Alegeri parlamentare 2008 in Chicago, USA

Pe o vreme ploioasa, amestecata cu ninsoare romanii din Chicago au mers la vot la cele 3 sectii de votare organizate aici in Windy City. Una din sectii este Consulatul General al Romaniei din centrul orasului, unde pana la orele pranzului se inregistrase o prezenta scazuta, asta si din cauza ca romanii au putut vota in celelalte doua sectii situate la 2 biserici romanesti. Prezenta mai numeroasa a fost la cele doua sectii din vecinatatea bisericilor, unde romanii au votat in special dupa terminarea slujbelor religioase de duminica dimineata.
In cursul dupa-amiezii la Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena a votat si domnul Eugen Chivu, candidatul PD-L la senat, din colegiul uninominal 3 din care fac parte si Statele Unite.

Cu o ora inainte de inchiderea urnelor la Chicago, din declaratiile presedintilor sectiilor de votare, situatia statea in felul urmator:
Sectia de votare din Consulatul Romaniei : 80 de voturi
Sectia de votare de la biserica Sf. imparati Constantin si Elena: 173 de voturi
Sectia de votare de la biserica Philadelphia: 93 de voturi
La biserica Philadephia se asteapta ca numarul voturilor sa mai creasca tinand cont ca serviciul religios de dupa amiaza se termina la ora 8pm.
Nu au existat incidente majore pe parcursul zilei, insa un numar de cateva zeci de persoane care s-au prezentat la sectiile de votare, n-au putut sa voteze din cauza ca aveau pasapoartele expirate.


Comentarii

Anonim a spus…
Domnule Marian
sint convins ca postarea filmuletului pe U-TUBE nu a avut din partea dumneavoastra nici un intent partinitor sau propangandistic dar e un domn pe nume alex care sta cu ochii pe noi pe toti. Oare va zice ceva de faptul ca filmuletul il arata pe Domnul Chivu cu mentiuni si urnele inca nu sint inchise?
Marian Petruta a spus…
eu n-am facut decat sa relatez exact ce am vazut in ora cat am fost prezent la sectia respectiva.
domnul chivu a votat ca tot omul si nimic mai mult, a stat un sfert de ora si-a plecat, daca erau si alti candidati doamna Birchall de ex. care a fost prezenta zilele trecute in acelasi loc pentru campanie, as fi pozat-o si pe dansa.