VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

TelescopHD: Naomi Muresan Prințesa războinica din mediul evanghelic

 


Când m-am uitat la primele videoclipuri facute de Naomi Muresan mi-a trebuit multă răbdare să stau să le ascult. Explicațiile ei băbești, care le dădea, mi-au pus la grea incercare rabdarea. Mi-a luat ceva timp sa ma adaptez, si mi-am dat însă seama, sau mi-am reamintit, ce fel de audiență are, când vine vorba de turma de neoprotestanți/penticostali. Cu excepțiile de rigoare majoritatea sunt la un nivel precar de cunoștințe și educație, iar de gândirea lor critică nici nu mai vorbim. Totodată, ei sunt turma perfectă de controlat și manipulat, de către pastorii si liderii religiosi. La nivelul lor trebuie să te cobori cu explicații pe măsură, si asta face Naomi. 

Cine este insa aceasta "printesa razboinica"  din mediul online, Naomi Muresan?! Tot din videourile ei am aflat, rand pe rand, povestea vietii ei.  O poveste cutremuratoare, daca este sa luam aminte la abuzurile fizice si psihice la care a fost supusa inca din copilarie. A crescut intr-o familie de penticostali din Bistrita, fiind unul din cei 10 copii ai familiei Ioan si Saveta Muresan. Bataile primite de copii, din partea lui Ioan Muresan, in special de Naomi, sunt caz clar de abuz si violenta domestica, bun de pedeapsa cu inchisoare. In Romania insa nu exista acel concept, bataia fiind "rupta din rai". Chiar si cei foarte religiosi putand gasi justificare in versete Biblice pentru folosirea violentei fizice in educarea copiilor, ca de cea verbala nici nu mai vorbim. Naomi a supravietuit acelor abuzuri, dar, ranile au ramas destul de adanc in mintea si sufletul ei. Ajunsa in Irlanda cu familia(parintii si fratii ei), Naomi a mers la scoala, educatia primita dandu-i o perspectiva analitica si critica asupra vieti in general, dar mai ales a vietii sale personale si a familiei in care a crescut. Intr-o serie de videouri ea prezinta si abordeaza in mod direct si transant abuzurile parintilor, pe care le-au indurat ea si ceilalti frati si surori. Unele povestri sunt de-a dreptul cutremuratoare, cu o puternica incarcatura emotionala. Le gasiti toate pe canalul ei de YouTube intitulat TelescopHD.  

In filmarile ei, Naomi face o analiza critica a mediului neoprotestant, a ipocriziei si ticalosiei pastorilor, a liderilor religiosi, si chiar a enoriasilor. Prezentarile ei au totodata o latura umoristica, sarcastica si pamfletistica. Este de apreciat curajul ei de a iesi si critica public fetele bisericesti si mediul neoprotestant. Este binecunoscut faptul ca orice incercare de a critica liderii din mediul neoprotestant, iti atrage o reactie virulenta din partea enoriasilor, si-a superterilor fideli acestor pastori. In plus, daca esti membru in acea biserica automat devi marginalizat, exclus si ostracizat.

In ultimul ei video, Naomi, critica si analizeaza pe pastorul Cristian Boariu, o figura constanta prin mediul online, daca este sa ne luam dupa cat de mult este promovat pe retelele de socializare, pe care el insusi le critica, in predicile sale.. Perversitatea pastorilor și contradicțiile lor sunt foarte des întâlnite. De la cei mai în vârstă la cei mai tineri. Toți se bazează pe faptul ca turma nu gândește și analizează critic ce li se spune, și chiar dacă ar încerca nu au voie să critice sau contrazică pe “unsul domnului “.  Naomi, devenita o "necredincioasa" are curajul insa de a contrazice pe acesti "alesi divini" care nu sunt decat niste manipulatori si spalatori de creier.

Cu mai bine de 10 ani în urmă imi amintesc ca l-am ascultat pe pastorul penticostal Ioan Panican (un alt pastor neorpotestant șarlatan ce a copiat stilul de vorbire si vocea lui Richard Wurmbrand, in speranta ca va avea priză la turma) venit să predice la biserica Betania din Chicago. În predica s-a apucat sfințenia sa să critice tehnologia in general, televizoarele in mod particular și canalele la care stau oamenii să asculte diverse emisiuni, în loc să meargă la biserică, să se roage sau să citească biblia. Și dai și critica turma, ba chiar le-a zis să arunce televizoarele pe geam. La final însă a invitatlumea ca, la ieșire, să cumpere un CD sau DVD cu predicile sale. Bineînțeles că deja uitase cum, mai devreme, tocmai le spusese enoriasilor ca să își arunce tehnologia pe fereastră.  Păi la ce să mai asculte sau să vadă materialele cu predicile lui dacă oameni trebuiau sa își arunce aparaturile pe geam?! De multe ori turma nu realizează ce contradicții si aberații spun cei de la amvon, nici când o fac în aceeași predică, dar să mai compare cu altele din trecut. Din pacate, pe asta se bazează ei, pe limitarea în gândire și analiza critică din partea turmei. 

Exact la fel fac si cei tineri. Critica social media dar ei acolo se promovează din greu. Niște ticăloși perversi pe care Naomi Muresan nu-i iarta, dimpotriva ii analizeaza si taxeaza saptamana de saptamana. O munca laborioasa care merita aplaudata, pentru ca mediul religios are nevoie de numeroase asemenea printese razboinice in mediul online.

Comentarii