Consulul roman la Chicago infirma acuzatiile


In urma unor acuzatii aparute la adresa consului roman din Chicago, Dl. George Predescu, cum ca s-ar fi implicat ilegal in strangerea de fonduri pentru campania senatorului american, de origine romana Chris Lauzen, domnia sa ne-a declarat urmatoarele:


"Dupa cum este cunoscut, senatorul Chris Lauzen din Aurora si-a anuntat recent candidatura pentru un loc in Camera Reprezentantilor din Congresul SUA din Washington la alegerile din 2008. Domnul Lauzen este singurul politician american de origine romana si afirma public radacinilesale puternice cu Romania. Din comentariile reprezentantilor comunitatii romano-americane am retinut entuziasmul acestora de a sprijini candidatura senatorului Lauzen.De asemenea, am fost impresionat de implicarea multor romani din zona Chicago in acest proiect unic pentru comunitatea romana si speram ca victoria in alegeri a dlui. Lauzen va fi si rezultatul acestui efort comun al romanilor din Statele Unite.
In ce priveste participarea diplomatilor romani ca invitati la evenimentele publice sau private circumscrise campaniilor electorale, aceasta se face cu stricta respectare a legislatiei americane, nu constituie-sub nici o forma- andorsari politice sau financiare si au un caracter protocolar.
Cu salutari cordiale,
George Predescu Consul general Chicago"

Comentarii