Câte milioane de dolari au luat de la guvern bisericile românești din America în urma COVID19?

 Peste 2,000,000 de dolari au ajuns în visteriile bisericilor și organizațiilor religioase românești nord-americane.

Bisericile românesti din America au luat zeci și sute de mii de dolari de la guvern, în urma pandemiei COVID19.   Multe din ele sunt biserici neoprotestante ale căror lideri religioși simpatizanți republicani sunt totdeauna critici și împotriva măsurilor "socialiste" guvernamentale democrate. Surprinzător că de această dată n-au avut probleme să beneficieze, ei însăși, de aceste ajutoare "socialiste" venite de la guvern. Printre aceste biserici se numără o serie din zona metropolei Chicago. În fruntea listei am menționa biserica Penticostală Elim Chicago, condusă de războinicul pastor Cristian Ionescu, care s-a luptat anul trecut cu autoritatile statului Illinois, pe tema restricțiilor legate de pandemia cu virusul COVID19, pierzând însă proces după proces. Aceștia au obținut peste 31,000 de dolari în bani de la guvern. Pastorul Ionescu era foarte vocal în a condamna socialismul și comunismul, aparent însă nu are probleme când este să benefiecieze chiar el de o asemenea măsură "socialistă" venită din partea guvernului. Pentru a obține aceste ajutoare bisericile trebuiau să aplice, deci, nu oricine primea automat. Așadar, pastorul Ionescu și biserica Elim au solicitat în mod expres să beneficieze și ei de această măsură "socialistă" de ajutorare financiară!

Elim Romanian Pentecostal Church Chicago - bailout government money Covid19

O altă biserică penticostală din Chicago, beneficiară de ajutor financiar, este biserica Betania, din Niles, care a obținut 50,500 de dolari.

O altă voce critică față de măsurile "socialiste" ale guvernului, mai ales dacă el este unul democrat, este Steven Bonica, care administrează organizația Romanian American Network și redacția ziarului Tribuna Românească.  Aceștia au obținut de la guvern suma de 64,000 de dolari.

 Biserica care a obținut una din cele mai substanțiale sume este o biserică penticostală din orașul Anehaim, California: Aneheim First Romanian Pentecostal Church. Suma totală este de peste 175,000 de dolari.



O altă biserică care a obținut 150,000 dolari este Biserica Penticostala Betel din Taylor, Michigan.



Bisericile ortodoxe românești din SUA au beneficiat și ele de sume cuprinse între 600 și 145,000 de dolari. 



Cu alte cuvinte putem remarca faptul că extremismul și fundamentalismul religios românesc din America a trecut de la a nega stiința și gravitatea virusului, la a beneficia finaciar direct de pe urma lui. Asta în ciuda faptului a bisericile nu sunt plătitoare de taxe, deci nu contribuie la bugetul de stat!

Cititi :

Aroganța pastorului penticostal Cristian Ionescu mai primește o palmă de la Curtea Supremă de Justiție a SUA

Comentarii