Asociatia "Miros de cer" si profiturile sale de milioane de euro

Donald Trump martirul republicanilor arestat in Săptămâna Marea a Paștilor


 

Moment istoric în politica și justiția americană. Fostul președinte american Donald Trump a fost arestat, săptămâna aceasta, fiind acuzat de fraudă financiară. Procurorul statal din New York l-a acuzat oficial, pe fostul președinte republican, de falsificări contabile, in documentele companiei. Acesta este acuzat că a ascuns în contabilitate banii plătiți ilegal unei prostituate, cu care acesta a avut o relație sexuală, în vreme ce soția lui, Melania, abia îi născuse cel din urmă fiu. 

The People of the State of New York against Donald J Trump anunța documentul de punere oficială sub acuzare.

 Decăderea președintelui e una fabuloasă. De la funcția cea mai înaltă in stat si cel mai puternic președinte al planetei, la cea de simplu cetățean arestat pentru infracțiuni financiar-contabile. De la președintele luptător și apărător al legii și justiției în SUA, la cea de personaj care se victimizează și se consideră persecutat politic. De la candidatul care striga și amenința cu pușcăria pe Hillary Clinton, la calitatea de inculpat și arestat. 

Este pentru prima dată în istoria SUA când un fost președinte american este pus sub acuzare și arestat. Sigur, arestarea a fost una formală doar cât să urmeze procedura standard. Dar a fost totuși arestat. Justiția americană a statului New York a transmit săptămâna asta mesajul clar că indiferent de funcție, nimeni nu poate să fie mai presus de lege. Trump nu a avut însă parte de celebrul “Mugshoot”, adică poza de arest. Oricum nu era nevoie de ea căci Trump este o figură publică binecunoscută. În plus, s-a încercat evitarea folosirii acestei poze oficiale în scopuri de propagandă politică sau strangere de fonduri, lucru care din păcate oricum s-a întâmplat. Echipa lui Tump a folosit o fotografie falsă, cu el arestat, pentru a solicita donații de la suporteri. În schimb, a fost amprentat și i s-au citit drepturile și acuzațiile, ca oricărui alt inculpat. Sigur, diferența este că având resurse financiare își permite să angajeze cei mai scumpi și de top avocați care să îl reprezinte și să îi ofere consilierea juridică necesară, pentru a petrece, în eventualitatea unei condamnări, cât mai puțin timp în închisoare. 

Arestarea lui vine totodată și într-un context religios, fiind făcută în săptămâna mare de dinaintea sărbătorii Paștilor, in SUA. Republicanii conservatori văd in asta un fel de semn divin, de martiraj al liderului lor. Isus a fost arestat, judecat și condamnat la moarte, iar liderul lor Trump este acum arestat și hărțuit în săptămâna patimilor. Pentru ei nu mai contează faptele sau acuzațiile aduse. Ele, pentru ei,  sunt acum irelevante. Păcatul preacurvie, înșelandu-și  cea de-a treia soție și apoi mințind, încercând să își ascundă faptele, au fost total ignorate. Nimeni nu a ieșit să o apere pe Melania, soția înșelată. Nimeni! Regula aplicată de conservatorii religioși: scopul scuză mijloacele. 

Un grup important de lideri evanghelici republicani, s-au adunat să se roage, săptămâna asta, pentru el. Printre ei James Dobson, fondatorul organizației religioase “Focus on the Family” o organizație focalizată pe familie și principii morale sănătoase. O ironie dacă stăm să ne gândim  pe cine apără ei, și faptul că Donald Trump este la cea de-a treia căsătorie, acesta înselându-și toate nevestele, preacurvind cu alte femei, inclusiv cu o prostituată. Cu toate astea ei s-au rugat ca Trump să scape și să își recapete puterea și influența politică.

  O altă susținătoare înfocată este Marjorie Taylor Green, membru al partidului Republican, din congresul de la Washington D.C., care îl compara pe Trump cu Isus și suferințele lui. Alți suporteri republicani îl asociau cu alte figuri istorice, precum persecutatul lider sud-african Nelson Mandela sau Martin Luther King. 

Trump a învățat repede că, alimentând temerile și dorințele evanghelicii, aceștia pot să fie ușor controlați și manipulați, iar el continuă să o facă cu succes, ținându-i captivi ca într-o bulă. Indiferent de ce a făcut sau ar face evanghelicii s-au adunat în jurul lui, fac zid comun, iar el este liderul cultului pe care enoriașii nu-l mai pot abandona. Dorința conservatorilor republicani este impunerea unor politici teocratice, prin care să fie condusă și controlată nu doar America, ci chiar lumea întreagă. 

Interesant cât de repede au uitat conservatorii republicani cum liderii lor religiosi, plini de har și inspirație divină, le profețeau prin biserici, pe la amvoane, la microfoane, pe la radio, televiziune sau prin presa, victoria garantată a alesului “divin” Donald Trump, în alegerile prezidențiale din 2020. Au uitat cum li se spunea că Dumnezeu și victoria electorală era de partea republicanilor. Nimeni nu s-a mai deranjat să explice eșecul acelor false profeții miraculoase. Ba dimpotrivă, acum sunt dintr-o dată iarăși  victime, sunt din nou “minoritarii” creștini persecutați politic sau religios.

 Cât de ridicolă este manipularea turmei și ușurința cu care liderii lor religioși știu să îi treacă așa de ușor, in funcție de nevoie, de la copiii victorioși,  aleși ai Domnului, la victime asuprite și  persecutate religios, politic sau juridic.



Comentarii