VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Alba-neagra cu boxerii romani prinsi la furat in Chicago


Pe 27 octombrie se anunta public ca trei pugilisti romani au fost suspendati pe viata din cariera sportiva, fiind surprinsi de catre camerele de supraveghiere, furand din magazinul Nordstrom Rack, din downtown Chicago.
In seara zilei de vineri, 26 octombrie 2007,un raport al politiei din Chicago, arata cã Marius Bogdan Dinu, de 21 de ani, Ronald Gavril, de 21 de ani, si Gabriel Iulian Stan, de 20 de ani, au fost prinsi furând.
Scandal mare in presa din Romania , la televiziune, la radio, acestea preluand stirea, inclusiv Federatia Romana de Box condamnand faptele vinovatilor.
In sfarsit mi-am zis se da dovada de normalitate si-n Romania, hotul prins este pedepsit.
Dupa o saptamana si ceva de la eveniment, presedintele Federatiei Romane de Box, domnul Rudel Obreja, aparea la jurnalul TVR, luand apararea boxerilor, spunand ca acestia sunt nevinovati si ca au angajat avocati ca sa dovedeasca nevinovatia sportivilor.
Ba au furat, ba n-au furat, ba au fost expulzati din America, ba n-au fost, ba au interdictie pentru America , ba nu au. Presa din Romania si chiar agentiile de presa scriind dupa bunul lor plac, fara ca macar sa catadicseasca multe din ele sa verifice ceea ce publica.
Pentru mai multe clarificari am contactat consulatul Romaniei la Chicago cat si magazinul Nordstrom.
Consulatul Romaniei mi-a declarat faptul ca avand in vedere anvergura acestui eveniment si dorinta autoritatilor americane de a asigura desfasurarea competitiei in cele mai bune conditii(orasul Chicago aflandu-se in cursa pentru gazduirea Olimpiadeidin 2016), au fost luate masuri speciale, inclusiv in ce priveste comunicarea intre organizatori, autoritatile locale, delegatiile participante si reprezentantele diplomatice din Chicago.
In acest context, magazinul Nordstrom Rack a solicitat sprijinul politiei in cazul incidentului in care au fost implicati cei trei sportivi romani, ofiterii de politie deplasandu-se la locatia mentionata. Asa cum reiese din declaratia publica a d-lui Rudel Obreja, seful delegatiei romane, cei trei sportivi au semnat, la magazin, documente din care rezulta ca recunosc faptele pentru care au fost acuzati.
Din acest motiv, conducerea magazinului a decis sa nu mai depuna plangerela politie.
Cu toate acestea, politia a adus la cunostinta AIBA si consulatului roman acest incident.
In cele din urma insa AIBA (Asociatia Internationala de Box Amator) a decis suspendarea pe viata a sportivilor romani, acestia revenind in tara odata cu delegatia romana, nefiind expulzati.
Din discutiile initiale cu autoritatile americane competente, a rezultat posibilitatea ca sportivii romani sa primeasca interdictie de a intra in SUA, masura nefiind insa pusa in aplicare.
Purtatorul de cuvant al companiei Nordstrom, domnul Michael Boyd mi-a confirmat ca magazinul nu a depus nici o plangere impotriva sportivilor si nici nu a cerut suspendarea lor. Singurul lucru pe care l-au facut a fost sa contacteze autoritatile, respectiv politia din Chicago. Atat timp cat sportivi au semnat acele hartii prin care recunosteau ca au fost prinsi la furat, magazinul nu a mai avut nici o alta pretentie, marfa fiind achitata de catre sportivi.
Unul dintre sportivi a declarat insa ulterior ca ar fi ramas si el cu ceilalti doi, care fusesera prinsi la furat, doar pentru ca acestia nu stiau engleza.
Ma intreb insa, atata timp cat erau toti impreuna nu stia si el de intentiile celorlalti?! Nu i-a auzit discutand ca vor sa ia marfa fara sa plateasca?!
De aproape 10 ani am tot facut si eu cumparaturi prin magazinele americane, dar n-am fost oprit niciodata de catre security, deoarece am platit la iesire.
Indiferent ce scuze o sa gaseasca baietii si avocatii pe care i-au angajat sa-i reprezinte, sunt convins ca n-au fost ei opriti doar asa fara nici un motiv, camerele de supravegheat probabil ca nu mint si nici politia n-a fost chemata pe degeaba.
De ce au semnat acele harti prin care recunosteau ca au fost prinsi la furat, daca se simteau nevinovati ?
Cel care stia engleza ar fi trebuit sa stie pe ce isi pune semnatura si daca nu stia, trebuia sa puna intrebari sau sa sune pe cei din federatie sa primeasca ajutor.
Nu sunt ei nici primii nici ultimii romani veniti aici in America, care au impresia ca sunt mai destepti decat oricine si merg la furat prin magazine. Sunt celebre cazurile unor romani din Chicago care furau din magazinul de materiale de constructii, Home Depot. Acestia furau scule electrice scumpe pe care le ascundeau in interiorul altor materiale mai voluminoase, pe care le cumparau si apoi le returnau. Vorba proverbului insa "ulciorul nu merge de multe ori la apa, pana se sparge" tot asa si ei pana cand au fost prinsi.

Comentarii

Anonim a spus…
care era vedeta aia care a fost prinsa furand din magazine (ceva cantareata faimoasa americana) ?
boxerii prinsi trebuiau sanctionati din punct de vedere legal, nu sa se ia o masura ilegala (interdictia pe viata de a boxa)
la urma urmei si la turma turmei :) si daca anumiti atleti folosesc substante dopante in multe discipline sportive (de fapt se pare ca procentul acestora tinde undeva spre 100%), asta se numeste tot furt

repet, fapta acestor boxeri este regretabila dar sanctiunea cu pricina (interdictia de a boxa) pute!
eu am spus ca mai degraba as sanctiona pe boxerii care fac gura mare la conferintele de presa (ma gandesc la Myke Tyson contra Lennox Louis ca un exemplu concludent), aia da imagine defavorabila adusa sportului, faptul ca sunt bani la mijloc nu scuza asta, ba dimpotriva!
Anonim a spus…
masura a fost foarte legala si a fost decisa de federatia internationala de box, ca urmare a faptelor savarsite de acestia.
au furatd estul romanii prin europa si au terfelit imaginea romaniei, aucum sa vina si aici in america si sa faca la fel?
nu, multumim!
preferam sa fie cat mai drastic pedepsiti ca sa le fie invatatura de minte lor si celor care mai astfel de obiceiuri
Anonim a spus…
Nu-i cunosc pe indivizi, dar inchipuie-ti ca se intalneste un cunoscut cu unul dintre ei si-i spune fara sa stie ce s-a-ntamplat "ce mai faci? etc..mai boxezi?" si ala zice "nu, am fost exclus pe viata din box pentru ca am furat ciocolata (sau ce tampenie or fi luat) dintr-un magazin"
Auzi la tine comentariu moralizator!
In viata mea n-am luat nici o amenda de exemplu si sunt tot roman si nu cred ca romanii fura mai mult decat altii, ii doar tam-tam-ul asta pe care il fac intotdeauna oamenii redusi sau altii cu interes.
I-a expulzat pe viata din box, auzi acolo! Dar Tyson ca i-o smuls la Holyfield urechea si i-o scuipat-o pe jos, asta nu ii gest pentru care merita excluderea din box? Mai ales ca totul s-a intamplat intr-un eveniment sportiv foarte oficial vazut de o lume intreaga! Si inca in direct !!!
Ca altii terfelesc imaginea Romaniei, sa ma pun si eu acuma sa scriu texte moralizatoare si sa ma leg ca de ce scrii in halul asta, terfelesti limba romana, daca nu stii sa vorbesti romaneste atunci nu mai vorbi (eu daca scriu "io" vorbesc in jargon, deliberat deci pentru ca urasc scrisul mot a mot gen birocratic, pe cand tu..)? Nu ar fi cazul sa ma leg de asta si deci nici nu o fac.
Decizia de excludere pe viata din box ii o abureala politica! Ca de exemplu interdictia lotului iranian de haltere la ultimele jocuri olimpice (motivul ca acestia ar fi luat substante interzise), care halterofil nu foloseste substante dopante insa ? Administratia voastra de doua parale nu vroia insa sa castige iranienii mai multe medalii (exceptia s-a facut cu campionul mondial absolut de la grei, ca iesea valva mare daca nu il lasau sa participe, a si luat aurul baiatul) si sa castige astfel simpatia publicului din toata lumea, nu au nevoie ai vostri de asa ceva cand ei o coc acuma fain frumos de un razboi splendid cu Iranul, direct daca o sa votati cu cine "trebuie", indirect (prin europeni) daca la voi nu vor mai putea face vrajeli (daca castiga Ron Paul)
Asa ca astea-s vrajeli politice si hop! s-a si gasit un moralizator sa zica ca decizia luata de aia o fost corecta! pentru unii sportul si viata competitionala e viata lor, sa le pui interdictie pe viata pentru ca au furat ceva rahat e ca si cum i-ai trimite in inchisoare pe viata.
Inchisoare pe viata pentru ca a furat ceva mizilic, ca in basmele de demult!