VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Cu Obama si Biden in Springfield

După aproape patru ore de mers cu mașina din Chicago în Springfield, capitala statului Illinois, ajungem în orașul lui Abraham Lincoln. Sâmbătă 23 August, 2008 cel puțin pentru o zi, Springfield a fost orașul lui Barack Obama, care la un an și jumătate de la anunțarea candidaturii sale la președenție, s-a reîntors la capitoliu, pentru a celebra desemnarea vice președintelui democrat, senatorul de Delaware, Joe Biden.
Ora 9 dimineața, ajungem în fața hotelului Hilton unde susținătorii lui Obama sunt deja prezenți, îmbrăcați în tricouri electorale. Chiar dacă alegerea vice președintelui a fost făcută publică abia după miezul nopții, deja apăruseră primele tricouri și insigne cu numele celor doi, Barack și Biden. În față la Starbucks aproximativ o sută și ceva de persoane, voluntare pentru Obama, așteaptă liniștite să primească instrucțiunile cu privire la ziua de azi. Peste drum, dinspre hotelul presedintelui Abraham Lincoln, spre un Jeep se îndreaptă câțiva băieti îmbrăcați la patru ace. După o scurtă studiere băieții par a fi de la Secret Service. În timp ce îți dădeau sacourile jos, le-au ieșit la iveala armele de la brau și restul echipamentului. Urcă în mașină și pleacă.
Între timp voluntarii pentru campanie primesc instructiuni și echipamentele de lucru: formulare tipizate și ceva de scris. Pentru azi, rolul lor este de a găsi în mulțime și alți doritori care să se ofere voluntari pentru acțiunile electorale din statele vecine. Organizatorii campaniei democraților sunt în căutare de 5,000 de voluntari care urmează să plece în statele din imprejurimi: Indiana, Ohio, Michigan, Iowa, Wisconsin, etc pentru a vorbi și încuraja lumea să mearga la vot, prin contactul direct, umblând din ușă in ușă.
La două străzi mai la nord, deja se formase o coloană de câteva sute de metrii cu primii oameni care vroiau să se asigure că vor ocupa un loc cât mai aproape de podiumul unde Obama va ține discursul.
Pe la fiecare colt de stradă lumea face comerț electoral: tricouri cu Obama, insigne sau alte suveniruri. Voluntarii încep și ei să își facă treaba întrebând participanții care se așezau civilizați la coadă dacă vor să devină voluntari. În jumătate de oră coada, supravegheată și coordonată de poliție, începe să ia proporții ajungând să depășească un kilometru lungime, formand un zigzag, pe cateva străzi. Accesul la locul discursului se face trecând de detectoarele celor de la Secret Service..
Numele celor înscriși pe listele de voluntari incep sa curga cu zecile, fiind neâncăpătoare pe liste. Unul dintre voluntarii care recrutează alți voluntari este, Adam, un student la științe politice în New Hampshiere, care aflat zilele astea în Chicago nu a ratat ocazia să ajungă în Springfield pentru a da o mână de ajutor. La fel este Stephanie și Eleonor alte două tinere care lucrează pentru campania lui Obama ca voluntare , și care au avut șansa să-l intalneasca personal pe Obama, fiind foarte incantate sa-l revada azi. Stephanie provine dintr-o familie implicata in politica, părinții ei fiind prieteni cu senatorul Joe Biden. La un moment dat un om în vârstă dintr-un cărucior cu rotile, cere într-un limbaj greu inteligibil, din cauza deficiențelor de vorbire, să fie trecut și el ca voluntar. Dorința lui mi s-a părut pe cât de imposibilă pe atat de extraordinară. Omul își exprimase și el voința de a contribui la această campanie.
Pe o stradă din vecinătate o mașină din anii '50-'60 avea inscriptionat cu litere mari numele lui Obama, iar trecătorii se îngesuiau să-și facă poze lângă ea. Se apropie ora de începere a discursului iar coada s-a scurtat simțitor. Pe iarbă la umbră, aproape de stradă un trio cântă muzică tradițională americană, înveselind pe trecători. Printr-o intrare secundară folosită doar de cei de la presă, intrăm și noi înăuntru, lângă zecile de corespondenți de la principalele canale de televiziune americane. Printre ele și câteva internaționale, care au ținut se pare să fie prezente la acest eveniment istoric. Clădirile din împrejurimi erau împânzite pe acoperișuri cu agenții de la Secret Service, care supravegheau atenți orice miscare din mulțime sau împrejurime.
Discursul este programat să înceapă la ora două. Deschiderea o face primarul Tim Davlin, un om extraordinar cu care am avut, in trecut, ocazia să stau de vorbă. După o rugăciune de mulțumire a unui preot și încă două discursuri scurte ale unor membri de campanie, își face apariția senatorul Obama, în uralele și aplauzele mulțimii. Discursul său, a fost după cum era de așteptat unul electoral în care a criticat actuala administrație republicană de criza economică în care se afla America. Acesta a menționat faptul că Statele Unite nu își mai pot permite încă patru ani în care economia să meargă în jos, iar standardele ei morale in lume, să scadă în continuare, în timp ce politica de guvernare a lui Bush sa fie perpetuată de canditatul republican la presedentie, John McCain. A mai făcut o scurtă prezentare a motivului alegerii lui Joe Biden și l-a invitat pe acesta să-i ia locul la microfon.
Vice presedintele democrat, senatorul Joe Biden a lăudat munca și fermitatea deciziilor luate de Obama. La rândul său a condamnat greutățile economice cu care americanii de rând se confruntă zi de zi, de la prețul plătit pentru a umple rezervorul la mașina, la mâncare sau plata studiilor. Acesta a ironizat pe John McCain care nu a știut să răspundă acum câteva zile când a fost întrebat câte case are. America are nevoie mai mult decât de un soldat, ea are nevoie de un conducător întelept, a spus Biden. America are urgentă nevoie de schimbare iar această schimbare poate veni de la Barack Obama a concluzionat Joe Biden.
În anul 2008 am vãzut ca America este pregãtitã nu doar de schimbare la Casa Albã, dar si de a pune în fruntea țãrii un președinte de culoare. Asta dupa numãrul de suporteri care vãd în acest candidat mai mult decât culoarea pe care o are la piele. La urma urmei trebuie sã recunoștem cã Barack Oama, este la fel de negru pe cât este de alb.
Barack Obama-in Springfield



Joe Biden



Cititi si:
Interviu cu primarul din Springfield, IL
http://rousa.blogspot.com/2008/03/springfield-un-ora-plin-de-istorie-i.html

Comentarii