VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Maryland- the tolerance state

(photo: Apus de soare in Ocean City)
Situat pe coasta de est a Statelor Unite in zona denumita Peninsula Delmarva (prescurtarea de la cele trei state Delaware, Maryland si Virginia) statul Maryland, caci despre el este vorba, este unul dintre cele mai mici ca suprafata, ocupand locul 42 din cele 50 de state cate are America.
Primii locuitori ai zonei au fost triburile de indieni, Algonkian si Susquehannocks, care se ocupau in principal cu agricultura, cei dintai europeni ajungand in zona pe la 1608.
Denumit si "the state of tolerance" adica statul tolerantei, al acceptarii reciproce, Marylandul a fost una din cele 13 coloni formate de romano catolici. Un loc unde oameni de diferite religii, rase, origini au trait si traiesc impreuna in armonie si-n spiritul tolerantei.
Este totodata un stat de coasta, care a fost linia de demarcatie in razboiul dintre Nord si Sud, locuitorii ei luptand in ambele tabere.
Chiar daca nu este un stat foarte mare ca si intindere acesta are numeroase atractii turistice sau de reala importanta in economia continentului nord american. As incepe prin a amentiona faimoasa resedinta a presedintelui american de la Camp Davis. As continua apoi cu Academia Navala din capitala statului, Annapolis si faimosul Chesapeake Bay Bridge, a carui lungime de 7 kilometri neintrerupti peste apa golfului, l-a facut unic in lume in momentul inaugurarii in 1952. Orasul port Baltimore, situat la mai putin de o ora distanta de Wasington DC, sau renumitul oras de vacanta Ocean City, care aduna pe perioada verii sute de mii de turisti si mii de studenti internationali care vin la munca pe perioada verii, sunt doar cateva repere ale acestui minunat stat de pe coasta oceanului Atlantic.
Nu in ultimul rand as dori sa mentionez Smith Island, o insula mai putin obisnuita. Spun asta deoarece pentru a ajunge acolo este nevoie de ambarcatiune. In principal o calatorie cu feribotul dureaza cam trei sferturi de ora.
Denumita dupa numele faimosului capitan John Smith, insula este izolata si linistita. Oamenii de aici vorbesc un dialect care te duce inapoi in timp, in era elisabetana, dupa numele reginei Elisabeta I, a Angliei.

Chiar daca vorbim de America secolului douazeci si unu, insula nu are cinematografe, spitale, baruri, politie sau inchisoare. Oameni de aici, aproximativ 400 de suflete, par a nu avea nevoie de ele, singurul lucru de care au nevoie este oceanul si ei de ei insasi. Un loc unde oceanul le este sursa de viata, iar alteori de moarte.

Incercand sa cunosc mai multe despre acest stat am stat putin de vorba cu doamna Andrea Schlottmande, sefa biblioteci orasului Ocean City, care mi-a povestit putin din istoria acestor locuri.



Maryland
»
Cateva din cele mai superbe apusuri de soare pe care am reusit sa le imortalizez pe pelicula in Ocean City, Maryland :

http://romanidinoceancity.blogspot.com/
http://www.rooconline.com/ situl romanilor din Ocean City

Comentarii

Anonim a spus…
Ne-ai redeschis apetitul de calatorie ! Iti multumim
Este unul din cele 7 state pe care nu le-am vazut.o sa incercam sa ne facem ttimp sa il vizitam.
ARAD a spus…
D-le Petruta, apusurile de soare pe care pretinzi d-ta ca le-ai imortalizat in Maryland nu sunt de-acolo, sa fim seriosi. Cine a mai auzit de cocotieri sau alti palmieri in Maryland? Sa fiu sincer nu inteleg de ce minti. Sau poate ai gresit pelicula cu una din sudul Floridei?...
Marian Petruta a spus…
Cu exceptia primei fotografii toate celelalte sunt apusuri de soare din Ocean City, MD facute de mine personal. Daca ati fost in Ocean City ar fi trebuit sa-i vedeti palmierii incepand cu cei de la Secrets, Macky's, Fager's Island, etc..... si peste tot pe unde mai sunt, asa ca nu este nici o confuzie cu Florida.
ARAD a spus…
Nu, n-am fost in Ocean City. Palmierii erau in ghivece sau in pamant? Cand ati facut pozele?
Marian Petruta a spus…
Chiar daca clima nu le permite sa supravietuiasca tot timpul anului, palmierii sunt adusi si plantati in fiecare an pentrua a creea cel putin pe perioada verii o atmosfera tropicala. Se cheltuiesc zeci de mii sau chiar sute de mii de dolari pentru acesti palmieri insa investitia isi merita fiecare cent.
Pozele sunt facute incepand din 2001 incoace, in fiecare vara.
Uite aici un link cu situl celor de la Seacrets sa vedeti despre ce vorbesc:
http://seacrets.com/
ARAD a spus…
Domnule, imi scot palaria si-mi cer scuze ca am fost asa "scortos". Astia fac o risipa grozava plantand in fiecare an alti palmieri -daca asa fac, intradevar - dar se pare ca le este totusi rentabil. Personal, prefer cocotierii la ei acasa, in Florida de sud si mai jos. Toate cele bune!