Căsătoria între moral și imoral

(photo: yahoo news)
În săptămâna aceasta, care tocmai se încheie, în California cuplurile de același sex au dat năvală să se căsătorească, după ce de curând au primit undă verde să-și unească destinele.Tory Kuykendall spunea că se simte ca și cum ar fi “validată”, în sfârșit “normală”, în timp ce își purta fiica pe brațe, în vârsta de doar cinci luni, alături de noua sa “soție” Kate Kuykendall. Cele două lesbiene sunt doar unul din sutele de cupluri căsătorite zilele trecute.
Nu știu despre ce validare și normalitate vorbea?!
Printr-o decizie judecătorească California a validat și trasformat anormalul în normal.
Nu știu nici cât de normal li se pare acestor oameni astfel de căsătorii, efectuate doar între barbați sau doar între femei, însă o familie nu poate fi întemeiată decât între un barbat și o femeie. Orice altă relație care este validată fie ea și de către o curte judecătorească poate fi numită oricum, dar nu familie.
Căsătoria dintre un bărbat și o femeie este o lege a firii, a bunului simț, a naturii, a divinității, a cum vrea fiecare să-i spună. N-am văzut încă nici o vietate care să poată să procreeze și să-și perpetueze specia, schimbând rolurile bine definite ale femelei și masculului. A venit însă omul și-a schimbat această fantastică capodoperă divină, într-o mizerie, care li se pare multora cât se pare de normală.
Și știți de ce?! Pentru că noi, la rândul nostru, trăim într-o lume anormală!
Chiar dacă prin absurd am schimba aceasta regulă, cum poate oare ca o astfel de căsătorie să pară normală, atâta timp cât aceștia își doresc să aibe copii, iar procreerea nu poate exista decât printr-o contribuție bilaterală și în mod egal a unui bărbat și a unei femei?! Doar prin contopirea iubirii dintre cei doi poate rezulta apariția unei noi ființe.
Cum va putea oare crește în mod armonios fiica acestora atâta timp cât îi va lipsi tatăl?! Sau cum va putea crește armonios într-o “famile” unde-i va lipsi mama?! Mi se pare incredibilă decăderea morală și spirituală la care societatea din ziua de azi a ajuns.
Am ajuns să numim binele rău și răul bine.
Am ajuns să ni se pară firescul, nefiresc.
Am ajuns să nu mai ținem cont de de nimeni și de nimic.
Am ajuns să ni se pară normal să profităm din punct de vedere economic de pe urma acestor căsătorii, dar să nu ni se pară anormal din punct de vedere moral. Prețul pe care noi ceilalți îl vom plăti pe termen lung, este mult mai mare față de câștigul temporar pe care aceste căsătorii îl aduc statului californian.

Comentarii

Anonim a spus…
Am impresia ca faci multe "confuzii" aici, n-ar trebui sa crezi tot ce ti se spune, altfel ajungi sa te contrazici singur.

"Casatoria" dintre un barbat si o femeie nu e "fireasca" e o inventie religioasa de nu prea multa vreme pe scara istoriei. Daca scopul ei ar fi sa ne "perpetuam specia" poligamia ar fi mult mai buna (mai multi copii), sau chiar ceata (mai multi copii, mai multe miine de lucru). Fiind o chestie religioasa statul n-ar fi trebuit sa se bage niciodata. S-a bagat insa pina in git pentru ca asa au vrut cei din biserica. Acum platesc (in ideea ca statul hotaraste) pentru asta. Apoi chiar poza aia cu un copil in brate arta ca se poate perpetua specia foarte bine. Apoi ce e "moral" se schimba cu timpul, s-ar putea ca cei care nu accepta realitatea sa fie aia care sint cei ramasi in urma. Copilul va crese foarte bine, asa cum cresc cei dintr-o minoritate de origine africana unde 40% din mame sint singure. Decadere morala mai mare decit intr-o familie din Romania unde barbatul betiv isi bate nevasta zilnic in fata copiilor (daca scapa si ei) n-am vazut. Si asa la fiecare propozie...

Nu cunosc personal pe nimeni homosexual dar pot sa inteleg cind doi oameni se iubesc. Si nu cred ca te poti molipsi de asta, sper ca nici tu...
Marian Petruta a spus…
nu cred ca fac absolut nici o confuzie, casatoria este un lucru cat se poate de firesc intre doi membri de sex opus.
daca doar femeile sau doar barbatii, individual, fara nici un fel de ajutor din partea celeilalte parti, ar putea face ca societatea sa se genereze si sa traiasca in mod armonios cred ca nu mai avea nici un sens sa exsite si femei si barbati in lumea asta, nu?!
Incercati si voi sa va imaginati o lume in care exista doar barbati, sau doar femei!
Poate voi puteti, eu nu !

daca fetita din poza putea fi procreeata doar din celule sexuale femeiesti, nici o problema, dar din cate stiu este nevoie de ambele parti sa fie implicate