Acuzatii grave la adresa consulului roman la Chicago


Adresa: 737 North Michigan Avenue, Suite 2105, Chicago, Illinois 60611Telefon: (001) 312-573-1315, 312-573-1436, 312-573-1991 Fax: (001) 312-573-9771Web: http://www.roconschicago.org/ E-mail: office@roconschicago.org

Redactorul sef al publicatiei Romanian Tribune, domnul Steven Bonica, a adus acuzatii destul de grave la adresa consulului roman la Chicago, domnul George Predescu, prin publicarea unor serii de editoriale in ziarul, http://www.romaniantribune.net/ pe care il conduce.
In urma cu cateva saptamani la primele semne de conflict, am solicitat parerea domnului Predescu cat si a senatorului Chris Lauzen in aceasta chestiune.
Unul din mesajele acuzatoare aparute pe blogul domnului Andrei Badin, editor senior la Antena 3, a disparut de pe net in 24 de ore din momentul in care am trimis linkul catre consul si senator, cerand niste comentarii pe marginea acuzatiilor. Raspunsurile primite de la acestia pot fi gasite ceva mai jos pe blog.

Acest conflict se pare ca mocneste de ceva vreme, mai precis din momentul in care domnul Bonica ar fi cerut infiintarea unei sectii de votare in afara consulatului, pentru ca un numar mai mare de romani din suburbiile metropolei Chicago sa poata vota. Un alt prilej de conflict s-a iscat o data cu organizarea mitingului pro-Basescu, organizat de dl. Bonica, consulatul si domnul Predescu fiind impotriva organizari lui, consulul roman fiind un simpatizant si sustinator al intereselor PSD, din spusele domnului Bonica.
Acuzatiile sunt destul de grave tinand cont de faptul ca reprezentantii diplomatici nu fac parte dintr-un partid anume si nu au dreptul sa reprezinte alte interese decat ale statului roman.
Din declaratiile si dovezile pe care sustine ca le are, domnului Bonica arata modul in care domnul Predescu a dat personal telefoane si a trimis emailuri, la diferiti romani, cerandule sa doneze bani si sa participe la strangeri de fonduri, pentru senatorul Lauzen. Aceasta campanie fiind menita sa sustina ajungerea in congresul american a unui om care sa fie folosit in viitor de catre PSD.
Din spusele dansului o parte din cei care au contribuit cu donatii mai consistente, se pare ca si-au facut fel si fel de iluzii bazate pe idei sau promisiuni ca ar putea beneficia de pe urma cumpararii de terenuri in Romania la preturi si in zone preferentiale, cu posibilitate de a profita de pe suma investita in cativa ani. Ca urmare a scandalului, unul din donatori se pare ca a avut o discutie nu tocmai ortodoxa cu domnul Bonica, in urma careia i-a propus un targ in schimbul tacerii, pe care in cele din urma, dl. Bonica nu l-a acceptat, facand in schimb o plangere la politie, atat el cat si familia fiind amenintati cu moartea.
Consulatul Romaniei Chicago:
Adresa: 737 North Michigan Avenue, Suite 2105, Chicago, Illinois 60611Telefon: (001) 312-573-1315, 312-573-1436, 312-573-1991 Fax: (001) 312-573-9771Web: http://www.roconschicago.org/ E-mail: office@roconschicago.org

Comentarii

Anonim a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Marian Petruta a spus…
Dovezile care ar trebui sa le aduci sunt pentru a arata ca ceea ce a scris el in ziar nu este adevarat.
Conteaza prea putin ce culoare are un om sau de ce nationalitate este.
Inainte de a mai face alte acuzatii si a aduce injurii rasiste pe acest blog, te invit sa iti faci cunoscut numele cat si realizarile profesionale si comunitare de aici din America, pentru ca esta usor sa te ascunzi in spatele unui anonimat si sa iti permiti sa aduci injurii la adresa cuiva.
Eu n-am facut decat sa dau posibilitatea oamenilor sa isi exprime punctele de vedere si sa transmit mai departe mesajul lor catre cititori.
Daca citeai cu atentie pe blog atat Predescu, Lauzen, cat si Bonica au primit dreptul sa isi spuna punctul de vedere, si il au ori de cate ori doresc sa dea replica la cineva. Nu cred ca am luat partea cuiva.
Ziarul lui dl. Bonica este suportat financiar de catre oricine isi face reclama in ziar sau in Ro-Am Yellopages, indiferent de culoare, religie sau altceva.
Inainte de a mai posta mesaje te-as invita sa ai curajul sa iti dezvalui si identitatea si sa folosesti un limbaj adecvat, alfel o sa fiu nevoit sa sterg mesajele cu un limbaj rasist sau impropriu.
Anonim a spus…
Injuriile rasiste si denigratoare pe care le aduci se pot solda cu o vizita din partea politiei americane chiar la usa ta in Preoria, Illinois.
Unknown a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Unknown a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Unknown a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Unknown a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim a spus…
se pare ca o fi avand dreptate ala cu ziaru lui in ce publica el acolo, ca altfel nu-i baga nimeni in seama povestile. Se pare ca i-a calacat pe coada si le-a cam stricat tocmelile la unii care urmau sa invarta ceva $$$ prin afaceri necurate.
lasa, bre ca mai stim si noi cate ceva ca nu suntem asa prosti...citim si noi ziarele...
hardiles bai mario, spunenene mancatias si noua cine esti sa nu murim prosti
hai sa iti traiasca piranda
Anonim a spus…
Ar fi trebuit de la inceput sa moderezi idioteniile pe care le debiteaza unii care se simt cu musca pe caciula, dupa dezvaluirile facute in presa. Niste nenorociti care nu au nici macar curajul sa iasa in fata si sa isi asume responsabilitatea pentru ceea ce spun. Se ascund ca niste pui de gaina, si cotcodacesc doar de sub aripa closti/anonimatului.
Anonim a spus…
Incultura si prostia nu mai incape uneori si inevitabil da pe dinafara la unii. Sunt atat de inculti ca nu sunt in stare sa faca diferenta intre obiectivitate si subiectivitate. Sunt niste ipocriti care au trecut oceanul dar au luat naravurile proaste cu ei, niste neispraviti si increzuti care au impresia ca forta fizica sau banii lor pot cupara orice, sau inchide gura oricui. Probabil ca mesajele lui Bonica au scormonit mizeria,dar sa nu uitati ca mizeria trebuia produsa ca sa fie scormonita, si in definitiv si la urma urmei, asta este rolul mass-mediei sa scormoneasca mizeriile altora,si sa le aduca la lumina si la cunostinta publicului cititor. Daca Bonica a spus neadevaruri, cei care se simt afectati au dreptul sa se apere si sa-l dea in judecata. Pana in prezent n-am auzit sa fi facut nimeni nimic. Culmea insa cei care reactioneaza virulent sunt cei carora nu prea le-a iesit pasenta din toata treaba asta.
Este adevarat ca prin dezvaluirile facute, campania singurului senator de origine romana din America sa fie afectata. Faptul ca acesta ar fi iesit congressman ar fi ajutat poate comunitatea romaneasca si relatiilr Romaniei cu America, dar daca reusita lui se cladeste pe interesele unora si pe marsavii, atunci este de preferat sa nu iasa.
Daca nu va convine acest blog sau oricare altul nu va forteaza nimeni sa intrati aici sunteti liberi sa va aruncati mizeriile in alta parte.
florin a spus…
Domnule Pop,

Afirmatiile dumitale sunt exagerate ca si ale celui care a creat scandalul. Daca cineva arunca o acuzatie si nu este dat in judecata, asta nu inseamna ca are dreptate. Acuzatiile respectivului pot fi de domeniul fanteziei sau al paranoiei si lumea pur si simplu sa se uite la el si sa-si faca cruce.
Chiar daca dumneata ca penticostal ii iei partea initiatorului scandalului, e o ineptie sa se spune ca a fost afectata campania unui senator care ne sustinea noua romanilor interesele, si daca ar fi sa fie ceva necurat la mijloc mai bine lipsa de asa sustinere. Logica asta e demna de dictaturi si militia comunista. Intai demonstrati cu probe ce sustineti si anume ca au existat nereguli in sustinerea unui senator, nu va aruncati in afirmatii si acuzatii ca poate s-or nimeri sa loveasca pe cineva, cel mai probabil un adversar imaginar.
Realitatea este una singura si anume ca desi un penticostal a creat acest conflict si alti penticostali il sustin si raspandesc, pana la urma sufera toti romanii din lovitura data lui Lauzen si asta e o rusine si o dovada de rautate impardonabila pentru penticostali.
Eu in locul vostru m-as disocia de creatorul acestui conflict asa cum au facut-o si altii, deoarece conflictul asta e dovada unui orgoliu exagerat si a unei razbunari si unor rafuieli personale care ne afecteaza pe noi toti romanii. E o rusine.
Si uite asa unii care se pretind mai crestini decat crestinismul, in excesele lor ajung sa uite ca orgoliul e un pacat si sa faca rau indirect comunitatii romanesti.
Anonim a spus…
Afirmatiile mele nu sunt exagerate absolut deloc. N-am spus ca este neaparata nevoie ca cineva sa-l dea in judecata, insa daca se simt nedreptatiti o pot face. Dar cu siguranta nu se va intampla asta, stiu ei de ce....
Nu stiu in ce masura cunoasteti dedesubturile acestui scandal,ca daca doar ciupiti de ici colo informatiile nu e de ajuns, insa doar din ce cunosc personal ma face sa cred ca, lucrurile nu sunt in regula, daca ar fi sa iau in considerare doar reactiile senatorului lauzen, la unele la care am asistat personal, si ma opresc aici. Nu e de datoria mea sa judec.
Da, Bonica o fi avand orgoliile lui personale, mai mult sau mai putin motivate, e treaba lui. Scandalul nu l-a provocat Bonica, el doar l-a facut public in ziar, scandalul a fost provocat de insusi consulul, prin deciziile luate.
Eu ca penticostal ii iau partea? Nu stiu de unde ati tras concluzia ca as fi penticostal, intamplator sunt ortodox, dar nu vad ce legatura are de-a face religia aici?! Eu nu tin cont de anumite inclinari religioase ale unora sau altora pentru a-mi sustine parerile.
Sa presupunem insa ca sunt doar un foc de paie acuzatiile aduse. Daca ele nu sunt adevarate, nimeni nu trebuia sa-l bage in seama,vorba aceea "fiecare pasare pe limba ei piere"; dar se pare insa ca ceva deranjeaza, ca unii urla ca si prinsi cu mana la usa. De ce oare? Cand sti ca un lucru nu e adevarat il ignori pur si simplu, ca daca tot nu e, nu are cum sa iti faca rau. Se pare insa ca nu cei implicati direct , ci cei din jurul lor care au cotizat cu $$ ceva nu le convine, stiu si ei stim noi ce si de ce...!?!
Cat priveste parerile oamenilor, acestia pot sa traga singuri concluziile dupa ce au citit declaratiile facute in presa de ambele parti implicata in scandal. In numarul de pe decembrie a ziarului Gandacului de Colorado a aparut si interviul dat de Lauzen, lumea il citeste si decide. A incerca insa sa reduci la tacere prin orice masura posibila, pe cineva care o alta parere, nu mi se pare insa normal.
Anonim a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim a spus…
pt Romanul
Daca ma pui in legatura cu prietenii tai sa aflu detalii despre ce este vorba promit sa ma implic in a-i ajuta in aceasta chestiune.
email: marian@rooconline.com
Anonim a spus…
Frate Marian, esti penticostal?
Marian Petruta a spus…
nu frate, nu sunt penticostal
Marian Petruta a spus…
multumesc de mesaj si pentru faptul ca cititi acest blog
Marian Petruta a spus…
d-na Zegrean daca cititi acest mesaj as dori sa stam putin de vorba, intre timp am suspendat mesajul, pana la clarificare unor chestiuni!