VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Gheorghe Calciu Dumitreasa -o voce si un spirit vesnic tanar


Ascultati inregistrarile de pe situl de mai jos. Highly recomanded !

http://www.crestinortodox.ro/Asculta__Cuvant_catre_tineri_03-735.html

Unul dintre acei luptători anticomunişti care au mărturisit credinţa lor in ideea naţională şi în Hristos, cu însuşi sângele lor. A îndurat peste 21 de ani de închisoare sub comunişti (1948-1964, 1979-1984), experimentând şi furia iadului reeducării din puşcăria pentru studenţi de la Piteşti (1949-1951), unde a devenit reeducator.

În urma amnistiei generale din 1964, părintele Gheorghe Calciu a fost eliberat. A urmat Filologia şi Teologia, fiind învestit cu harul preoţiei, şi încercând simultan să obtina un doctorat în teologie, dar autorităţile comuniste nu i-au dat voie să îşi susţină teza la sfârşitul cursurilor. Ca profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Bucureşti, a continuat să se răzvrătească împotriva sistemului. Momentul în care îşi asumă rolul de tribun acuzator la adresa regimului este 1 mai 1977, la dărâmarea Bisericii Enei din Bucureşti.

Predicile sale de la Biserica Radu-Vodă, unde slujea, adresate în special tinerilor, i-au atras o nouă condamnare abuzivă, în 1979, care a determinat un val de proteste din partea exilului românesc. În ajutorul său se ridică intelectualii din exil: Mircea Eliade, Virgil Ierunca, Eugen Ionescu, Monica Lovinescu, Paul Goma. După intense presiuni internaţionale venite din partea liderilor lumii cum ar fi Margaret Thatcher, Ronald Reagan, Papa Ioan Paul al II-lea, în 1984 a fost eliberat, iar în 1985 i s-a impus să părăseasca definitiv ţara.

În exilul din SUA, şi-a continuat lupta în numele lui Dumnezeu şi eforturile pentru apărarea intereselor românilor, fiind autorul ideii Romfest şi unul dintre fondatorii evenimentului bienal - cea mai mare sărbătoare a românilor de pretutindeni -, al cărui Comitet Internaţional îl conducea.

Părintele Calciu slujea la Biserica Ortodoxă Română "Sfânta Cruce" din Alexandria, statul Virginia (langa Washington D.C.), făcea drumuri în România pentru a participa la evenimente religioase, şi a catalizat în anul 2006 întemeierea unei noi biserici pentru românii din zona Washington DC - Biserica Sf. Andrei.(sursa wikipedia)

Comentarii