VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Minciuna si hotia n-au disparut din Romania

Este de-a dreptul ridicol sa vorbesti despre romanii arestati in lume, prinsi ca au dat mita sau au devalizat bancile de milioane de dolari, cand insasi ziarele care scriu despre ei fac la fel: fura. La inceput credeam ca sunt cazuri izolate, mai greseste, unul si altul, dar se pare ca este un fenomen in masa, care tinde sa dea impresia ca suntem cu totii o tara de hoti.
Anul trecut un ziar din Canada publica un articol preluat aproape cuvant cu cuvant de la mine de pe blog si postat sub semnatura lui Jean Firica. Dansul este, culmea, Lector Universitar Doctor la Facultatea de Educatie Fizica din Craiova. Dupa ce le-am semnalat incidentul, directorul publicatiei canadiene si-a cerut scuze si a scos materialul.
Cautand la intamplare pe internet am descoperit de curand ca au alt domn "jurnalist" Pompiliu Comsa de la publicatia Atac online (culmea cine pe cine ataca...!) a copiat si dansul cu nerusinare, aproape identic, articolul de anul trecut cu Florina Petcu.
In luna mai cei de la ziarul Ziua de USA prin "jurnalista" Alina Olteanu a copiat fara nici o jena, articolul cu romanii arestati la Chicago, bineinteles fara a mentiona sursa. Aceasta nu doar ca a copiat dar nici macar nu a verificat informatiile, cum era normal pentru un jurnalist, copiind si greselile care existau in articol, pe care eu ulterior le-am corectat. Atat pe cei de la Ziua cat si pe cei de la Atac online, i-am contactat dar n-am primit nici o reactie.
De curand aceeasi poveste se repeta cu Televiziunea Romana, prin corespondentul de la Washington DC, care preia stirea cu romanii din Arizona de pe blog, bineinteles uitand sa citeze sursa inspiratiei. Corespondentul TVR din Washington DC si-a cerut scuze personal, insa n-am primit nici un fel de reactie oficiala din partea celor de la Bucuresti, carora le-am semnalat prima data incidentul. Bineinteles ca pe urma majoritatea ziarelor au preluat la randul lor stirea fara a mai verifica de unde, ce si cum... Singurele ziare care au mentionat si sursa au fost Evenimentul Zilei si Jurnalul National.
Doresc sa-i anunt pe acesti domni si doamne jurnalisti sa nu fie surprinsi daca in curand o sa se trezeasca cu o actionare in judecata pentru furturile pe care le comit.
Am postat aici link-ul cu articolul scris de mine (pentru comparatie) si cel scris de jurnalista de la Ziua de USA(foto):
http://rousa.blogspot.com/2008/05/sapte-romani-din-chicago-arestati-si.html







Articolul meu cu Florina Petcu copiat in Atac online de catre Pompiliu Comsa
http://rousa.blogspot.com/2007/12/florina-petcu-castigatoarea-locului-doi.html


Azi i-am gasit pe cei de la www.sport.ro ca au dat copy/paste la stirea cu Florina Petcu, copiind-o de la Evenimentul Zilei fara a mentiona sursa si bineinteles fara a corecta gresala facuta de cei de la EVZ, care au botezat-o Floriana, in loc de FLORINA.In plus Florina nu a reprezentat Romania la acest campionat ci America, asa ca patriotismele gratuite nu-si au locul.
Halal de presa romaneasca...

Mesaj primit din partea redactorului sef de la Atac online, 17 August 2008

"Acum m-am lamurit despre ce este vorba. Este un colaborator al ziarului nostru. Cu siguranta, voi lua masuri cuvenite. Multumesc fiindca ne-ati semnalat acest lucru si cu siguranta nu vor mai aparea articolele dumnevoastra in ziarul nostru plagiate. Multumesc pt intelegere.

Luminita Militaru"

Comentarii

Anonim a spus…
Felicitari Mariane , scrii foarte bine ! Tine-o tot asa ! Toata stima! Si foarte bine ca esti promt si descoperi articolele copiate. Cei care le preiau ar trebui sa aiba macar bunul simt de a mentiona sursa. Te stiu ca prieten doar, nu mai tin minte daca ai studiat juranlismul sau nu , dar sa stii ca esti profesionist.