VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Claudiu Crulic- romanul care a murit facand greva foamei in Polonia


Aceeasi veche si binecunoscuta nepasarea si ignoranta a autoritatilor romane, sunt cuvintele care ar putea caracteriza cazul morti romanului, Claudiu Crulic.
Arestat in septembrie anul trecut pentru un presupus furt, acesta intra in greva foamei in semn de protest. Cererile de a fi ajutat de catre ambasada Romaniei din Warsovia, sunt tratate foarte "oficial si diplomatic", nici un reprezentant al ambasadei ne catadicsind sa se intereseze in deaproape de cazul cetateanului roman, pentru care sunt de fapt platiti.

In luna ianuarie, mai exact pe 17, acesta este eliberat si o zi mai tarziu moare in urma complicatiilor aparute, ca urmare a celor 4 luni de greva. Reprezentantii ambasadei s-au cam incurcat in declaratii, afirmand intr-o prima faza ca n-au fost informati de catre partea poloneza de acest caz, cand de fapt exista un raspuns oficial pe care ambasada l-a trimis romanului, pe 25 octombrie 2007, in care il asigurau, ca justitia poloneza o sa faca dreptate.
Abia pe 3 aprilie, adica acum cateva zile, Ministerul Afacerilor Externe cere lamuriri autoritatilor poloneze despre acest caz.
De-a dreptul strigator la cer reactia si interesul manifestat de autoritatile romane, la abia mai bine de 2 luni de zile, de la decesul cetateanului roman.
Luati la banii marunti de catre premierul Tariceanu, ministru de externe, Adrian Cioroianu, ar trebui sa prezinte astazi, 10 aprilie, un raport asupra acestui caz, ambasadorul roman in Polonia fiind si el chemat in tara.
In mod normal, lipsa de reactie si modul in care au tratat acest caz, ar necesita demisia consulului si ambasadorului roman.
Sunt extrem de curios sa vad cum o sa isi gaseasca scuze si dovezi prin care sa isi scape functiile, aratand ca de fapt ei au facut "tot ce au putut " in acest caz cu deznodamant tragic.

Comentarii