Asociatia "Miros de cer" si profiturile sale de milioane de euro

Duș sala de fitness Chicago vs cel de la Medicală 3 Cluj Napoca




De fiecare data cand merg sa fac duș, la sala de fitness, aici la Chicago,  îmi vin in minte nemernicii care administrează Spitalul Clinic de Chirurgie din Cluj Napoca ( Medicala 3). Aici, la sala de fitness unul din dușuri nu are prag, și-are și scaun rabatabil, ușor accesibil pentru cei cu probleme de deplasare. 

In schimb, la spitalul chirurgical din Cluj Napoca, unde pacienții au probleme medicale, aceștia trebuie sa facă pe eroii pentru a intra intr-o cabină de dus, sa se spele, pentru ca are o jumătate de metru înălțime. Dacă au nevoie sa mai și stea jos, datorită problemelor medicale, firește ca nu au unde. Dacă îți duci tu scaun de-acasă, cum am făcut eu, se umple cabina de dus și nu ai unde sa te mai miști. In plus, bările de de sprijini erau rupte, lipsind cu desăvârșire.  De faptul că acea cabina de dus și toaleta de lângă, trebuiau sa fie folosite de opt(8) pacienți care erau înghesuiți într-un singur salon, nici nu mai vorbesc. 



O adevarata bătaie de joc la adresa oamenilor bolnavi. După ce o viața întreaga și-au platiti contribuțiile medicale și acum ar trebui sa poata sa beneficieze de utilizarea lor, nu se pot bucura de ele, fiind bataia de joc a unui sistem medical ticalos. 

Cum sa nu te gândești sa faci o cabina se duș, la spital, care sa fie accesibila bolnavilor mai putini mobili?! Cât de netrebnic trebui sa fi sa nu îți pese de oamenii operați sau in vârsta care nu se pot deplasa, și care trebuie sa se târască sa treacă pragul unei asemenea cabine de duș?! 

E revoltator! 

Ce era așa greu la spitalul din Cluj, ca în loc sa risipească banii pe o cabina de de duș greu de intrat înăutru, sa fi lăsat spațiul gol, doar capul de duș sus pe perete, un scaun unde sa se poata așeza cei cu probleme și eventual pusă o bara sus și-o cortina! Atât! 

Da, probabil la un scaun, o bară și o cortina nu puteau sa fure atâția banii, precum la o cabină fițoasă de duș!  

Tare as vrea sa văd contractele de renovare ale spitalului si logica lor de a instala asemenea cabine de duș! 

Iar unii se lauda ca e “ fain la Cluj”!

Comentarii