VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Pastorul conspiraționist Florin Cîmpean crede că Donald Trump este penticostal

 

 Pastorul penticostal Florin Cîmpean de la biserica Philadelphia din Chicago a fost invitat la televiziunea română creștină din Chicago, la o săptămână după alegerile de pe 3 noiembrie, ca să discute despre rezultate și situația politică din America. Din pastor, liderul religios Cîmpean, s-a transformat in analist politic, expert electoral, sau mai degrabă expert in teorii conspiraționiste, lansând o serie de minciuni care le-a rostogolit încă din primele minute ale emisiunii.

Încă de la minutul doi pastorul Cîmpean începe cu o pleiadă de falsuri, teorii conspirationiste  și manipulări.

"E  trist că în cea mai mare democrație din lume n-au reușit să numere voturile. Și n-au reușit să numere voturile intenționat.  Este o agendă, e o strategie, pentru că sunt state cu o populație foarte mare în America, precum Florida, au terminat în aceeași zi, sau Texas, sau alte, alte state. Însă la ora actuală este o strategie bine pusă la punct, cred eu, de a eluda votul majorității populației."

 Din start pastorul Cîmpean a lansat o teorie a conspirației, mai precis faptul că în unele state n-au reușit să numere voturile așa rapid ca și în alte state, ca atare este o agendă ascunsă, o strategie bine pusă la punct de a frauda voturile cetățenilor. Nimic mai fals. Afirmațiile pastorului, sunt o minciună grosolană, ce arată o profundă ignoranță și-o necunoaștere a sistemului de votare din SUA, care este diferit de la stat la stat. 

Întâi de toate, fiecare din cele 50 de state își stabilește și implementează in mod independent  sistemul de votare. Dacă în statul Delaware, din punct de vedere legal, numărarea și certificarea rezultatelor alegerilor trebuie făcută până pe 5 noiembrie, în alte state acest timp poate să dureze până la 38 de zile după ziua de vot, respectiv pe 11 decembrie.  În unele state, precum Rhode Island, Tennessee, Hawaii și  New Hampshire, nici măcar nu există o dată limită legală de certificare a votului.  

Aveți mai jos lista cu statele și data până când pot număra și certifica rezultatele alegerilor prezidențiale.

5 Noiembrie: Delaware 

10 Noiembrie: Oklahoma, Louisiana, South Dakota, Vermont 

11 Noiembrie: South Carolina, Wyoming 

13 Noiembrie: Mississippi 

16 Noiembrie: Virginia 

17 Noiembrie: Florida 

18 Noiembrie: Arkansas, Idaho, Massachusetts 

20 Noiembrie: Georgia, North Dakota 

23 Noiembrie: Kentucky, Maine, Michigan, Pennsylvania, Utah 

24 Noiembrie:  District of Columbia, Indiana, Minnesota, New Mexico,  North Carolina, Ohio 

25 Noiembrie: Alabama, Alaska 

30 Noiembrie: Arizona, Colorado, Iowa, Montana, Nebraska 

1 Decembrie:  Kansas, Nevada, Wisconsin 

3 Decembrie: Connecticut, Oregon, Texas, Washington, West Virginia 

 4 Decembrie: Illinois

 7 Decembrie: New York 

 8 Decembrie: Maryland, Missouri, New Jersey 

 11 Decembrie: California

Ca să convingă lumea, pastorul Cîmpean a dat două exemple de state mari, Florida și Texas, unde numărul de voturi au fost făcute publice în foarte scurt timp, în vreme ce în state precum Michigan, Wisconsin sau Pennsylvania ar fi durat mult mai mult. Până aici totul pare să fie adevărat. Problema este însă că pastorul a uitat să spună care sunt legile în aceste state. Mai precis faptul că, de exemplu,  în Florida (West's F.S.A. § 101.68) este permis ca voturile celor care au votat prin corespondență să poată fi numărate cu 22 de zile înainte de ziua oficială de vot și nu mai târziu de a doua zi după alegeri. În Texas procesul de verificare a voturilor prin corespondență poate începe din ziua când au fost primite (V.T.C.A., Election Code § 87.0241 ) Acest lucru conferă avantajul de a avea mai repede rezultatele parțiale, dar nu cele finale. 

În schimb, în  state precum Wisconsin (W.S.A. 6.88), Michigan( MCLS §168.765 et seq.) sau Pennsylvania (25 P.S. § 3146.8) procesul de numărare al voturilor prin poștă poate începe, legal, doar in ziua alegerilor. Acest lucru face ca numărarea lor să dureze mai mult, iar rezultatele să fie aflate mai târziu decît în alte state.  Așadar vorbim de legi diferite, de la stat la stat , care încetinesc procesul de numărare al voturilor, mai ales în acest an când, datorită pandemiei, foarte multă lume a votat prin corespondență.

Pastorul Cîmpean continuă apoi teoria conspirației cu cele 450,000 de voturi fraudate. Acesta citează din unul din cei mai mari avocați din America, fără însă să îi dea numele. Probabil că se referea la Sidney Powell care câteva săptămâni la rând a făcut tot felul de declarații incendiare legate de fraudarea alegerilor, fără să poată să și prezinte aceste dovezi în fața vreunui judecător. În una din conferințele sale de presă cifra la care frauda ajunsese era de vreo 7 milioane. Cu toate astea, a prezentat zero dovezi credibile. Până și faimosul comentator de televiziune de la Fox News Tucker Carslon a  concluzionat că aceștia nu au nicio evidență cu privire la acuzațiile de fraudare. Ulterior însă, echipa legală de avocați ai președinelui Trump a anunțat că, de fapt, Sidney Powell nu face parte din echipa juridică a președintelui și că aceasta ar practica avocatura pe cont propriu. Cu alte cuvinte s-au debarasat de ea și afirmațiile sale mincinoase, ca de o măsea stricată.

"Președintele se luptă. Sunt foarte multe teorii. Poate unele sunt conspiraționiste la ora actuală în America. Suntem în așteptare, să vedem." mai spune pastorul Cîmpean. Așadar acesta este conștient că teoriile pe care le vehiculează pot fi conspiraționiste, dar cu toate astea le promovează și continuă să le prezinte ca fiind realități concrete, fără însă a proba cu dovezi, ci doar speculații și minciuni. 

Astfel de speculații sunt cu privire la sutele de mii de voturi dubioase sau chiar fraudate din statul Pennsylvania. Pastorul Cîmpean nu prezintă însă nicio dovadă clară a acestor fraude, promovând în rândul credincioșilor, care-i urmăresc, minciuna și dezinformarea. Pastorul continuă să promoveze minciuna conform căreia observatorii n-ar fi fost lăsați să asiste la procesul de numărare. În vreme ce nici pastorul Cîmpean și nici ceilalti suporteri ai președintelui, care fac asemenea afirmații false, nu se află în fața unui judecator, sub jurământ, e ușor să mintă, chiar dacă el, ca pastor, ar trebui să se ghideze după standardele Bibliei, care-i condamnă pe cei care mint. În schimb, avocații președintelui Trump care au fost în tribunal, în fața unui judecător, unde faptele cântăresc cel mai mult și minciuna nu mai ține, au confirmat faptul că observatorii au fost prezenți in sălile de votare, iar fraude, care să le poată dovedi, n-au existat. 

 Să vedem însă ce s-a întâmplat în sălile de judecată, nu în spectacolele politice de la televizor. Într-unul dintre cele mai citate exemple, judecătorul de district al SUA, Paul Diamond, din Philadelphia, l-a interogat pe avocatul de campanie Jerome Marcus cu privire la afirmațiile că observatorilor republicani nu li s-a permis să urmărească numărătoarea voturilor din Philadelphia. Sub interogatoriu, Marcus a recunoscut că în cameră era un număr mai mare de zero persoane” (“a nonzero number of people in the room.”).Îmi pare rău, atunci care este problema ta?” i-a replicat judecătorul Diamond. 

 Un alt exemplu care îl implică pe avocatul Jonathan Goldstein, care reprezenta campania președintelui Trump, într-un proces care urmărea excluderea a aproape 600 de buletine de vot prin corespondență în districtul Montgomery, judecătorul i-a spus lui Goldstein că a citit petiția și i-a cerut să confirme dacă pretinde o fraudă. Goldstein a răspuns: „Domnule judecător, acuzarea oamenilor de fraudă este un pas destul de mare. Și este rar să numesc pe cineva mincinos și nu numesc Comitetul Național Democrat (DNC) sau pe oricine altcineva implicat în acest lucru mincinoși. Toată lumea vine aici cu bună credință. DNC vine cu bună credință. Cu toții încercăm doar să finalizăm aceste alegeri. Credem că aceste voturi au fost o greșeală, credem că sunt o greșeală fatală, iar aceste buletine nu ar trebui să fie luate în considerare ”. Judecătorul a răspuns: „Vă pun o întrebare specifică și caut un răspuns specific. Susțineți că există vreo fraudă în legătură cu aceste 592 buletine de vot contestate? ” „Din câte știu eu în prezent, nu”, a răspuns Goldstein. Judecătorul a continuat. „Susțineți că există vreo influență necuvenită sau necorespunzătoare asupra electoratului cu privire la aceste 592 de buletine de vot?” „Din câte știu eu în prezent, nu”, a răspuns Goldstein.  

Pastorul Cîmpean continuă apoi cu o serie de alte exemple de așa zise ilegalități. Oferă apoi și posibile soluții. Una din ele după spusele pastorului ar fi ca voturile venite după 3 noiembrie să fie declarate invalide, pe motiv că sunt fraudate. Nimic mai fals și mai fantezist. Regula de extinere a primirii buletinelor de vot prin poștă, după data de 3 noiembrie, a fost aprobată de Curtea Supremă, a statului Pennsylvania, datorită pandemiei, deci era cât se poate de legală. Mai mult decât atât, însăși Curtea Supremă a Statelor Unite, cea mai înaltă curte de judecată, a confirmat faptul că este legal ca voturile prin corespondență să fie primite până pe 6 noiembrie data poștei. Singurul lucru care l-a cerut Curtea Supremă a fost acela de a separa aceste voturi venite dupa 3 noiembrie, în cazul în care vor exista anumite neclarități. În realitate, conform Departamentului de Stat al Pennsylvaniei, după 3 noiembrie au sosit aproximativ 10,000 de voturi prin corespondență, adică mult prea puține ca să schimbe sau influențeze rezultatele finale ale alegerilor.  

Pastorul Florin Cîmpean afirmă că același lucru, cu voturile primite ilegal dupa 3 noiembrie, s-a întâmplat și în statul Georgia. Din nou, pastorul dezinformează și manipulează lumea. Chiar dacă inițial o curte de justiție a aprobat prelungirea cu până la trei zile după data alegerilor, când voturile prin poștă puteau fi primite, o Curte de Apel a anulat acea decizie, revenindu-se la data de 3 noiembrie. 

O altă afirmație ridicolă și de-a dreptul hilară este aceea că președintele Trump este penticostal, fiind cel mai aproape ca și apartenență doctrinară, adică un evanghelic carismatic. Cu alte cuvinte președintele Trump a suferit în ultimii ani o așa zisă metamorfoză spirituală care l-a transformat, acum fiind născut din nou, zice pastorul Cîmpean. Ce uită pastorul este să și explice audienței când ar fi intrat președintele în apa botezului, să facă acel legămant, cerut de dogmele și doctrinele creștin- penticostale. Din păcate, în realitate însă, președintele doar s-a folosit de acei consilieri spirituali, menționați de pastor, ca să își atingă scopurile politice. Dacă urmărim declarațiile președintelui din interviurile publice, acesta n-a încetat să înjure, să insulte, să aibe un limbaj vulgar și arogant la adresa, celor din anturajul său, dar nu numai. Oare așa se comportă un adevărat creștin penticostal?!

Din păcate pentru cei care cred în conspirații, chiar săptămâna aceasta Procurorul General al SUA  William Barr a confirmat faptul că nu există dovezi de fraudare a alegerilor. Același lucru a fost confirmat și de alte instituții de justiție din SUA.

La min. 22 pastorul Cîmpean devine inclusiv cadru medical, transformându-se in doctor psihiatru care îi pune președintelui ales Joe Biden diagnosticul de pacient senil. Oare ce îl califică pe creștinul Florin Cîmpean să pună un astfel de diagnostic medical? Când oare a terminat el facultatea de medicină? La ce universitate a studiat el psihiatria? 

Interesant este și faptul că gazda emisiunii, Petru Amarei, l-a lăsat în dragă voie pe pastorul Cîmpean să mintă, să insulte, să debiteze tot felul de conspirații, fără a schița cel mai mic gest de uimire, revoltă sau intenție de a-l opri.

Pastorul Cîmpean revine apoi la propria meserie afirmând că, spre deosebire de liberali,  conservatorii acționeză pe principii, în vreme ce democrații funcționează pe ideologie, spunând că ideologia scuză mijloacele. Spune apoi că conservatorii au principii foarte solide și că ei n-au ieșit în stradă să protesteze, să fie violenți. Pastorul pare să nu-și amintească marșul supremasiștilor albi, suporteri ai președintelui Trump, Unite the Right din Charlottsville, Virginia, soldat cu violențe si cu James Ales Fields Jr. care a intrat cu mașina în oameni ucigând o persoană și rânind alte câteva zeci, pentru fapta sa primind ulterior închisoare pe viață.

sursa Time/AP


Aparent pastorul uită sau pur și simplu ignoră crimele pe care le fac acești supremasiști albi, neo-naziști, sau membri ai Ku Klux Klan, suporteri ai președintelui Trump. Președintele însuși, nu de puține ori, a încurajat violențele de pe cel mai înalt podium.  Cu toate astea pastorul Cîmpean continuă să-l susțină necondiționat.

 

Pentru că pastorul Cîmpean e suporterul partidului care adoră armele, i-aș aminti de masacrul din El Passo, Texas unde au fost uciși 22 de persoane și alte câteva zeci rănite. Doar unul din multele de acest gen săvârșite de naționaliștii albi, suporteri Trump.

De curând, vreo 13 conservatori republicani au fost arestați în statul Michigan, acuzați fiind de terorism domestic pentru plănuirea răpirii guvernatorului democrat Grechen Whitmer și deturnarea conducerii unor guverne din mai multe state americane, pe care ei le considerau anticonstituționale.  


Sau poate ar trebui să își amintească de Kyle Rittenhouse, tânărul republican de 17 ani din Antioch, Illinois care a ucis 2 persoane cu arma și alta a rănit-o, la protestele din Kenosha, Wisconsin din August. Republicanii i-au sărit în ajutor cu bani pentru a putea plăti cele 2 milioane de dolari cauțiune.



Când vine vorba de ideologii sau principii, mai ales principiile personale, i-aș reaminti pastorului de cum a renunțat el la principiile biblice când soția i-a fost arestată, după ce a fost prinsă la furat. Atunci și-a mințit întreaga biserică și comunitate penticostală, care o păstorește, ascunzând faptul că soția lui Michelle a fost prinsă la furat și arestată de poliție, apoi, în urma unui proces obligată la un curs de corecție. La acea vreme, pastorul a încercat să mușamalizeze povestea angajând avocați, în încercarea de a-și salva soția, mințind totodată comunitatea că a fost doar o banală neînțelegere. Nu, Michelle Cîmpean a fost prinsă schimbând prețurile la etichetele unor haine scumpe, într-un magazin de firmă, de la un mall din zonă. Așa că atunci când vine vorba de moralitate pastorul Cîmpean nu este în măsură să ne dea lecții, decăt eventual de ipocrizie.



 În cea de-a doua parte a emisiunii moderatorul Petru Amarei aduce în discuție dezamagirea profundă a credincioșilor penticostali și-a evanghelicilor în general, mai ales a celor care cred în profeții. Mulți profeți (aparent mincinoși) au anunțat cu surle și trâmbițe că Trump va câștiga un al doilea mandat. Lucru care nu se va întâmpla. Pastorul Câmpean afirmă că este dezamagit că doar 80 si ceva la sută din evanghelici au votat cu Trump iar că ceilalți au votat marxismul, care spune pastorul, are ca bază fundamentală ateismul. Cu alte cuvinte  toți ceilalți care nu voteză cu Donald Trump sunt atei sau nu destui de creștini. Pastorul critică faptul că o serie de lideri republicani au afirmat public că nu vor vota cu Donald Trump. Apoi pastroul Cîmpean spune că probabil că Trump a greșit că a atacat uneori unii oameni. Așadar, pastorul Cîmpean nu e sigur că președintele ar fi greșit 100% când de exemplu a insultat pe fostul veteran și prizonier de război senatorul John McCain, spunând de acesta că îi plac eroii care n-au fost capturați. Adică John McCain nu a fost cu adevărat erou pentru că a căzut prizonier in Vietnam. 

"Pentru noi credincioșii e dezamăgire pentru că am visat, am sperat, ne-am implicat..." spune pastorul Cîmpean.

 "A fost si această manipulare cu profeții. Oamenii sar la asta foarte ușor. Și nu cred că oamenii trebuie să se implice în sensul acesta, în alegerile pe care noi le avem. Si acum ce se întâmplă? Am văzut și eu chestii de genul acesta și totdeauna am considerat asta nu binevenit, ci ceva care nu este sănătos pentru procesul electic și pentru spiritualitatea bisericii. Si dezamăgirea vine și din asta. Este o dezamagire spirituală în sensul acesta."


Pastorul aruncă iarăsi minciuna cu buletinele aduse la gramadă, cumpărate, plătite afirmând că:

"Cred că daca n-ar fi fost fraudarea alegerilor cu acele buletine aduse la grămadă, cumpărate, plătite, fraudate, cred că ar fi ieșit președinte fară niciun dubiu. Suntem dezamagiti acum mai vedem, mai sperăm ne rugăm......."

Spor la rugăciuni pastore, speranța moare ultima, nu-i așa?!  

Cititi si:

Video. Întreabă-l pe Duhul Sfânt dacă vrei să te înțepe ăștia cu vaccinul COVID19 

 

Pastorul Nikole Mitchell care a lăsat preoția pentru striptease și-acum face 100,000 de dolari pe lună


Comentarii