VIDEO: Romanian Rroma aka gypsies who scam Americans all over the country

Caritasurile americane sau infractiunile piramidale



Criza economica a fost provocata de lacomia si frica unora, alimentata de istetimea in a face excrocherii a altora. Chiar daca Maddof a fost unul din cei mai mediatizati excroci acesta nu este singurul care a creeat asa numitele "Ponzi scheme" sau pe romaneste investitii piramidale. Sunt deja cel putin 17 cazuri pana in prezent pe intreg teritoriul Statelor Unite in care unul sau mai multi indivizi au fost deja arestati sau condamnati de autoritatile federale pentru astfel de fapte. Am sa redau din ele in cele ce urmeaza.
Condamnati sau arestati:

Miami, Florida - Joel Steinger, Steven Steiner, Michael McNerney, si Anthony Livoti, Jr. au fost arestati pe 5 Ianuarie 2009, in legatura cu infractiuni savarsite de compania de investitii Mutual Benefits Corp. (“MBC”). Compania a adunat un capital de 1,25 miliarde de dolari de la peste 30,000 de investitori inainte ca firma lor sa fie inchisa de autoritatile federale in Mai 2004.

Victimele au pierdut investitiile de o viata care erau destinate pensionarii, pentru scolarizarea copiilor, sau tratamente medicale, in timp ce sefii acestor fonduri de investitii duceau o viata extravaganta in case de milioane de dolari, masini de lux sau vacante exotice.

Pe numele lor sunt 25 de capete de acuzare, dintre care unele cu pedeapse de pana la 20 de ani de inchisoare.


PHILADELPHIA, PA - Joseph Forte, de 53 de ani, a fost arestat la sfarsitul lunii ianuarie 2009 pentru fraudarea investitorilor de la fondul pe care l-a condus din 2006 pana in 2008. Acesta a recunoscut ca a adunat 50 de milioane de doalri in investitii de capital, de la aproximativ 80 de investori, inclusiv o organizatie caritabila, o biserica si o scoala privata.
Acesta falsifica rapoartele pe care le trimitea clientilor aratand ca investitiile sale aduc profituri intre 18% si 38%. In ultimul raport trimis pe 30 Septembrie 2008, acesta arata ca fondul sau are un capital de 154,700,189 de milioane de dolari cand in realitate avea mai putin de 150,000 de dolari.
Daca este gasit vinovat acesta risca pana la 20 de ani de inchisoare si 250,000 de dolari amenda.


Little Rock, Arkansas - Pe 26, Ianuarie, 2009 James Blackman Roberts, de 71 de ani , din Heber Springs, Arkansas a fost condamnat la 15 ani de inchisoare si restituirea a peste 43 de milioane de dolari la cei aproximativ 400 de investitori. Sentinta a venit ca urmare a intelegerii dintre acuzat si acuzatori. Roberts a recunoscut ca in momentul in care compania a inceput sa piarda banii in investitii de schimb valutar, a inceput sa-si plateasca primii investitori cu banii proveniti de la ultimii .


North Naven, Connecticut - Pe 26 ianuarie, 2009 DALE L. GRAYBILL, de 64 de ani, din North Haven, Connecticut a fost condamnat la 4 ani de inchisoare intr-o inchisoare federala, 3 ani de supraveghiere dupa eliberare, si plata a peste 10 milioane de dolarii investitorilor, pentru implicarea sa in infractiuni piramidale.


Long Island, New York - Nicholas COSMO, presedintele si proprietarul companiilor Agape World, Inc. (“Agape”) si Agape Merchant Advance, LLC (“AMA”) a fost arestat pe 27 ianuarie, 2009 pentru fraudfarea investitorilor cu 370 de milioane de dolari. Intre 1 ianuarie, 2006, si 30 noiembrie , 2008 peste 370 de milioane de dolari de la peste 1,500 de investitori, au fost depozitati in conturile AMA bank ale companiei. Din acestia doar 10 milioane au fost cu adevarat investiti. Pe 22 ianuarie, 2009 in conturile companiei de la AMA bank mai erau doar 746,000 de dolari.
La un moment dat acesta a distribuit la 100 de investitori peste 5 milioane de dolari afirmand ca banii provin dintr-o singura investitie facuta intr-un imprumut comercial, cand de fapt investitia respectiva realizase doar 45, 000 de dolari din dobanda, restul banilor fiind luati de la noi victime care investisera.

Seattle, Washingtonv - ROBERT MIRACLE, MUKHTAR KECHIK, si FAHIMI FISAL cu varste cuprinse intre 32 si 52 de ani, au fost arestati pe 5 februarie, 2009 si pusi sub acuzare de infractiuni de pste 65 de milioane de dolari. Conform actelor de acuzare Miracle conducea mai multe companii: Laramie Petroleum, Inc; MCube Petroleum, Inc.; Diski Limited Liability Company; Basilam Limited Liability Company; si Halmahera-Rembang Limited Liability Company , care pretindeau ca sunt implicate in extractii petroliere in Indonezia si Malaezia. In realitate investitorii mai vechi erau platiti din banii ultimilor investitori. Intre septembrie 2004 si octombrie 2007 acestia au incasat peste 65 de milioane de dolari de la investitori si au platit aproximativ 36 de milioane altora mai vechi. Restul de peste 28 de milioane au fost utilizati in cateva investitii petroliere nereusite in Indonezia si in stilul extravagant de viata al lui Robert Miracle si asociatii sai. Prin numeroase comunicate de presa si cu ajutorul a numeroase documente falsificate acestia au promovat imaginea lor si-a companiilor pe care le conduceau ca una de succes.
In documentele de acuzare sunt se arata ca Miracle ar fi cumparat doua inele de diamant in valoare de peste 38,000 de dolari si o pictura de 27,000 de dolari din Italia. De asemenea Miracle a folosit peste 77,000 de dolari pentru o saptamana de vacanta pe o nava de croaziera impreuna cu 10 membrii ai familiei sale.


New York - DAVID COPELAND REED, 38 de ani, a fost arestat si pus sub acuzare pe 24 februarie, 2009 pentru infractiuni piramidale savarsite intre martie, 2001 si iunie, 2002. In 2001 acesta a pus bazele unei banci pe internet, OSGold, reusind sa deschida 66,000 de conturi. Clientii proveneau din toata lumea, iar valoare totala a depozitelor a fost de 12 milioane de dolari. Banii o data incasati au inceput sa fie directionati spre alte conturi din America, Mexic si Latvia.
In martie, 2002 cand investitorii au inceput sa isi retraga banii au inceput sa apara si problemele. Reed a fugit in 2002 impreuna cu sotia in Mexic, dupa ce au golit conturile de la banca.
In februarie insa a fost arestat in Carolina de Sud, unde s-a stabilit dupa ce de curand s-a reintors din Mexic.
Daca este gasit vinovat acesta risca o pedeapsa de pana la 40 de ani de inchisoare.

Minneapolis, Minnesota Jerry Lynn Watkins in varsta de 55 de ani a fost condamnat pe 24 ianuarie, 2009 la 24 de luni de inchisoare , 3 ani de supraveghere dupa eliberare, si restituirea a 1,65 milioane de dolari pagubitilor. Liderul principal in acest caz Neulan Midkiff, de 66 de ani a fost condamnat in octombrie anul trecut la 15 ani de inchisoare, si restituirea a 18,9 milioane de dolari. Intre 2004 si 2006 acestia au pagubit peste 500 de investitori cu aproximativ 30 de milioane de dolari prin compania care o conduceau Joshua Tree Group.

Nashville, Tennessee - Pe 27 februarie, 2009 Michael J. Park din Brentwood, Tennessee a fost arestat si pus sub acuzare pentru frauda. Incepand cu anul 2001 si pana in iunie 2008, prin compania Park Capital Management Group (“PCMG”), acesta a promis investitorilor dobanzi intre 10% si 28%. Acesta a fraudat aproximativ 28 de persoane care au investit peste 9 milioane de dolari.
Park risca pana la 80 de ani de inchisoare si 1 milion de dolari amenda in momentul pronuntarii sentintei programate pe 8iunie, 2009.

Chicago - Anthony A. Demasi de 34 de ani a fost arestat in februarie si pus sub acuzare de autoritatile ferderale, pentru fraudare investitorilor companiei pe care o conducea, Tsunami Capital, LLC, cu suma de aproximativ 5 milioane de dolari. Pe numele lui sunt aduse 5 capete de acuzare, fiecare din ele cu pedepse intre 10 si 20 de ani de inchisoare si 250,000 de dolari amenda.
Atlanta, Georgia - Pe 31 martie, 2009 Manyu Ogale, de 44 de ani, din Jacksonville, Florida a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru fraudarea investitorilor firmei sale, Den Haag Capital, LLC, de peste 23 de milioane de dolari. Pe langa pedeapsa acesta va trebui sa plateasca si aproape 13 milioane de dolari in daune.

Arestati care risca sa primeasca zeci de ani de inchisoare pentru fraude similare:

Ryan Nestor, de 32 de ani, din Marblehead, Massachusetts; Jeff Teitelbaum, de 41 de ani, din Mesa, Arizona.; Maria Gonzalez, de 41 ani, din Tempe, Arizona; Christopher Livanos, de 47 de ani, din Fraser, Colorado; William Hoberg, de 52 de ani, din Seaford, New York; Dennis R. Bolze, de 60 de ani , din Sevierville, Tennessee; James G. Ossie, de 49 de ani, din Atlanta, Georgia; Anthony Vassallo, 29 de ani, din Folsom, California.
Cititi si:

Comentarii