Colega lui Ion Iliescu PSD-ista Birchall in turneul de promisiuni electorale din SUA

Doamna PSD-ista Ana Birchall si-a inceput discret campania in America. Saptamana aceasta se pare ca a fost si pe la Chicago. Dansa n-a catadicsit insa, sau nu a considerat de cuviinta, sa anunte mass media in ce zi va fi prezenta aici, cu toate ca acum cateva saptamani am contactat-o si am intrebat-o daca si cand o sa ajunga si pe la Chicago. Am primit un raspuns sec sa-i citesc situl........
Bineinteles ca o facusem deja, si la vremea respectiva nu exista absolut nimic despre turneul din America, cu atat mai putin cel de la Chicago. Am primit pe urma un email in care eram intrebat unde ma aflu, in ce oras ?! Cu toate ca de la bun inceput i-am spus ca sunt la Chicago, se pare ca nu prea a acordat atentie.....si i-am mai raspuns o data ca la Chicago. Bineinteles ca n-am mai primit nici un raspuns.
Dansa se astepta probabil sa fac pe detectivul in fiecare zi si sa-i verific agenda si situl unde si cand ajunge la Chicago, de parca era in interesul meu si nu al dansei sa stea de vorba cu oamenii, sa isi transmita mesajul pe care il are alegatorilor romani din Statele Unite. Astazi am aflat ca se joi ar fi trecut si prin Chicago.
Citind atent pe situl dansei lucrul cel mai interesant este ca pe nicaierea nu apare sigla PSD-ului cu toate ca este reprezentanta acestui partid. DA, partidul lui ION ILIESCU, cel care a furat revolutia Romanilor in decembrie 1989, si-a transformat Romania dintr-o dictatura comunisto- ceausista in una comunisto-iliesciana. Nu pot si n-am cum sa uit cine si in ce scop a adus minerii al Bucuresti in anii '90, barbarismul cu care intelectualii au fost batuti si omorati atunci. Nu am cum sa uit si probabil nici voi, motivul pentru care am plecat din Romania ca de altfel generatii intregi de imigranti datorita acelor vremuri de trista amintire si guvernare PSD-iliesciana. Categoric ca doamna Birchall are toate motivele sa nu posteze sigla partidului, ca nu ar avea cu ce sa se mandreasca.
Sunteti in cosul cu mere al PSD-ului d-na Birchall, iar multe din ele sunt stricate si putrede. Noi romanii din America ne-am obisnuit cu mere mari, frumoase, fara viermi inauntru.



Pe site dansa face promisiuni electorale de tot felul : "audiente saptamanale online" dar asta doar daca va fi aleasa. Momentan se pare ca nu are timp nici sa raspunda la o simpla solicitare din partea presei. Ma indoiesc ca va avea mai mult timp dupa ce va fi aleasa.....
Dansa promite "asistenta juridica gratuita ", tot daca va fi aleasa. Ma intreb cata asistenta juridica gratuita a oferit pana acum romanilor din diaspora de la care acum cerseste votul, si cate cazuri concrete a rezolvat pana acum? De ce n-am auzit pana acum de doamna avocat Birchall ca ar fi oferit de ani de zile consultanta gratuita romanilor din diaspora? Ce aud e doar , "daca voi fi deputat voi oferi gratuit....." dansa conditioneaza ajutorul celor in nevoie doar cu reusita unui scaun de politician. Stiti vorba americanului ?! Thanks, but no thanks! Vrem fapte si nu promisiuni electorale....

Dansa sustine "eliminarea vizelor pentru SUA". Cred ca nu este cazul, ca oricum ele vor fi eliminate in scurt timp.

Dansa mai promite, tot daca va fi aleasa..."Mă oblig să cer statului român fonduri şi programe concrete pentru organizarea de expoziţii, spectacole sau seri româneşti în comunităţile de români. Voi căuta să identific contacte şi resurse pentru parteneriate private sau public-privat, prin care să fie încheiate contracte de prestări servicii cu restaurante româneşti, fabrici de produse alimentare sau contracte ale artiştilor români cu teatre şi societăţi culturale. Voi propune organizarea de tabere de vară pentru tinerii care doresc să-şi petreacă vacanţa în România"

Pai ma intreb cate a organizat pana acum? Cate proiecte sau activitati a organizat in comunitatile romanesti din America, pe unde a locuit cand era aici, sau in altele pe unde vrea ca lumea sa o voteze? Cred ca romanii din afara granitelor sunt satui de promisiuni electorale gen " voi face daca ma votati....." Cred ca prima data trebuie sa dovedeasca ce a facut si-n ce activitati a fost implicata in a ajuta romanii de aici si pe urma sa ceara ca cineva sa o voteze.
Daca dansa are impresia ca poate ascunde sau lasa la o parte faptul ca faca parte din partidul PSD se inseala amarnic. Romanii nu vor uita cand merg la vot, ca nu aleg candidata Ana Birchall ci PSD-ista Ana Birchall.

Cititi si :


Comentarii

Anonim a spus…
Nu inteleg de ce incercati sa-l bagati pe iliescu inainte pentru ai strica imaginea Anei Birchall care nu a avut nici o legatura cu acele vremuuri chiar dumneai avand de suferit in acea perioada grea.Odata cu acest uninominal se va vedea daca se voteaza cu adevarat omul cu proiectele sale sau inca se voteza partidul.Daca se poate schimba ceva se poate face numai din interior.
Anonim a spus…
Pentru prima data dupa 89' se voteaza uninominal si in aceste alegeri se va vedea daca va functiona acesta sau votul politic inregimentat pt partid. Si pana la urma am vazut ca o tot asociati pe Ana Birchall cu Psd, este drept ca este pe liste din partea psd, dar avand in vedere ca acestia si-au batut joc si nu au spijinit-o atunci cand a avut nevoie e mai bine sa ne mentinem deoparte. Spre deosebire de dl Lubanovici care se ascunde sub sigla partidului desi a intrat in PD-L in urma cu o luna doar pt aceste alegeri, Ana Birchall vrea sa fie aleasa pt ceea ce este si pt proiectele pe care le propune. De ce sa promovam oportunistii si sa nu alegem pe cineva care merita. Un independent ce sanse ar avea sa va reprezinte daca nu are sustinere din partea niciunui partid politic. In cazul unui independent proiectele propuse ar ramane la stadiul de propuneri si atat.
Marian Petruta a spus…
imaginea si-a stricat-o de una singura cand a ales PSD-ul, n-am ales eu in locul dansei ! daca a avut de suferit, de ce s-a inscris intr-un astfeld e patrtid?! ce altceva decat oportunism poti numi o astfel de asociere?!
atata timp cat si-a ales sa candideze pe listele unui un partid, de fapt 2 partide PSD-ul lui Iliescu si PC-ul lui felix (voiculescu), iar Iliescu este la loc de frunte in PSD, in mod normal va trebui sa isi asume aceasta asociere cu el si cu ceilalti, Nastase, Mitrea,Voiculescu etc......
cine a obligat-o oare daca avea o imagine asa buna si proiecte pe masura, sa intre in acest partid? trebuia sa aleaga altu, n-a avut timp sa aleaga, daca stia ca vrea sa candideze?
iar daca a acceptat, de ce prefera sa dea impresia ca nu e din PSD?!
este o vorba din popor, spune-mi cu cine te asociezi ca sa stiu cine esti !
Anonim a spus…
Domnule Petruta ,eu am toata consideratia pentru ca va exprimati opinia in legatura cu doamna Ana Birchall. Este dreptul dumneavoastra. Asa cum si dreptul meu este sa va intreb:Ceilalti candidati(pe care ii ridicati in slavi)ce au facut pentru noi romanii din america?Credeti ca o simpla asociere cu PD-L este o calitate?daca vreti sa aflati si parerea altora va spun eu ca nu!Si ca sa va conving ca nu e asa ,va sugerez atit dumneavoastra cit si celor care mai sint interesati sa citeasca articolul "intilnire pentru viitorul Romaniei"din ziarul Pagini romanesti ce apare in Montreal.aveti aici si link-ul http://www.paginiromanesti.com/articol.asp?codart=2-M13-11083 unde puteti vedea opinia unui coleg de breasla si pot sa va spun fara teama de a gresi ca este opinia romanilor din Montreal.Fie ca Dumnezeu sa ne aiba in paza Lui.
Marian Petruta a spus…
ati putea sa fiti putin mai specific si sa-mi spuenti pe cine am ridicat in slavi?!
Anonim a spus…
Probabil ca m-am exprimat putin cam alegoric, dar din multimea de candidati cum de numai candidatii PD-L au link spre paginile lor?Oare ceilalti nu au asa ceva? Sint un om simplu si nu ma pricep prea bine la aceasta minune care se numeste internet dar presupun ca toti ar trebui sa beneficieze de asa ceva (daca blog-ul se vrea impartial)
Marian Petruta a spus…
eu din afirmatia dv. prin "a ridica in slavi" inteleg a scrie la susperlativ despre cineva, ceea ce nu cred ca este cazul.Cititorii ar fi bine sa se uite cu atentieca nu-s doar cei de la PD-L.
Pe domnul Timoc, l-am postat primul imediat dupa ce si-a lansat candidatura; candidatii PD-L i-am pus dupa ce noi, cei de la presa din Chicago, am participat la intalnirea cu dansii.
Pe domnul Bella Karolyi acum cateva zila cand am avut ocazia sa ii iau un scurt interviu fiind placut surprins de promptitudinea, amabilitatea, deschiderea si chiar profesionalismul dansului sia celor care il ajuta in campanie(printre care si Nadia Comaneci). Ulterior mi-a trimis comunicatul respectiv si adresa de web pe care le-am postat.
Cu doamna Birchall as fi dorit sa o intalnesc la prima vizita in Chicago, dar nu a considerat ca presa trebuie sa fie informata cand vine cu toate ca i-am cerut acest lucru in mod explicit. Decizia dansei... Oricum am vorbit la telefon si cu aceasta ocazie doresc sa-i multumesc de invitatia de a ma intalni cu dansa la biserica romaneasca, doamna Birchall cerandu-mi sa mentionez pe site invitatia dansei. Asa ca am dat zic eu posibilitatea la fiecare sa isi spuna punctul de vedere, sau sa dezbatem promisiunile lor electorale. Dar daca dansii nu stiu sa dea importanta mass mediei si relatiei cu presa, cand spun o anumita ora si pe urma nu mai raspund la telefon, ca nu mai au timp ...asta denota un anumit tip de persoana. Ar trebui ca macar atat sa fie in stare sa se tina de cuvant.. Daca timpul dansilor este pretios , la fel de pretios este si al meu sau al celorlalti. Ar trebuis a isi consulte agenda si ora care o stabilesc pt un interviu, ca sa o si respecte. Dansii poate uita ca ei depind de noi si nu noi de ei, noi suntem prioritatea lor si nu invers. Daca acum cand sunt inca in campanie sunt greu de gasit, nu stiu cum va fi dupa, iar asta este valabil pentru toti candidatii fie PD-L, PNL, PSD....etc...atitudinea lor fata de electorat nu vor fi tolerata daca nu sunt in slujba cetateanului, asta mai ales dupa ce vor fi alesi
Anonim a spus…
http://www.badin.ro/2008/11/exclusiv-pd-l-vrea-sa-cucereasca-america-cu-agentu.htm
EXCLUSIV: PD-L vrea sa cucereasca America cu agentura comunista-fesenista
Inchei azi trecerea in revista a candidatilor la colegiile uninominale din diaspora. Ultimul pe lista este Mircea Lubanovici, candidat PD-L la Camera Deputatilor. Fotograf si frezor in Romania, Lubanovici a ajuns in America in 1985, plecand legal din Romania, adica cu aprobare ceea ce era aproape imposibil in perioada respectiva. A beneficiat insa de sprijinul unei organizatii neo-protestante, Lubanovici fiind ca majoritatea candidatilor din diaspora (cu exceptia lui Constantin Timoc) membru al uneia din biserici acestor culte. A avut o firma de constructii in America care a dat faliment in 1992 si in prezent are una de textile, de fapt un boutique care vinde produse made in china in special baticuri. Din 2000 a simtit nevoia sa se agite in diaspora din America si a infiintat un ziar, Romanian Times, si mai apoi un post de televiziune pentru neo-protestanti la Portland (Oregon), intitulat Pastorul Cel Bun. In vara acestui an s-a gandit ca ar fi bine sa candideze dupa ce pana de curand s-a tinut departe de viata politica neavand nici o atitudine fata de ceea ce intampla in Romania. A ales PNL. A batut la usa dar a fost respins, se pare datorita faptului ca nu prezenta incredere. Circula in acest sens mai multe zvonuri despre faptul ca impreuna cu partenerul sau de la Romanian Times, Benny Lucescu, ar fi fost implicati in niste afaceri nu prea curate legate de criza imobiliara din America, dar deocamdata nu exista insa nici o acuzatie oficiala. Pe de alta parte, liberalii se pare ca au aflat si de problemele financiare ale omului de afaceri. Datoriile acestuia catre banci s-ar cifra la un sfert de milion de dolari. Asa a ajuns candidatul PD-L, care nu avea in America persoane pe care sa le propuna diasporei. De altfel, Lubanovici nu a avut bani pentru actuala campanie electorala si s-a imprumutat. Nu cu o suma foarte consistenta de vreme ce zilele trecute a refuzat o confruntare cu Constantin Timoc, Ana Birchall si Stefan Movila la Seattle, probabil neavand suma de bani necesara deplasarii de la Portland la Seattle. Pe pagina sa de internet se tot lauda cu cateva activitati in sprijinul comunitatii romanesti din SUA, majoritatea la neoprotestanti. Este membru al CORA (Congresului Romanilor Americani), o organizatie condusa de doi agenti de influenta ai regimului comunist, Armand Scala si Mark Meyer, care dupa 1990 a fost preluata de FSN-PSD. Am mai scris de aceasta organizatie care, de fapt, a avut doar scopul de a crea diversiuni in adevarata emigratie romaneasca si de a strange agentii trimisi de la Bucuresti. Concluzia este ca Mircea Lubanovici este, de fapt, un portocaliu vopsit in rosu.Depre coechiperul lui Lubanovici de la Senat, Eugen Chivu, am scris deja.
Anonim a spus…
problema lui Badin e ca da impresia ca face nu stiu ce dezvaluiri cand de fapt nu spune nimic, multe sunt acuzatii aruncate asa aiurea fara nici un suport, da impresia ca stie nu stiu ce informatii, cand de fapt habar nu are ce vorbeste, scrie din auzite de la unu si altul.
e ridicol de-a dreptul.....ar avea mai mult succes daca sa-ar apuca sa scrie novele politiste pt copii!
a adus "acuzatii" lui Movila, cand de fapt n-a facut decat sa citeze ziarele din tara care au speculat tot felu de afaceri dubioase ale lui Movila prin 2002-2005 dar care n-au dus la nicim o condamnare, asa ca isi bate gura degeaba,, il acuza pe Chivu de legaturi cu Nicu Ceausescu, vorbeste insa din auzite, daca esti vecin sau cunosti pe cineva esti automat comunist? e ridicol...
il acuza pe lubanovici nu nu stiu ce legaturi , ca a fugit nu stiu cum din romania si ar fi agentul lu' Peste, chiar ar trebui sa se apuce badin de nuvele politiste ca ar avea mare succes,c a in rest e departe de realitate...
pe Ana Birchall o compara cu tot felu de persoane ciudate,pt simplul fapt ca apare in poza cu cineva.
pai sa fim seriosi, e ca si cum ai fi intr-o poza de clas ain care 2 colegi si-au picat examenele sau raman repetenti, pai aia inseamna ca toti sunt repetenti sau nu invata?! e tare ridicol....
badin scrie, dar daca ar fi un jurnalist adevarat ar face sic eva investigatii si ar scrie mai putin dupa ureche si mai mult cu dovezi concrete.
tinea partea lui Timoc, care din investigatii reiese ca minte cand spune ca firma lui e functionala, cand ea de fapt este suspendata, cel putin dupa spusele celor de la camera de comert.
il ridica in sus pe Bela karolyi care n-o fi el comunist dar sa nu uitam ca e cu ungurii care sunt asa mandri ca-s romanic a scot de peste tot steagul tricolor si vorbesc numai unguireste, si-ar face autonomie teritoriala maine daca ar putea....
so nenea badin, e slab, foarte slab in a face analizele candidatilor, e bun in aface diversiune si de a da impresia ca sti ceva cand de fapt nu stie nimic