacere pe care doriți să o faceți. In functie de selectia facuta veti putea beneficia de avantaje la taxe.

În cazul de față o să fac referire la tipul de companie S-Corporation, una foarte populară mai ales pentru faptul că poți evita dubla taxare, când vine vorba de plătitul taxelor. 

Aplicația se face la Secretary of State  sau pagina online The Official Website for the Illinois Secretary of State (cyberdriveillinois.com)  de unde dați click pe Articles of Incorporation și  urmați pașii completând, cu atentie, informațiile cerute. Trebuie să vă alegeți întâi de toate numele companiei care trebuie să nu mai fie luat de altcineva. La numele ales va trebui să adăugați și numele sau abrevierea Incorporate, Inc. , Corp. Corporation, Ltd. etc.  citiți doar instrucțiunile atenți și alegeți care variantă vreți.

Pentru cei fără experiență, care faceți aplicația pentru prima dată, o sursă bună de documentare este ghidul de înființare a unei companii adică A Guide for Organizing Domestic Corporations in Illinois (cyberdriveillinois.com) 

La final va trebui să plătiți $150 taxa de înregistrare a companiei(plus câțiva dolari taxa de procesare a cardului cu care plătiți). Pentru cei care vor o procesare super rapidă se percepe încă $100. Personal, dacă nu vă grabiți, nu recomandat să o plătiți. Fără ea am primit raspunsul de aprobare în aproximativ o oră, prin email.  

Pentru S-Corporation mai este nevoie ca să completați la IRS formularul Form 2553

Odată ce aveți compania înregistrată, trebuie să aplicați pentru  EIN (Employer Identification Number (EIN) Online care este un fel de Social Security pentru companie, adică numărul de identificare cu care îți plătești taxele, deschizi cont la bancă, etc. 

Pentru EIN se poate aplica pe situl celor de la IRS adică la Fisc pe românește. Atenție însă că, sunt foarte multe situri care oferă servicii de a aplica pentru EIN contracost. Unele taxează sute de dolari, pentru un serviciu care este de fapt gratuit. Mare grijă, aplicați doar pe situl IRS.gov adică .gov (guvern) și nu situri comerciale care se termină cu .com! Acelea o sa va taxeze bani in plus.

Dați click aici și vă obțineți EIN-ul gratuit! 

https://www.irs.gov/businesses/small-businesses-self-employed/apply-for-an-employer-identification-number-ein-online

La aplicația de business, fără a plăti taxe de urgență, am primit confirmarea după aproximativ o oră. Spre deosebire de aplicația pentru business, la EIN răspunsul cu  numărul l-am primit instant. 

Cu ele odată obținute vă puteți duce la o bancă pentru a vă deschide un cont bancar în jumătate de oră. Apoi sunteți gata să începeți să faceți business. 

Cam ăștia sunt în linii mari pașii care trebuie făcuți. Multă baftă.

 


Comentarii