Procesul cantaretului R. Kelly "atarna" de un semn din nastere


După mai bine de șase ani de amânări, aici la Chicago, la tribunalul din Cook County, a început procesul celebrului cântaret R&B, R. Kelly. Acesta este acuzat de pornografie cu copii, pe numele lui fiind puse 14 capete de acuzare. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă până la 15 ani de închisoare. (foto e-online: R.Kelly )
Cântărețul, născut în Chicago, pe numele lui întreg Robert Silvester Kelly, este acum în vârstă de 41 de ani. Acesta este cunoscut publicului în special datorită melodiei "I Believe I Can Fly". Scoasă pe piață în 1996, melodia ajunge pe primele poziții în Statele Unite și în UK, albumul fiind vândut în peste 8 milioane de exemplare.In cursul zilei de 20 Mai, juriul a avut ocazia să vadă caseta acuzatoare în care cântărețul, întreținea perversiuni sexuale cu o minoră, care la vremea respectivă se crede că ar fi avut 13 ani.Caseta de 27 de minute, înregistrată cu aproximativ 10 ani în urmă, a fost predată în 2002 Poliției din Chicago de catre un critic muzical, de la publicatia locală Chicago Sun Time.La începutul filmului se vede cum "presupusa" victimă primește bani, lucru care l-a determinat pe avocatul cântărețului să spună că aceasta este o prostituată și nici nu poate fi vorba de o copilă. Sam Adam Jr., avocatul artistului, a mai afirmat în deschiderea procesului că cel de pe casetă nu este R. Kelly, deoarece acesta are un semn pe spate încă din copilărie, care pe video însă nu se vede.Victima, și ea acum în vârstă de 23 de ani, nu a recunoscut că ar fi ea în înregistrarea video, dar nici nici nu a dorit să depuna marturie în favoarea cântărețului.La tribunal pe lângă fanii artistului, care au venit să-l susțina, au fost și protestatari cu pancarde care-l acuzau pe R Kelly ca find "cel mai mare pedofil din lume".
Procesul se asteaptă să dureze câteva săptămâni și se speră că juriul va decide într-un final dacă artistul se face sau nu vinovat de perversiuni sexuale cu o minoră.

Actualizare
R. Kelly a fost gasit nevinovat in urma procesului in care a fosta cuzat de relatii sexuale cu ominora.

Comentarii