VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Calator prin Alaska

Este inceput de aprilie in cel mai nordic stat american.
In timp ce in California lumea facea plaja, in Alaska iarna era inca la ea acasa.
La 60 de kilometri sud de Anchorage, se afla oraselul Girdwood. La intersectia dintre Seward Hwy si Alyeska Hwy, langa pitoreasca Girdwood Valley, la poalele muntelui Alyeska, unde pasionatii de schi se pot bucura de acest sport tot timpul anului, se afla un mic shooping center, Girdwood Station Mall. Aici calatorul poate poposi pentru o bucata de pizza, o inghetata sau pur si simplu sa ia o pauza din condus, pentru a-si scalda privirea pe muntii troieniti de zapada, a caror piscuri se pierd printre nori, atingand parca cerul.

Este 9am si Bud Gibbs e deja la micul sau magazin de inghetata, The Ice Cream Shop. Inauntru nu e nici un client, iar Bud repara cate ceva prin spatele magazinului. Pe pereti sunt atarnate o multime de poze care de care mai interesante, printre care si cateva de la tragicul cutremur din martie 1964, care a produs pagube de peste 300 milioane de dolari.


Bud ma intampina cu un zambet cald si incepe sa-mi pregateasca o ciocolata calda.
A venit din Texas in anii '60 si de atunci a ramas in Alaska, pentru ca iubeste la nebunie muntele si schiatul, si imi spune ca n-ar mai pleca de acolo niciodata.
N-am putut sa nu fiu de acord cu el pentru ca frumusetile locului te indeamna sa nu mai pleci, mai ales daca iti place aerul curat si linistea.

Magazinul sau are peste 30 de sortimente de inghetata, diferite sortimente de ciocolata de casa, ciocolata calda, cafele dar si dulciuri pentru consumatorii care nu tolereaza lactoza din lapte. Chiar daca suntem in Alaska unde ai crede ca lumea consuma mai degraba bauturi calde, decat inghetata, ai surpriza sa constati ca inghetata consumata pe cap de locuitor in acest stat o depaseste pe cea din celelalte state din America de Nord.

Bud imi spune ca inca nu a inceput sezonul de vara si ca abia din mai-iunie incep sa vina turistii. Bud insa este deja in fiecare weekend pe baricade, pregatind magazinul pentru sezonul 2008, gata sa serveasca orice client ratacit, asa ca mine, care ii trece pragul.

Familia Gibbs mai are pe langa micul shop de inghetata si o afacere de Bed & Breakfast. Cu 90-135 de dolari pe noapte plus 12% taxe poti beneficia de cel mai bun confort : baie cu jacuzi, TV, conectie wireless la internet, parcare, mic dejun, toate incluse in pret. Printre activitatile recreative din zona pe care turistul le poate practica sunt: schiul, calatoria cu sania trasa de caini, vizite cu snow mobilul la ghetari si plimbari pe jos sau cu bicicleta.

I-am multumit lui Bud pentru amabilitate si i-am promis ca data viitoare cand mai ajung in zona am sa poposesc la el.

Ascultati si interviul cu primarul capilatei Alaska, Juneau http://rousa.blogspot.com/2008/01/alaska-ultima-frontiera.html



Comentarii