VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Remes, Muresan si gunoierul american


Am vazut si noi cei de peste ocean, cum stiu domnii ministri s-a ia spaga in Romania, ca apoi s-a acuze toti ei, bineinteles, ca de vina ar fi cei care i-au filmat si difuzat acele materiale l-a televizor. Noroc insa cu internetul, care nu mai poate sa-l cenzureze nici un ales al poporului. Altfel sigur nu mai aparea public restul filmarilor, pentru ca si cetateanul de rand sa vada cum mint domniile lor, chiar si asa prinsi cu mata-n sac.
Peste tot in lume exista coruptie mai mica sau mai mare, doar ca in mod normal in tarile civilizate, cei prinsi isi dau imediat demisia si nu mai incearca in mod ridicol sa acuze ca vinovati sunt cei care i-au prins.
Zilele trecute am asistat la o intamplare abarent banala, dar care, facand o comparatie, m-a facut s-a ma simt bine ca sunt in America si nu in Romania.
Eram impreuna cu un asa zis om de afaceri roman din Chicago, care are o afacere in constructii. M-am oprit cu acesta sa verifice o casa unde avea o lucrare in curs de desfasurare. Din casa respectiva se scosese afara din 3 camere mocheta, urmand sa fie inlocuita. In mod normal la lucrari mai mari constructorul are obligatia de a inchira un tomberon special, care costa cateva sute de dolari, pentru a arunca materialele de constructii si molozul rezultat. Pentru ca lucrarea nu era forte mare, acesta a decis ca mocheta respectiva, s-a fie pusa langa tomberonul de gunoi, urmand sa astepte el gunoierii sa discute cu acestia. Acesta a asteptat pana cei de la salubrizare si-au facut aparitia, cu gandul ca o sa rezolve treaba, punand 30 de dolari in buzunarul unuia dintre muncitori. Acestia si-au facut aparitia si au inceput sa incarce gunoiul si mocheta. Patronul roman s-a apropiat insa de unul din ei si in semn de multumire a incercat s-a strecoare bacnotele in buzunar, spunandu-i : "acestia sunt pentru tine". In momentul in care incerca sa-i strecoare dolari, gunoierul s-a tras la o parte ca si cum s-ar fi apropiat de un cuptor incins, refuzand categoric "atentia". Apoi au luat tot ce era acolo si au plecat mai departe.
Placut surprins de cele intamplate, nu m-am putut abtine sa nu-i atrag atentia domnului "patron" ca tot asa au facut alti si-n Romania si acum ne miram ca a ajuns coruptia unde a ajuns. Acesta nu prea a avut ce sa imi argumenteze, decat faptul ca stia ca in mod normal acestia nu aveau obligatia sa ia mocheta respectiva si s-a gandit ca dandule cateva zeci de dolari o sa-i convinga s-a o ia.
Noroc insa ca americanul respectiv avea mai multa demitate, gandindu-se probabil ca locul respectiv de munca ii asigura existenta luna de luna, si ca cei cativa zeci de dolari puteau sa-l coste acest lucru.
La fel de bine insa putea sa-i si accepte, si dupa standarde romanesti sa fi zis si el "daca tot mi-i da, de ce sa nu-i iau"?!
Din fericire gunoierul era unul american.....

Comentarii