VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Unde esti tu Tepes Doamne....?!

. (foto AP: cetatenii nervosi pe Richard Fuld Jr. dupa audieri)
Nu doar România are nevoie de un Tepes, dacă s-ar putea, acesta ar trebui clonat și împrumutat europenilor și americanilor.Acum două săptămâni președinții executivi de la General Motors, Ford și Chrysler au fost puși la zid pentru că fiecare a sosit în Washington DC cu avionul personal, fiecare din zboruri costând peste 20 de mii de dolari. Culmea este că aceștia veneau tocmai pentru a cere un împrumut de la guvern de 25 de miliarde de dolari pentru companiile lor care se află în criză de bani. Chiar dacă sunt firme private și la urma urmei pot să facă ce doresc ei cu banii câștigați, se pare că totuși s-au întins mai mult decât le era plapuma.
Aceștia însă nu sunt singurii care au abuzat deprivilegiile oferite de funcțiile pe care le au, ca mai apoi să pretindă împrumuturi guvernamentale.Richard S. Fuld Jr., președintele executiv al companiei Lehman Brothers care în septembrie a dat faliment, fiind cel mai mare faliment înregistrat de o companie americană, a fost chemat cu o lună și ceva în urmă să depună mărturie în fața unei comisii de reformă guvernamentale. Pentru câteva ore acesta a stat ca pe jar, vădit stresat și în tensiune, încercând să răspundă întrebărilor tăioase ale celor din comisie. Richard S. Fuld Jr. a luat se pare între 2000 și 2007 aproximativ 480 de milioane de dolari în venituri, pentru munca depusă, cu toate că într-un final deciziile luate au dus la falimentul companiei. De asemenea acesta mai deține o casă în Florida, pe malul oceanului în valoare de 14 milioane de dolari, un apartament de 21 de milioane în New York, o altă casă de vacanță în Idaho și picturi în valoare de milioane de dolari. Unul dintre șefi se pare că făcea naveta la muncă cu elicopterul, a declarat șeful comisiei de ancheta, republicanul Henry Waxman. (nr. dacă unii politicieni români folosesc elicopterele Ministerului de Interne pentru a merge la nuntă, americanul măcar mergea la muncă...)Pe 11 septembrie, cu doar câteva zile înainte de a se declara falimentară, compania Lehman, intenționa să aprobe plăți în valoare de 18,2 milioane pentru doi dintre directorii executivi care au fost concediați, și alte 5 milioane de dolari pentru un altul care și-a dat demisia. Președintele Fuld a pus falimentul companiei pe seama unei lipse de încredere și a haosului creeat pe Wall Street. Totodată acesta a spus că își asumă vina pentru cele întâmplate și că are coșmaruri noaptea. Acesta și-a permis chiar să se întrebe mirat de ce oare guvernul nu le-a sărit și lor în ajutor, așa cum a facut-o față de celelalte companii.
Președintele de la grupul de asigurări American International Group, Martin Sullivan, a primit 14 milioane de dolari în 2007. Acesta a fost înlãturat de la conducere în luna iunie, iar Edward Liddy a preluat fotoliul de președinte acum câteva luni, dupã ce guvernul federal a investit 85 de miliarde de dolari, cumpărând aproape 80% din companie.John Mack, șeful de la Morgan Stanley a încasat 1,6 milioane de dolari în 2007 iar contabilul șef Colin Kelleher 21 de milioane de dolari.Daniel Mudd, președintele de la Fannie Mae a încasat 11,6 milioane de dolari în 2007. Iar președintele Freddie Mac, Richard Syron, 18 milioane. Ambele au fost preluate anul acesta de cãtre guvern, ajunse fiind în pragul colapsului.Președintele Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a primit 70 de milioane anultrecut, iar alți doi șefi mai mici, Gary Cohn și Jon Winkereid, au primit 72,5 și respectiv 71 de milioane de dolari anultrecut. Compania a fost salvatã pe moment de investiția de 5 miliarde de dolari fãcutã de miliardarul Warren Buffet.Președintele Merrill Lynch, John Thain, a primit a primit 17 milioane de dolari salariu în 2007.
Zilele trecute, președintele companiei Ford, Alan Mulally și Rick Wagoner de la General Motors, au declarat că sunt dispuși să lucreze cu un salariu de doar 1 dolar pe an și chiar au planificat împreună cu Bob Nardelli, șeful de la Chrysler să se deplaseze la Wasington DC, cu mașini hibride și nu cu avioanele personale.
Într-o economie de piață liberă, companiile private pot să cheltuiască sau să ofere salarii angajaților după bunul lor plac. Un Țepeș însă n-ar strica pentru ei atâta timp cât companiile lor sunt de interes național, avand zeci sau sute de mii de angajați care sunt pe cale sau chiar si-au pierdut deja locurile de muncă.

Lehman CEO

Criza financiara se pare ca a facut azi si primele 6 victime. Un cetatean dintr-o zona rezindentiala a Los Angeles-ului si-a ucis familia, apoi s-a sinucis, datorita datoriilor pe care le avea si faptului ca ramasese acum cateva luni fara locul de munca.


Comentariile sunt de prisos......il las pe Andries sa le cante....


Alexandru Andries - Dracula blues

Comentarii

Anonim a spus…
pai daca ala din LA s-a gandit ca e mai bine asa ce poti sa-i faci?
da oare cei din RO ce ar trebui sa faca?
Marian Petruta a spus…
da, fiecare reactioneaza sau rezista cum poate....