VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

16 Milioane de dolari pentru moartea Presedintelui (I)


"And so, my fellow Americans, ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country.”
JFK

Acesta este pretul cu care a fost cumpãrat , de cãtre statul american la 13 August 1999, probabil cel mai scurt (26 de secunde), dar cel mai valoros film din istoria omenirii, fãcut vreodatã de cãtre un amator. Este vorba despre înregistrarea pe viu a împuscãrii presedintelui american John Fitzgerald Kennedy sau JFK, în ziua de 22 Noiembrie 1963, în orasul Dallas, statul Texas.
Norocosul cameraman, dacã poate fi numit asa, se numea Abraham Zapruder, un emigrant rus, care la vremea respectivã era proprietarul unui magazin de confectii în orasul Dallas, undeva chiar pe strada pe unde urma sã treacã coloana prezidentialã. Zapruder era un pasionat de camere de filmat detinând o camerã Bell & Howell de 8mm, una din cele mai performante camere video cu peliculã color de la vremea respectivã. El a filmat trecerea coloanei prezidentiale reusind sã imortalizeze pe peliculã cea mai odioasã crimã din istoria Americii. În present, acest film se aflã în pãstrare într-o încãpere special amenajatã, la o temperaturã de douãzeci si cinci de grade Fahrenheit si o umiditate de 30 la sutã, la Arhivele Nationale ale Statelor Unite în College Park, statul Maryland.
Pentru cei care stiu doar foarte putin despre acea tragicã zi de Noiembrie, 1963 si ce a urmat dupã, o sa fac o scurtã prezentare a evenimentelor.
John F. Kennedy a fost al 35-lea si cel mai tânãr ales presedinte American. Acesta se afla într-o vizitã în orasul Dallas, când în convoiul în care se afla s-au tras focuri de armã, în urma cãrora presedintele este împuscat mortal iar John Connally, guvernatorul statului Texas, rãnit usor. Singura persoanã arestatã în acest atentat este Lee Harvey Oswald, un tânãr cu un trecut destul de dubios. Fost puscas în marina americanã, acesta pleacã în Uniunea Sovieticã unde intentioneazã sã emigreze si chiar doreste sã renunte la cetãtenia americanã. Dupã ce KGB-ul îl interogheazã, cererea îi este refuzatã si dupã câtiva ani trãiti în URSS, timp în care se cãsãtoreste cu o rusoaicã, se reîntoarce împreunã cu aceasta înapoi în America, de data asta încercând diferite contacte cu Cuba, fiind un simpatizant al lui Fidel Castro. În ziua asasinatului acesta se afla în clãdirea de unde se presupune cã s-a tras si unde lucra ca angajat. Oswald este arestat, nu fãrã incidente, în altercatie reusind chiar sã împuste mortal un politist. La douã zile dupã ce este arestat la rândul sãu este împuscat mortal în timp ce era transportat din închisoare spre o altã locatie, de cãtre Jack Rubby, un alt personaj destul de controversat, acesta fiind proprietarul unui club de streaptease si bãnuit cã ar fi avut legãturi cu mafia.
Vice-presedintele Lyndon B. Johnson îl înlocuieste pe John F.Kennedy în functia de presedinte.
Chiar dacã filmul avea o valoare inestimabilã din punct de vedere probatoriu, în analizarea si determinarea ucigasilor presedintelui, Warren Commision, adicã comisia care a anchetat asasinatul, aproape cã a ignorat aceastã probã. La o vizionare atentã a filmului se poate observa cã împuscãturile nu au venit doar dintr-o singurã directie dupã modul în care corpul presedintelui a reactionat la împuscãturi.
La analiza individualã a fiecãrei imagini de pe peliculã s-a determinat viteza cu care gloantele au fost trase, putându-se afla dacã cel care a tras a avut sau nu timp sã-si încarce pusca, cum era cazul celei cu care Oswald a tras. Analizele au arãtat cã din înregistrarea de pe pelicula puscasul ar fi tras toate gloantele într-un interval de 5,9 adicã aproape 6 secunde. Majoritatea testelor de tragere fãcute ulterior de cãtre armata cu acelasi tip de armã depãsesc timpul de aproximativ 6 secunde în care se presupunea cã Oswald, singur, a tras cele 3 gloante. De asemenea concluzia comisiei cã s-au tras doar trei focuri de armã s-au bazat pe simplul fapt cã au gãsit doar trei cartuse goale lângã geamul din depozitul de unde se presupune cã s-a tras.
Unul din lucrurile care contrazice concluziile comisiei este tipul de gloante folosit în asasinat. Comisia a concluzionat cã arma cu lunetã (Mannlicher-Carcano), cu care s-a tras este una care a folosit gloante militare. În film însã se vede clar cum unul din gloante pulverizeazã la iesire craniul presedintelui.
Conform Conventiei de la Geneva cu privire la gloantele folosite de armatã aceasta impune folosirea gloantelor care doar penetreazã organismul si nu explodeazã la iesire, provocând rãni care necesitã ca soldatul aflat pe câmpul de luptã sã fie urgent asistat de un medic.
Mai mult decât atât într-o notã informativã a celor de la FBI iesitã la suprafatã ani mai târziu aratã cã inclusiv J.Edgar Hoover, directorul Biroului Federal din acea perioadã a afirmat chiar la douã zile dupã asasinat cã “ Oswald este singurul fãptas, si Biroul trebuie sã convingã publicul cã acesta a fost realul asasin”. Pe 26 noiembrie o altã notã informativã ce poartã numele aceluiasi J.E. Hoover spunea “sã finalizati investigatia, se pare cã avem deja destule probe” iar o alta de pe 29 noiembrie “sper sã aveti o investigatie finalizatã pânã sãptãmâna viitoare”.
De ce oare atâta grabã de a finaliza aceastã anchetã, din partea directorului FBI, într-o crimã asa de odioasã a celui mai puternic presedinte din lume?!

va urma

"And so, my fellow Americans, ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country."

"A nation which has forgotten the quality of courage which in the past has been brought to public life is not as likely to insist upon or regard that quality in its chosen leaders today - and in fact we have forgotten."

"Do not pray for easy lives. Pray to be stronger men."

"A man does what he must-in spite of personal consequences, in spite of obstacles and dangers and pressures-and that is the basis of all human morality."

"A man may die, nations may rise and fall, but an idea lives on. "

John F. Kennedy

Cititi si:

Cine a ucis pe JFK ?!

John F. Kennedy-comemorarea a 45 de ani de la asasinarea lui in Dallas

Presedintii americani care au abuzat de asa zisele privilegii prezidentiale

Comentarii