Worst case scenario

Nu stiu ce sentiment au avut membrii din bisericile penticostale, insa eu am avut un sentiment profund de dezamagire, si o si mai mare dezamagirea fata de ceilalti membrii din conducere, care au decis sa nu iasa in fata sa condamne public greseala, tragand in felul acesta restul bisericii dupa ei, intr-o mocirla nemeritata, in care unii membrii au adus biserica romana penticostala.
Cand li se intampla altora, te gandesti ca poate povestea este neadevarata, ca poate oamenii mai si mint, mai exagereaza, nu spun totdeauna adevarul.
Zilele astea insa mi-a fost dat sa mi se intample chiar mie, o intamplare care mi-a adancit si mai profund dezamagirea pe care deja o aveam.
Acum cateva zile un asa zis "prieten" m-a rugat sa-l ajut. Mi-a spus ca trebuie sa intocmeasca un dosar pentru copiii lui si printre documente, are nevoie si de un cec care sa arate ca are venit afacerea care o detine. M-a asigurat ca este vorba doar de a-i incredinta temporar cecul , pentru a face o copie urmand sa mi-l inapoieze. I-am scris un cec destul de consistent, avertizandu-l insa ca nu cumva sa-i treaca prin minte sa-l incaseze ca nu am toti banii in cont. "Da, nici nu se pune problema" m-a asigurat acesta in timp ce-i dadeam cecul.
Astazi am avut insa o mare surpriza, in timp ce ma aflam (culmea) tocmai la el acasa, am verificat intamplator contul de la banca online. Mare mi-a fost surpriza sa constat ca aveam contul negativ. Cecul fusese incasat. L-am chemat in camera si l-am confruntat cu situatia. Bineânteles ca a inceput sa-mi spuna ca nu stie, ca de fapt l-a lasat la firma respectiva, ca nu are idee cum de l-au incasat sau ce au facut cu el, ca este prima data cand i se intampla asta, si o sa-i sune sa verifice.......
I-am aratat copia cecului de la banca fata verso postata online cu semnatura lui. Nici atunci n-a fost in stare sa recunoasca. Am mers si mai departe si am sunat la banca.
Tonalitatea si glasul lui au inceput insa sa se schimbe, spunand ca o sa-mi dea bani inapoi, ca nu e nici o problema, plateste el si penalitatile la banca pentru contul negativ si tot. Cei de la banca n-au putut insa sa-mi dea foarte multe detalii legate de contul celui care l-a depozitat datorita regulilor de confidentialitate, sfatuindu-ma sa merg sa vorbesc cu cei de la banca unde a fost depus.
In tot acest timp insa i-am spus ca stiu ca ma minte si nu-i cred povestea care o sustinea el sus si tare. Mimica fetei si vorbirea il tradau, era ca si un copil pe care l-am prins asupra faptului.
A scos din portofel si mi-a dat imediat 1,000 de dolari sa merg la banca sa acoper pentru moment contul care era pe negativ, si mi-a promis sa faca rost si de restul banilor, dar nu a recunoscut nici un moment ca el ar fi incasat cecul.
Pe moment am mai avut tendinta parca sa-l cred, la cat de categoric era.
Ajuns insa acasa, intrand din nou pe contul de la banca, si analizand mai atent copiile am observat ca de fapt cecul fusese incasat la un Currency Exchange la care stiam ca acesta merge de obicei, nu departe de casa lui, acum fiindu-mi foarte clar ca ma mintise.
Ce m-a durut mai tare este faptul ca ii cunosc foarte bine familia, sotia, copii etc... petrecand mult timp in casa lor. Si mai trist este faptul ca acesta face parte din acceasi confesiune religioasa cu a celor aflati in ultimele saptamani pe primele pagini ale ziarelor datorita arestarii lor pentru dare de mita.
N-am sa dau numele persoanei de care vorbesc din respect pentru familia acestuia,.... Am preferat in schimb sa am o discutie cu sotia lui care tocmai aflase de la el ce facuse ( recunoscuse totusi fata de ea, dupa ce am plecat, ca-l incasase).
Ce este trist, si i-am spus asta si sotiei lui este faptul ca, daca noi care mergem la biserica si mai avem pretentia de a avea frica de Dumnezeu, facem astfel de lucruri unii altora, ce sa ne miram de restul?!
La urma urmei ma gandeam ca nu gresisem absolut deloc cand scriam pastorului Petru Cladovan, langa copia cu actul de acuzare pentru care a fost arestat, " cu asa pastor vai de saraca turma".
Cum pot sa invete cei din biserica de bine, cand in conducerea ei chiar pastorii sunt printre cei arestati pentru ilegalitati ?!
Cu toate astea doresc sa subliniez ca, nu doresc in nici un fel sa-i bag pe toti in aceeasi oala. Nu merita ca pentru unii care gresesc, toti ceilalti sa suporte consecintele, prin simplul fapt ca apartin aceleasi confesiuni religioase.
In ceea ce ma priveste, l-am iertat pentru ca acesta si-a cerut iertare pentru fapta, si sper sincer ca asa cum a promis, imi va da banii inapoi si nu va mai face niciodata asa ceva.....(?!) eu unul sigur n-am sa-i mai dau sansa!
I-am acordat circumstante atenuante, dar sentimentul care l-a produs este un gol adanc, un gust foarte amar si o dezamagire profunda, un sentiment de violare grosolana a increderii pe care i-am acordat-o.
Update:
Pentru ca doream sa-i confirm negru pe alb, sambata am trecut pe la Curency Exchange, locul unde "amicul" meu incasase cecul. Dupa ce tipul de la ghiseu s-a uitat in computer mi-a confirmat ca acesta a incasat personal cecul la el. I-am spus povestea lansandu-l cu gura cascata, si m-a intrebat stupefiat daca cecul o sa se intoarca inapoi din lipsa de fonduri?!
I-am spus ca o sa fie ok, m-am oprit pe acolo doar sa il avertizez ce fel de client are, cand va mai veni pe viitor sa incaseze alte cecuri. Apoi de fata cu mine l-a sunat sa-i spuna ca am trecut pe la el si ca a aflat intreaga poveste .
Cititi si :

Comentarii

Anonim a spus…
Deh,pocaiti,ce sa faci!? Si eu stau in chirie la unu,dar ma mut curind,fiind dezgustat de atitudinea "fratilor"! Am venit din NY in Chicago si roman de-a "nostru" fiind,am zis ca-l ajut cind a avut inundatie,cind a fost zapada iarna sa curat zapada!Venisem cu ceva "rezerve" sa fac scoala de taxi si a durat cam mult pina sa iau licenta,asa ca am fost responsabil cu timpul liber aproape 3 luni! Nesimtitul ma vedea cam mult pe "acasa" si intr-o zi imi zice: Lucrezi? eu: nu,mai am treaba cu scoala! Pai sa stii,daca nu lucrezi te dau afara! Aaa,de fapt te dai tu singur afara! Asa ceva nu mi-a mai zis nimeni in viata mea,tuna-l-ar D- zeu de porc! Nu-l iert in viata mea,cu atit mai mult cu cit n-o sa-si ceara iertare de la un "pustan" si un "pagin" de ortodox! Dupa ce ma vazu cu taxiul,era in culmea fericirii,nu risca sa aiba chiria neplatita! Nevasta-sa o zgripturoaica,el invatat rau dupa ea si nestiind nici unu bine engleza,cauta nod in papura doar chiriasilor cu care pot conversa! Nesimtita avea pretentia sa-i renovez "apartamentul " in care stau,sa nu aduc femei,dar paduchele de euadorian ce sta si el pe aci a putut lasa bortoasa pe una din chiriase si acu stau impreuna iar boracul lor imi zbiara in cap!Ecuadorianca da drumu la caldura sa-si incalzeasca puradelu,iar pocaitu imi arata factura ca are mult de platit gazu si sa mai dau un ban,ca de ,am de unde,dar lor nu le cere asta! Si niste mincinosi!!! Sint dezgustatori,feriti-va de pocaiti,cei mai ipocriti dintre noi! Dumnezeu sa-i rasplateasca dupa sufletul lor hain!
Valy a spus…
Buna Marian
Imi pare rau ca te-ai lovit de asa ceva.
Eu am sosit aici in USA acum 8 ani si m-am intalnit cu romanii iar unul dintre ei mi-a zis " in America sa te feresti de romani ca uita de unde au plecat" i-am zis nu se poate , si se pare ca nesimtitul chiar a vrut sa imi dovedeasca sau cand a zis ce a zis - de fapt se referea la persoana lui.
L-am tinut in casa la mine dupa ani si ani , i-am gasit servici , i-am dat bani sa scape de ceva probleme si intr-o zi vine sotia mea la mine si imi zice ca isi cere scuze ca vorbeste de " Fratica al meu " asa ceva dar doar ce s-a dat la ea si a inceput sa ii indruge ce panarama sunt eu dar ea sa nu isi faca probleme ca orice ar fi el este alaturi de ea"
Cred ca ti-ai dat seama ca m-am urcat putin pe el si i-am explicat cum sta problema si l-am scos afara din casa .
Niste nenorociti care fac de ras comunitatea romaneasca , biserica ( in spatele careia se ascund si isi ascund neputinta, era si este pocait by the way ), si rasa umana.
De mult am ajuns la concluzia ca biserica o avem in suflet si nu in usa pe care intram si adevarata relatie pe care o avem cu Dumnezeu e cea directa, dar ca fiecare roman de pe meleaguri straine m-am bucuram sa avem ocazia sa participam la niste intalniri cu alti romani, si uite asa am avut sansa sa intalnesc oameni extraordinari si alti oameni care sunt niste jigodii si care impregneaza cu persoana lor marsava, comunitatii de oamenii bine intentionati.
Tot respectul pentru adevaratii romani si sa va ajute Dumnezeu iar pentru ceilalti , rugati-va ca in America sa nu se aboleasca nici macar pentru o zi legea care pedepseste bataia ca in ziua aia cineva are sa va bata la usa !
Anonim a spus…
nu e nici prima nici ultima data cand o sa ai astfel de probleme cu romanii, nu stiu daca trebuie sa ii incadrez neaparat intr-o secta/religie,totul tine de educatie,respect,principii, cultura,bun simtz...next time gandeste-te de 2 ori inainte de a sari in autorul unui "prieten", fie el roman, polonez,american etc. esti o fire f voluntara din cate te stiu si nu e singurul caz cand ramai dezamagit de actiunea unor asa-numiti prieteni.
Numai Bine!
A.
Marian Petruta a spus…
da e adevarat, ca lucrurile astea tin de bunul simt al omului si de educatie.
Anonim a spus…
Cu preotul Ortodox din romania care la prins pe video frecinduse cu 2 baeti pe care ii platea ce ziceti. La ProTV zicea ca il lasa sa slujeasca iar in alta comuna dupa 2 luni pausa. Ce parere aveti despre asa preoti?
Marian Petruta a spus…
biserica ortodoxa este renumita si ea in tolerarea, multor murdarii ale unora din preoti, calugari sai, etc...
D.I. a spus…
eheeee....cat de dureros de adevarata e vorva aia: " pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti"!! Si eu am trecut prin asa ceva- tot cu romani, ce credeai?!
Bafta pe mai departe !