VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Alexandru Sabau isi asteapta sentinta

Update december, 2010:
Sabau se afla la inchisoarea din va fi eliberat pe 07-26-2013
CI ADAMS COUNTY
CORRECTIONAL INSTITUTION
P.O. BOX 1600
WASHINGTON, MS  39190
Un canadian de origine romana, Alexandru Sabau, 37 de ani isi asteapta sentinta de condamnare, dupa ce a fost gasit vinovat, riscand pana la 20 de ani de inchisoare.
Acesta impreuna cu Nathanael Lineham, 39 de ani, erau capii unei retele internationale de droguri, arestate anul trecut.
Un grup de 18 persoane din Canada si America, care erau partea din aceasta retea, au fost puse sub acuzare la sfarsitul anului trecut in California pentru trafic de droguri intr-o operatiune care a durat 2 ani de zile si a purtat numele de cod "Operation Candystore".
Alexandru Sabau, a fost arestat de catre Politia din Santa Monica, CA si agentii de la imigrari, intr-o captura record de droguri.
Sabau locuia in orasul Newport Beach din California si a fost arestat in momentul in care urma sa se intalneasca cu un alt traficant, in incercarea de a face schimb de droguri, a caror valoare se ridica la 2 milioane de dolari. In momentul arestarii Sabau avea in portbagajul masinii 100,000 de tablete de ecstasy si intentiona sa le schimbe pe 25 de kilograme de cocaina. Drogurile urmau sa fie transportate peste granita in Canada.
La perchezitia din apartamentul lui Sabau autoritatile au mai descoperit cateva plicuri de cocaina si 14,000 de dolari.
Conform documentelor oficiale de acuzare, Sabau locuia intr-un apartament, a carui chirie de peste 2,000 de dolari lunar, era platita de Lineham, cu banii proveniti din vanzarea drogurilor. Reteaua includea si orasul Chicago unde Sabau, personal, s-a deplasat sa ridice banii proveniti din traficul cu metamfetamina.
Pentru a putea comunica in siguranta si a se feri de oamenii legii, acestia se pare ca s-ar fi folosit de Blackberries, trimitand mesaje criptate greu, de detectat. Acestea erau furnizate de Nathanael Lineham, care era proprietarul companiei The Datalocking Company, care furniza servicii de criptare a mesajelor, de cea mai buna calitate, clientilor care doreau sa trimita mesaje cu continut secret.

Comentarii