VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Topul looser-ilor in 2008

Acestia sunt cei mai pagubiti oameni de afaceri ai anului 2008, din punct de vedere financiar, conform topului intocmit de publicatia The Business Sheet.
Douazeci de oameni au pierdut aproape 200 de miliarde de dolari .
Locul 1
Omul de afaceri indian Anil Ambani, proprietarul companiei Reliance Communications a saracit cu 32,5 miliarde de dolari.

Locul 2
Lakshmi Mittal cel mai bogat om de afaceri din India in 2007, si locul 4 in lume, care detine numeroase companii producatoare de otel, a inregistrat pierderi de 30,5 miliarde de dolari. Valoare stocurilor la compania sa au scazut de la $104,77 cat erau in vara la aproximativ $25 pe actiune.

Locul 3
Magnatul cazinourilor, Sheldon Adelson, presedintele companiei Las Vegas Sands a pierdut 30 de miliarde de dolari. Acesta se pare ca ar fi cel mai mare pagubit din istoria Americii, depasind chiar si pierderile suferite de miliardarul Rockefeller la Marea Depresie din anii 30.

Locul 4
Mukesh Ambani cel mai bogat indian, proprietarul de la Reliance Industries a pierdut in acest an 28,2 miliarde de dolari.

Locul 5
Warren Buffett. Dupa ce a castigat 8 miliarde in luna septembrie, prin achizitiile facute, in octombrie a pierdut 5,29 milarde din scaderea valorii actiunilor companiei pe care o detine, Berkshire Hathaway. In total averea sa s-a diminuat cu 13,6 miliarde de dolari in acest an.

Locul 6
Kirk Kerkorian de la compania de cazinouri MGM Mirage a pierdut 13 milarde de dolari, dupa ce actiunile la bursa s-au depreciat in ultimul an cu peste 85%.

Locul 7
Sergey Brin si Larry Page fondatorii de la Google au pierdut impreuna cam 12,1 miliarde de dolari

Locul 8
Larry Ellison
presedintele de la Oracle a saracit si el cu aproximativ 6 miliarde de dolari, ajungand la doar 20,1 miliarde.

Locul 9
Steve Ballmer
presedintele Microsoft a saracit cu 5,1 miliarde de dolari, averea sa diminuandu-se de la 14,5 la 9,4 miliarde de dolari.

Locul 10
Eddie Lampert
seful companiei de investitii ESL Investments a pierdut, conform celor de la New York Post, doar intre 19 septembrie si 24 octombrie anul acesta, 5 miliarde de dolari. Asta s-ar traduce cam in 193 de milioane de dolari pe fiecare zi de tranzactionare, sau cam 30 de milioane pe ora. Cea mai mare pierdere a inregistrat-o pe la mijlocul lunii septembrie cand actiunile pe care le detinea la compania Sears Holdings au scazut de la $103 la $47.67 pe actiune, pierderea fiind de 3,6 miliarde de dolari.

Locul 11
Sumner Redstone
si-a redus averea cu mai bine de 4 milarde de dolari dupa ce actiunile pe care le detine la CBS si Vicom au scazut dramatic, fiind chiar nevoit sa plateasca niste datori destul de marui pe care le acumulase la una din companiile pe care le detine. Cei de la New York Times chiar estimeaza ca pierderile acumulate nu-l mai clasifica printre miliardarii americani.

Locul 12
Rupert Murdoch, magnatului care detine numeroase grupuri de presa si televiziune, i s-a redus averea cu 4 milarde de dolari, ramanand doar cu 3 in prezent.

Locul 13
Jeff Bezos seful magazinului online Amazon a pierdut 3,6 miliarde de dolari, ramanand cu doar 5,7 miliarde.

Locul 14
Bill Gates
fondatorul Microsoft a pierdut 3,5 miliarde de dolari, averea sa scazand la 55,5 miliarde de dolari.

Locul 15
Steve Jobs co-fondatorul companiei Apple, a carui salariu este de doar 1 dolar pe an, a pierdut, datorita deprecierii actiunilor la bursa, 2,3 miliarde de dolari.

Locul 16
Steve Wynn care detine cea mai mare companie de cazinouri tranzactionata la bursa, a pierdut 2 miliarde de dolari, scazand de la 3 la doar 1 miliard de dolari.

Locul 17
Oleg Deripaska miliardarul rus si-a redus averea de 28 miliarde de dolari cu 1,54 miliarde, fiind nevoit sa isi vanda actiunile care le detinea la o companie canadiana de componente auto.
Locul 18
Stephen Schwarzman co-fondatorul grupului The Blackstone a pierdut 1,4 miliarde de dolari. Anul trecut cei de la Forbes Magazine ii evalua averea la 7,8 miliarde de dolari.

Locul 19
Michael Dell fondatorul companiei de computere care ii poarta numele, a pierdut din August pana in Octombrie 1,4 miliarde de dolari. Asta dupa ce revista Forbes il plasa pe locul 11 intre primii 400 de bogatasi ai Americii, cu peste 17 miliarde de dolari. Averea acestuia a ramas insa la 15,3 miliarde.

Locul 20
Jerry Yang 800 de milioane de dolari

Comentarii